Prima campioană județeană care promovează în Liga 3! Reprezentanta Bacăului profită de problema adversarei pe care urma să o întâlnească în baraj și urcă la ”masa verde” în al treilea eșalon

Marius ANGHEL 14 Jun. 2023, 23:42 Liga 4
Prima campioană județeană care promovează în Liga 3! Reprezentanta Bacăului profită de problema adversarei pe care urma să o întâlnească în baraj și urcă la ”masa verde” în al treilea eșalon

Sâmbătă sunt programate meciurile tur din barajul de promovare în Liga 3, însă unul dintre ele nu va avea loc.

Dubla manșă dintre Viitorul Curița și Victoria Horia, campioanele din Bacău, respectiv Neamț, nu se va desfășura.

Victoria Horia nu îndeplinește una dintre condițiile de participare, poate cea mai importantă, și nu este lăsată de Federația Română de Fotbal să joace. Astfel, Viitorul Curița promovează la ”masa verde” în Liga 3.

Pe site-ul FRF, barajul de promovare în Liga 3 dintre Viitorul Curița și Victoria Horia este trecut cu roșu, semn că nu se va disputa.

Victoria Horia nu are CIS, astfel că Neamțul rămâne fără reprezentantă în barajul de promovare în Liga 3

Victoria Horia a câștigat Liga a 4-a Neamț după ce la finalul celor 30 de etape s-a clasat pe locul 1, la cinci puncte peste Speranța Răucești și la 12 față de CSM Roman.

Echipa a obținut titlul de campioană județeană cu o rundă înainte de finalul sezonului, a fost premiată de AJF-ul condus de curând de Vladimir Urzică, însă are o mare problemă, astfel că nu va participa în barajul de promovare.

Victoria Horia nu are Certificat de Identitate Sportivă (CIS) eliberat de Ministerul Sportului, una dintre solicitările federației pentru a accepta echipele în baraj, iar regulamentul FRF nu-i permite unei alte echipe din Liga a 4-a Neamț, formației clasate pe locul 2, de exemplu, să îi ia locul. În aceste condiții, adversara pe care urma să o întâlnească în dubla manșă va promova fără să joace în Liga 3.

Victoria Horia
Victoria Horia rămâne doar cu performanța de a fi câștigat Liga a 4-a Neamț în sezonul 2022-2023. În barajul de promovare în Liga 3 nu are dreptul să joace. Foto: AJF Neamț

Viitorul Curița promovează la ”masa verde” în Liga 3

De această situație profită Viitorul Curița, campioana județului Bacău. Formația care pe Facebook se intitulează Viitorul Onești, deoarece își dispută jocurile de acasă la Onești și din sezonul viitor speră să ia oficial această denumire, promovează la ”masa verde” în Liga 3.

Viitorul Curița a câștigat Liga a 4-a Bacău în sezonul 2022-2023 după ce în ultima etapă a play-off-ului s-a impus pe teren propriu cu 6-2 în fața primei clasate din acel moment Sportul Onești și i-a luat locul.

Trupa antrenată de Rareș Mihalache a terminat play-off-ul la două puncte peste Sportul Onești, la șase de Gauss Bacău și la 28 de CS Siretu Săucești.

Viitoarea Viitorul Onești va fi a patra echipă din județul Bacău prezentă în Liga 3, alăturându-se celor de la Aerostar Bacău, CSM Bacău și Dinamo Bacău, aceasta din urmă urmând să-și schimbe și ea denumirea în această vară, în FC Bacău.

Viitorul Curița a câștigat Liga a 4-a Bacău și va promova la ”masa verde” în Liga 3. Foto: FC Viitorul

Manșa tur a barajului de promovare în Liga 3 este următoarea:

Meciurile tur au loc sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18:00, iar returul va avea loc pe terenul echipei oaspete în manșa tur, sâmbătă următoare, 24 iunie 2023, de la ora 17:30.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-din-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-41-de-campioane-judetene-si-regina-bucurestiului-maramuresul-si-tulcea-au-fost-ultimele-judete-care-si-au-aflat-reprezentanta-19274785

https://liga2.prosport.ro/liga-4/victoria-horia-e-campioana-in-liga-4-neamt-19274312

https://liga2.prosport.ro/liga-4/vladimir-urzica-este-noul-presedinte-al-ajf-neamt-dupa-ce-ioan-toma-s-a-retras-dupa-17-ani-de-condus-noul-sef-al-fotbalului-nemtean-este-arbitru-activ-in-prima-liga-19273477

Marius ANGHEL 14 Jun. 2023, 23:42 Liga 4
Pe aceeași temă