Liga 4 Galați a desemnat echipa care va juca barajul pentru promovarea în Liga 3. Un fundaș cu peste 100 de meciuri în prima ligă, fost la FCSB și Oțelul Galați, în lotul campioanei Voința Cudalbi

Andrei PASCU 09 May. 2023, 15:03 Liga 4
Liga 4 Galați a desemnat echipa care va juca barajul pentru promovarea în Liga 3. Un fundaș cu peste 100 de meciuri în prima ligă, fost la FCSB și Oțelul Galați, în lotul campioanei Voința Cudalbi

Liga 4 Galați a desemnat la rândul ei campioana acestui sezon, 2022/2023, care va reprezenta județul în barajul pentru promovarea în Liga 3. Mai sunt trei etape din întrecere, dar Voința Cudalbi nu mai poate fi întrecută în urma victoriei obținute în weekendul trecut.

Voința Cudalbi, campioană în Liga 4 Galați

În Liga 4 Galați sunt programate 22 de etape, iar zilele trecute s-a disputat runda cu numărul 19. Voința Cudalbi a trecut de ultima clasată, Avântul Drăgănești, pe teren advers, scor 7-0, astfel că matematic s-a calificat în barajul pentru accederea în eșalonul superior.

După 19 partide, Voința Cudalbi are o linie de clasament foarte bună, cu 17 victorii, un egal și o înfrângere, dar și cu un golaveraj de 67 de goluri marcate și numai 17 primite. Conform Sport Galați, campioana Ligii 4 Galați a dominat competiția după prima etapă, pe care a terminat-o pe locul 3.

Apoi, din runda a 2-a, a trecut pe prima poziție, pe care o ocupă și în acest moment, la 14 puncte de locul 2, Gloria Ivești. Pe locul 3 în clasament se află ACS Covurluiul Târgu Bujor, tot la 12 puncte de Voința Cudalbi.

Dan Popescu, legitimat la Voința Cudalbi

Voința Cudalbi a reușit calificarea în barajul pentru promovare și cu ajutorul unui jucător cu foarte multă experiență, trecut chiar și prin prima divizie. La finalul lunii aprilie, l-a legitimat pe fundașul Dan Popescu (35 de ani), care în carieră a jucat pentru echipe precum Oțelul Galați, ACS Poli Timișoara, CSM Slatina, Concordia Chiajna sau chiar FCSB.

Apărătorul are și un trofeu în palmares, Cupa Ligii, cu FCSB, în sezonul 2015/2016, iar la nivelul primei divizii a adunat peste 100 de partide.

Voința Cudalbi întâlnește campioana din Liga 4 Brăila în barajul pentru promovare

În barajul pentru Liga 3, Voința Cudalbi va întâlni campioana din Liga 4 Brăila, unde pe locul 1 se află în acest moment, în play-off, Viitorul Cireșu, cu 35 de puncte, cu doar trei puncte avans peste locul 2, Viitorul Șutești. Pe 3 se află Victoria Traian, 31 de puncte.

În barajul echipelor care vor lupta pentru promovarea în Liga 3 s-a calificat și Rapid Buzescu, care va reprezenta județul Teleorman.

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4:

  • Regiunea 1: Bacău – Neamț, Botoșani – Suceava, Vaslui – Iași
  • Regiunea 2: Sălaj – Satu Mare, Bihor – Cluj, Maramureș – Bistrița-Năsăud
  • Regiunea 3: Alba – Covasna, Harghita – Sibiu, Mureș – Brașov
  • Regiunea 4: Mehedinți – Arad, Hunedoara – Timiș, Gorj – Caraș-Severin
  • Regiunea 5: Teleorman (Rapid Buzescu) – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj
  • Regiunea 6: Ilfov – Călărași, Ialomița – Giurgiu, București – Prahova
  • Regiunea 7: Tulcea – Buzău, Brăila – Galați (Voința Cudalbi), Vrancea – Constanța

Foto: Voința Cudalbi și SC Oțelul

 

 

Andrei PASCU 09 May. 2023, 15:03 Liga 4
Pe aceeași temă