Meciurile din barajul de promovare în Liga 3. Cele 41 de campioane județene și ”regina” Bucureștiului. Maramureșul și Tulcea au fost ultimele județe care și-au aflat reprezentanta

Marius ANGHEL 12 Jun. 2023, 00:24 Liga 4
Meciurile din barajul de promovare în Liga 3. Cele 41 de campioane județene și ”regina” Bucureștiului. Maramureșul și Tulcea au fost ultimele județe care și-au aflat reprezentanta

CS Academica Recea și ACS Hamangia Baia sunt, în urma rezultatelor înregistrate duminică după amiază, ultimele campioane județene decise în această vară, ele urmând să reprezinte Maramureșul și Tulcea în barajul de promovare în Liga 3.

Cu o zi înainte, sâmbătă, județele Caraș-Severin, Vâlcea, Argeș, Dolj, Ilfov și Giurgiu au tras linie și și-au aflat campioana din sezonul 2022-2023, respectiv reprezentanta lor în baraj.

Duminică, 11 iunie, era data limită la care AJF-urile și AMFB-ul erau obligate să comunice în scris către Departamentul Competiţii al Federației Române de Fotbal numele campioanei Ligii a 4-a, adică echipa calificată în barajul de accedere în Liga 3.

În acest moment sunt cunoscute toate cele 21 de dueluri care vor decide promovatele în noua ediție a Ligii 3, sezonul 2023-2024.

Comuna maramureșeană Recea este aproape să aibă din nou echipă în Liga 3, pe CS Academica Recea. Momentan, aceasta este doar campioană județeană și trebuie să câștige barajul cu Minerul Rodna, din Bistrița-Năsăud, pentru a promova. Foto: CS Academica Recea

Caraș-Severin, Vâlcea, Argeș, Dolj, Ilfov și Giurgiu și-au aflat campioana cu o zi înainte de data limită

Nu mai puțin de opt județe aveau neclară situația campioanei ediției 2022-2023 a Ligii 4 înaintea weekendului în care FRF a stabilit data limită până la care pot fi comunicate reprezentantele la dubla manșă a barajului de promovare în Liga 3.

Sâmbătă, 10 iunie, au fost stabilite ultima etapă sau finala play-off-ului în șase județe, în Caraș-Severin, Vâlcea, Argeș, Dolj, Ilfov și Giurgiu. În urma disputării jocurilor au rezultat următoarele campioane județene.

ACS Slatina Timiș a câștigat bătălia cu ACS Magica Balta Cransebeș și a devenit campioană în Caraș-Severin.

În județul Vâlcea, SCM Râmnicu Vâlcea a terminat la un punct peste ATCS Sparta Râmnicu Vâlcea, astfel că a fost încoronată campioană în 2023. Aceeași situația a fost și în județul Dolj, unde ”FC U” Craiova 2 a acumulat un punct mai mult decât ACS Metropolitan Ișalnița.

Mult mai echilibrată a fost lupta în Argeș, acolo unde ACS ARO Muscelul Câmpulung a terminat la egalitate campionatul cu ACS Speed Academy Pitești, însă a devansat-o la rezultatele directe (2-0 / 0-1). Speed avea o speranță că ARO va fi declarată de Comisia de Recurs a FRF pierzătoare la ”masa verde” a unui meci încheiat mai devreme, însă cazul a fost respins.

În schimb, în județele Ilfov și Giurgiu au fost stabilite finale de play-off, în dublă manșă sau direct decisivă. În Ilfov, după 0-0 în tur, ACS LPS HD Clinceni a trecut cu 4-1 în retur, pe teren propriu, de SC Local Ștefăneștii de Jos, astfel că a primit trofeul de campioană. La Giurgiu, SCM Dunărea Giurgiu a trecut cu 2-0 în finală de AS Viitorul Tântava și a primit medaliile de campioană.

Florin Costea, Simon Măzărache și Andrei Nilă sunt vedetele echipei ARO Muscelul Câmpulung, campioana din 2023 a județului Argeș. Foto: ARO Muscelul Câmpulung

Județele Maramureș și Tulcea și-au aflat campioana Ligii a 4-a chiar în ultima zi în care FRF trebuia să afle numele acesteia

În schimb, în județele Maramureș și Tulcea, AJF-urile au stabilit finala campionatului Liga 4 chiar în ziua în care expira data limită pentru anunțarea campioanei județene, duminică, 11 iunie.

În Maramureș, pe stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare, CS Academica Recea a trecut cu 1-0 de Avântul Bârsana și s-a încoronat campioană în 2023.

La Tulcea, pe stadionul Delta, ACS Hamangia Baia a câștigat cu scorul de 2-1, cu golul decisiv marcat în prelungiri, finala campionatului cu ACS Pescărușul Sarichioi.

Astfel, în aceste condiții, cu toate campioanele județene și cea din Capitală decise, cunoaștem în întregime programul barajului de promovare în Liga 3.

ACS Hamangia Baia este campioana județului Tulcea și trebuie să treacă în barajul de promovare de Montana Pătârlagele, campioana din județul Buzău, pentru a fi singura echipă din Tulcea prezentă în primele trei ligi naționale. Foto: Eugen Ion

Barajele de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024, au loc la 17 iunie, respectiv 24 iunie 2023

Cele 41 de județe și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare, regiuni deja cunoscute și folosite și în edițiile trecute. Cele 21 de dueluri au fost stabilite de FRF prin tragere la sorți încă din data de 2 februarie 2023.

În Liga 3, sezonul 2023-2024, vor promova cele 21 de câștigătoare ale acestor jocuri de baraj.

Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.

”FC U” Craiova 2, echipă antrenată de Ovidiu Dănănae, a câștigat Liga a 4-a Dolj și va juca baraj cu Recolta Gura Șuții, campioana din Dâmbovița, pentru a promova în Liga 3. Foto: Fotbal Club Universitatea 1948

Doar ocupanta locului 1 din Liga 4 merge la baraj, dacă îndeplinește condițiile de participare

AJF-urile și AMFB-ul au fost obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023 echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) eliberat de Ministerul Sportului.

La baraj au dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a 4a din fiecare județ sau din București.

În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, dubla manșă a barajului în care era repartizată nu se va disputa, iar adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, va fi declarată câștigătoare la ”masa verde”.

FRF a permis și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene, respectiv a Bucureștiului care participă la baraj, însă aceasta trebuia să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 1-11 iunie 2022.

”Gladiatorii” de la SCM Râmnicu Vâlcea au fost mai buni decât cei de la Sparta Râmnicu Vâlcea și au ieșit campioni în Vâlcea. Războiul nu este încheiat. Trebuie să treacă de teleormănenii de la Rapid Buzescu pentru a promova în Liga 3. Foto: Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea

Manșa tur a barajului de promovare în Liga 3 este următoarea:

Returul va avea loc pe terenul echipei oaspete în manșa tur.

În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Ulterior, dacă și după prelungiri echipele sunt la egalitate, atunci se trece la executarea loviturilor de departajare.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/scm-ramnicu-valcea-a-realizat-eventul-in-valcea-si-se-focuseaza-pe-promovarea-in-liga-3-gabriel-mangalagiu-am-alergat-mult-timp-dupa-sparta-dar-am-rezolvat-campionatul-19274813

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-stabilit-meciurile-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-21-de-dueluri-se-vor-disputa-in-luna-iunie-19259424

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frf-a-aprobat-regulamentul-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-3-editia-2023-2024-cand-se-stabilesc-meciurile-si-datele-in-care-vor-avea-loc-19257055

Marius ANGHEL 12 Jun. 2023, 00:24 Liga 4
Pe aceeași temă