Slatina-Timiș, campioană la Caraș-Severin! ”Am reușit! Mi s-a spus de atâtea ori că este o nebunie ceea ce ne dorim noi”

Mircea OGLINDOIU 12 Jun. 2023, 11:41 Liga 4

În weekendul care tocmai a trecut s-a disputat ultima etapă a sezonului 2022-2023 și în Liga 4 Caraș-Severin, iar echipa comunei Slatina-Timiș este noua campioană județeană.

Pentru gruparea pregătită de către Adrian Neagu este primul titlu județean din istoria clubului.

ACS Slatina-Timiș, campioana județului Caraș-Severin în 2023

ACS 2017 Slatina-Timiș a câștigat campionatul la patru puncte față de ACS Magica Balta Cransebeș, campioana en-titre, cu un bilanț de 22 de victorii, un egal și trei eșecuri, iar în ultima etapă a dispus cu scorul de 14-2 de lanterna roșie Foresta Armeniș.

”Am reușit să scriem istorie pentru comuna noastră și suntem mândri de acest lucru. Mi s-a spus de atâtea ori că este o nebunie ceea ce ne dorim noi la Slatina-Timiș. În vara anului trecut, nici noi nu ne-am gândit că vom reuși să închegăm o echipă cu care să ne batem la titlu, dar ușor-ușor ne-am adunat. Am avut norocul să avem la echipă colegi și prieteni de ai noștri cu care am mai jucat împreună la alte echipe și care au pus umărul la realizarea acestei frumoase performanțe. Am format o familie în primul rând și implicarea fiecăruia s-a văzut. De aici a devenit de fapt determinarea și ambiția noastră pentru acest campionat, şi iată că am putut să-l ducem la bun sfârșit”, a declarat Adrian Neagu.

Dublă manșă cu CSO Turceni pentru promovarea în Liga 3

Echipa din Caraș va întâlni în barajul de promovare în Liga 3, în dublă manşă, campioana din Liga 4 Gorj, CSO Turceni. Meciul tur este programat pe 17 iunie, la Turceni, returul urmând să se joace o săptămână mai târziu.

”O să fie un meci foarte echilibrat. Noi mergem la Turceni să ne jucăm șansa. Sper din tot sufletul să nu ne oprim aici, îmi doresc ca această nebunie să nu se termine doar cu titlul de campioni, ci să promovăm în Liga a 3-a”, a precizat Neagu.

Victorie și eșec în precedentele baraje de promovare în Liga 3 pentru campioanele din Caraș-Severin

Reprezentantele din Caraș-Severin și Gorj s-au întâlnit ultima dată în barajul pentru promovarea în Liga 3 în 2021, în pandemie, iar Progresul Ezeriș a dispus, în meci decisiv, cu scorul de 3-0, de Știința Turceni, echipă desființată între timp.

La vremea respectivă, barajele s-au disputat într-un alt format, cu grupe de câte trei echipe, iar Progresul Ezeriș a promovat cu un total de 4 puncte, fiind urmată în clasamentul Grupei A, Regiunea 5 Vest, de Știința Turceni – 3 puncte și Victoria Zăbrani, din Arad – 1 punct.

În vara trecută, reprezentanta județului Caraș Severin, Magica Balta Caransebeş, a pierdut barajul și promovarea în fața celor de la Retezatul Hațeg (Hunedoara), după 1-4 în deplasare, în tur, și 0-0 acasă, în retur.

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 pentru promovarea în Liga 3:

Foto: Gazeta de Caraș-Severin

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-din-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-41-de-campioane-judetene-si-regina-bucurestiului-maramuresul-si-tulcea-au-fost-ultimele-judete-care-si-au-aflat-reprezentanta-19274785

https://liga2.prosport.ro/liga-4/scm-ramnicu-valcea-a-realizat-eventul-in-valcea-si-se-focuseaza-pe-promovarea-in-liga-3-gabriel-mangalagiu-am-alergat-mult-timp-dupa-sparta-dar-am-rezolvat-campionatul-19274813

https://liga2.prosport.ro/liga-4/echipa-unui-fost-presedinte-al-clubului-uta-a-castigat-cupa-romaniei-in-judetul-arad-finala-dintre-viitorul-arad-si-crisul-alb-buteni-nu-a-avut-istoric-19274796

https://liga2.prosport.ro/liga-4/bihorul-si-a-aflat-reprezentanta-in-barajul-de-promovare-in-liga-3-si-echipa-care-merge-in-faza-regionala-a-cupei-romaniei-19274693

Mircea OGLINDOIU 12 Jun. 2023, 11:41 Liga 4
Pe aceeași temă