VIDEO | Romulus Buia, campion în Liga 4 Maramureș cu CS Academica Recea! Finala pentru titlu s-a decis la limită, iar acum e pregătit de barajul pentru Liga 3: ”Trebuie să mergem înainte, o victorie muncită, frumoasă”

Andrei PASCU 12 Jun. 2023, 19:39 Liga 4
VIDEO | Romulus Buia, campion în Liga 4 Maramureș cu CS Academica Recea! Finala pentru titlu s-a decis la limită, iar acum e pregătit de barajul pentru Liga 3: ”Trebuie să mergem înainte, o victorie muncită, frumoasă”

CS Academica Recea și-a adjudecat titlul de campioană în Liga 4 Maramureș! Formația antrenată de fostul mare fotbalist Romulus Buia a trecut, duminică, în finala pentru titlu, de ACS Avântul Bârsana, la limită, scor 1-0.

Partida a avut loc în Baia Mare, pe stadionul ”Viorel Mateianu”, pe care își dispută meciurile de acasă Minaur Baia Mare.

CS Academica Recea, echipă antrenată de Romulus Buia, campioană în Liga 4 Maramureș!

Finala s-a decis în urma unui gol venit în partea secundă, după 0-0 la pauză. Victoria, titlul de campioană și calificarea în barajul pentru promovarea în Liga 3 au fost aduse de Mark Denis Parnău, care a punctat în minutul 48. A fost a 17-a reușită a golgheterului de la CS Academica Recea.

Romulus Buia a declarat că este foarte fericit pentru sezon, pentru victoria din finala Ligii 4 Maramureș, dar că ar fi vrut ca jucătorii lui să fie mai buni la finalizare, să fructifice mai multe șanse de poartă.

Romulus Buia abia așteaptă să joace barajul pentru Liga 3 cu CS Academica Recea

În plus, pe finalul partidei, adversarii de la ACS Avântul Bârsana puteau marca și puteau trimite meciul în prelungiri. În prelungiri, chiar la penalty-uri, s-a decis finala Cupei României dintre cele două echipei, ele ajungând și acolo în ultimul act. S-a impus tot trupa lui Romulus Buia.

Este bine că am câștigat, deși a fost un meci greu. Eu zic că am avut ocazii foarte multe, i-am avertizat pe jucători că trebuie să fim atenți la finalizare, ținând cont de faptul că am jucat și în finala Cupei României, unde am câștigat la penalty-uri.

Trebuie să mergem înainte, o victorie muncită, frumoasă, felicit și jucătorii și tot stafful advers. Au luptat și cred că am oferit un spectacol frumos publicului. Păcat de multele ratări, dar acolo nu poți face nimic ca antrenor, acolo e decizia jucătorului. Păcat că am ratat multe ocazii, puteam să luăm gol pe final, dar una peste alta este bine că ne-am calificat și mergem în baraj.

Le mulțumesc jucătorilor pentru victorie, sper să îmi aducă în continuare momente frumoase. E o plăcere să lucrez alături de ei, sunt băieți extraordinari, muncesc, au făcut eforturi și era păcat să nu încununăm tot sezonul cu o promovare.

Trebuie să ajungem mai întâi în Liga 3, iar apoi vom vedea ce lot vom avea pentru anul următor. Știm că la Liga 3 trebuie să avem și mulți juniori în teren”, a spus Romulus Buia, conform Baia Mare Sport.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=202&v=kOPfjbbmi_0&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fbaiamaresport.ro%2F&source_ve_path=Mjg2NjMsMTM3NzIxLDI4NjYzLDI4NjYzLDI4NjYzLDI4NjYzLDIzODUx&feature=emb_title

CS Academica Recea, campioana din Liga 4 Maramureș, duel cu campioana din Liga 4 Bistrița-Năsăud

În finala barajului pentru Liga 3, echipa lui Romulus Buia trebuie să joace, în dublă manșă, cu învingătoarea din Liga 4 Bistrița-Năsăud, Minerul Rodna. Există riscul ca Minerul Rodna să nu se prezinte nici în acest sezon în finala barajului, așa cum a procedat și în ultimele două ediții.

Deși s-a impus și în precedentele două stagiuni de Liga 4 Bistrița-Năsăud, campioana a decis să nu ia parte la dublă și astfel a mers mai departe, în Liga 3, adversara care i-a fost scoată în cale. Așa se poate întâmpla și acum, iar CS Academica Recea poate promova fără să mai dispute vreun meci.

Minerul Rodna, campioană în Liga 4 Bistrița-Năsăud

Referitor la Minerul Rodna, s-a impus la limită în play-off-ul Ligii 4 Bistrița-Năsăud, cu un total de 19 puncte în grupa pentru acordarea titlului de campionă, înregistrând, în 10 meciuri, șase victorii, o remiză și trei eșecuri.

A terminat întrecerea cu un punct peste locul 2, Atletico Monor, și cu trei puncte peste locul 3, Progresul Năsăud.

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 pentru promovarea în Liga 3:

Foto: CS Academica Recea
Video: CS Academica Recea și Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/liga-4/slatina-timis-campioana-la-caras-severin-am-reusit-mi-s-a-spus-de-atatea-ori-ca-este-o-nebunie-ceea-ce-ne-dorim-noi-19274832

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-din-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-41-de-campioane-judetene-si-regina-bucurestiului-maramuresul-si-tulcea-au-fost-ultimele-judete-care-si-au-aflat-reprezentanta-19274785

https://liga2.prosport.ro/liga-4/scm-ramnicu-valcea-a-realizat-eventul-in-valcea-si-se-focuseaza-pe-promovarea-in-liga-3-gabriel-mangalagiu-am-alergat-mult-timp-dupa-sparta-dar-am-rezolvat-campionatul-19274813

https://liga2.prosport.ro/liga-4/echipa-unui-fost-presedinte-al-clubului-uta-a-castigat-cupa-romaniei-in-judetul-arad-finala-dintre-viitorul-arad-si-crisul-alb-buteni-nu-a-avut-istoric-19274796

https://liga2.prosport.ro/liga-4/bihorul-si-a-aflat-reprezentanta-in-barajul-de-promovare-in-liga-3-si-echipa-care-merge-in-faza-regionala-a-cupei-romaniei-19274693

Andrei PASCU 12 Jun. 2023, 19:39 Liga 4
Pe aceeași temă