Echipa suporterilor din Satu Mare e campioană în Liga 4! Olimpia MCMXXI a luat titlul și e gata de baraj. Antrenorul Cristian Popa: ”E un lot pregătit pentru Liga 3”

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2023, 15:03 Liga 4
Echipa suporterilor din Satu Mare e campioană în Liga 4! Olimpia MCMXXI a luat titlul și e gata de baraj. Antrenorul Cristian Popa: ”E un lot pregătit pentru Liga 3”

Liga 4 Satu Mare a ajuns la final, iar Asociația Județeană de Fotbal Satu Mare a anunțat campioana sezonului 2022/2023. Olimpia MCMXXI și-a asigurat matematic prezența în barajul pentru promovarea în Liga 3, încă din etapa a 8-a a play-off-ului.

Olimpia MCMXXI, campioană în Liga 4 Satu Mare!

S-a consumat chiar și runda a 9-a din grupa pentru decernarea titlului, iar duelul cu Sportul Botiz a fost câștigat de Olimpia MCMXXI cu scorul de 4-1. Duelul, care a avut loc pe Stadionul Someşul, a început cu un moment frumos, iar Sportul Botiz a format un culoar și i-a aplaudat pe campionii de la Olimpia MCMXXI în momentul în care s-a ieșit de la vestiare.

Olimpia MCMXXI este o echipă înființată de suporteri, de cei care susțineau desființata Olimpia 2010 Satu Mare, care a dat faliment în 2018. Satu Mare are o echipă în Liga 3, CSM Satu Mare, dar fanii fostei entități nu s-au apropiat de ea. O consideră o ”jucărie politică” și astfel au decis să înființeze propria formație.

Olimpia MCMXXI întâlnește Luceafărul Bălan, campioana din Liga 4 Sălaj

Olimpia MCMXXI are acum ocazia să promoveze în Liga 3, urmând să dispute barajul cu campioana Ligii 4 Sălaj, Luceafărul Bălan. Până atunci însă, mai are de jucat ultima partidă din play-off-ul Ligii 4 Satu Mare, cu Recolta Dorolț.

În privința situației din play-off, Olimpia MCMXXI este pe locul 1 după nouă partide, cu un total de 27 de puncte, în grupă înregistrând opt victorii și un eșec. Locul 2, Oașul, are 19 puncte, iar locul 3, Unirea Tășnad, are 15 puncte.

Antrenorul campioanei, Cristian Popa, a declarat, conform Informația Zilei, că echipa lui este una valoroasă și poate face față în Liga 3:

Înseamnă foarte mult acest titlu! De cinci ani, această echipă încearcă să ia titlul, iar acum am reuşit. Ne-am organizat toţi, am fost uniţi, am muncit mult, s-a muncit mult de când am venit, s-a muncit mult şi înainte. A fost un lot echilibrat şi valoric foarte apropiat, iar concurenţa a fost benefică pentru fiecare jucător.

Este un lot pregătit pentru Liga a 3-a, dar va trebui să vorbim despre asta în momentul în care vom termina cu barajul şi vom fi promovaţi. Vom vorbi despre o evaluare a lotului pentru a putea merge în Liga a 3-a cu o echipă cât mai bună”.

https://www.youtube.com/watch?v=MHwUm2lY08Y

Printre județele care și-au mai desemnat până în acest moment campioanele în Liga 4 și despre care Liga2.ro a scris se numără Teleorman (Rapid Buzescu), Galați (Voința Cudalbi), Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Suceava (Viitorul Liteni), Mehedinți (Recolta Dănceu), Constanța (Axiopolis Cernavodă), Harghita (CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni), Dâmbovița (Recolta Gura Șuții), Hunedoara (Gloria Geoagiu), Gorj (CSO Turceni), Vrancea (Victoria Gugești), Ialomița (Bărăganul Ciulnița) Vaslui (CSM Vaslui), Brașov (Ciucaș Tărlungeni), Alba (Industria Galda), Botoșani (Unirea Curtești), Sălaj (Luceafărul Bălan), Iași (Moldova Cristești), Sibiu (ACS Mediaș), Olt (ACS Oltul Curtișoara) și Arad (CS Socodor).

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 pentru promovarea în Liga 3:

Foto: Sebastian T. / FC Olimpia Satu Mare
Video: Ionuț Blajean

https://liga2.prosport.ro/liga-4/final-de-infarct-in-liga-a-4-a-arad-cs-socodor-e-noua-campioana-profitand-de-un-gol-in-prelungiri-luat-de-santana-dumitru-copil-e-vedeta-echipei-favorita-la-promovarea-in-liga-3-19273987

https://liga2.prosport.ro/liga-4/oltul-curtisoara-la-cel-de-al-doilea-titlu-judetean-consecutiv-in-olt-dan-ignat-la-prima-experienta-ca-antrenor-vrem-sa-promovam-avem-toata-sustinerea-19273948

https://liga2.prosport.ro/liga-4/acs-medias-campioana-in-liga-4-sibiu-19273628

https://liga2.prosport.ro/liga-4/vladimir-urzica-este-noul-presedinte-al-ajf-neamt-dupa-ce-ioan-toma-s-a-retras-dupa-17-ani-de-condus-noul-sef-al-fotbalului-nemtean-este-arbitru-activ-in-prima-liga-19273477

https://liga2.prosport.ro/liga-4/moldova-cristesti-este-noua-campioana-a-judetului-iasi-marius-onofras-team-manager-la-poli-iasi-campion-si-acest-an-atat-in-liga-2-cat-si-in-liga-4-19273474

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2023, 15:03 Liga 4
Pe aceeași temă