CSC Peciu Nou, noua campioană a județului Timiș. Echipa pentru care evoluează Cristian Scutaru a răsturnat calculele hârtiei

Anda DELIU 07 Jun. 2023, 14:52 Liga 4
CSC Peciu Nou, noua campioană a județului Timiș. Echipa pentru care evoluează Cristian Scutaru a răsturnat calculele hârtiei

Timișul este unul dintre ultimele județe care și-a stabilit campioana Ligii 4, adică reprezentanta pe care o va trimite la barajul de promovare în Liga 3. Aceasta este CSC Peciu Nou.

Deși toată lumea ar fi preconizat, mai ales în iarnă și la început de primăvară, că CSM Lugoj va termina prima, echipa antrenată de Sorin Gheju a reușit să rămână tare până spre final și să vină din spate.

Liga 4 Timiș se termină în weekend, însă își știe deja campioana, pe CSC Peciu Nou

Tradițional, deoarece are nu mai puțin de 19 echipe, în contextul în care Unirea Tomnatic s-a retras din toamnă, pe fondul crizei financiare ce a afectat zona agricolă, Liga 4 Timiș își stabilește campioană în iunie. S-a întâmplat în acest an înainte cu o etapă, căci penultima a fost intermediară.

CSC Peciu Nou s-a impus cu 4-0 în fața Cocoșului Orțișoara și, cu 4 puncte avans, a desfăcut deja șampania. Degeaba a triumfat și CSM Lugoj, cu 9-0 în fața echipei din Comloșu Mare, la ultimul joc acasă. Formația din al doilea municipiu al județului a fost campioană de toamnă, s-a împiedicat în primăvară cu un egal la Liebling și apoi a pierdut cu Gătaia și Carani, astfel că e nevoită să își amâne visul revenirii în Liga 3.

Peciu Nou, lider cu mai puțini bani

Formația din Peciu, la care joacă din toamnă și Cristian Scutaru, ultima dată în Liga 2, la Poli Timișoara, a subliniat pe rețelele sociale că a luat fața Lugojului, care a avut buget mult mai mare.

”Reușim să devenim, matematic, campioni cu o etapă înainte de încheierea campionatului ! Este o performanță istorică, este prima dată când Peciu Nou devine campioană și joacă baraj de promovare în Liga 3, având în vedere și faptul că ne-am luptat cu orașul Lugoj, prin echipa CSM Lugoj, cu un buget cu mult mai mare decât al nostru, dar, prin muncă și seriozitate, am reușit să învingem! Mulțumim Primăriei Peciu Nou, Consiliului Local Peciu Nou, directorului clubului, șefului secției de fotbal, staff-ului tehnic, jucătorilor, administratorului bazei, suporterilor, tuturor oamenilor implicați. Este meritul tuturor în egală măsură, inclusiv a celor care au fost cu noi doar în turul de campionat și, din diferite motive, au plecat, toți au contribuit la această performanță istorică pentru comuna noastră!”, au postat cei din Peciul Nou, comună ce are numele după orașul maghiar Pecs.

CSC Peciu Nou se va lupta cu Gloria Geoagiu pentru accederea în Liga 3

În barajul de promovare în Liga 3, campioana din Timiș va da piept cu campioana județului Hunedoara după câțiva ani în care au fost dueluri cu formațiile din Oltenia.

CSC Peciu Nou se va lupta pentru accederea în eșalonul terț cu Gloria Geoagiu, în datele de 17, în deplasare, și 24 iunie, acasă.

Printre județele care și-au mai desemnat până în acest moment campioanele în Liga 4 și despre care Liga2.ro a scris se numără Teleorman (Rapid Buzescu), Galați (Voința Cudalbi), Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Suceava (Viitorul Liteni), Mehedinți (Recolta Dănceu), Constanța (Axiopolis Cernavodă), Harghita (CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni), Dâmbovița (Recolta Gura Șuții), Hunedoara (Gloria Geoagiu), Gorj (CSO Turceni), Vrancea (Victoria Gugești), Ialomița (Bărăganul Ciulnița) Vaslui (CSM Vaslui), Brașov (Ciucaș Tărlungeni), Alba (Industria Galda), Botoșani (Unirea Curtești), Sălaj (Luceafărul Bălan), Iași (Moldova Cristești), Sibiu (ACS Mediaș), Olt (ACS Oltul Curtișoara), Arad (CS Socodor), Satu Mare (Olimpia MCMXXI) și Neamț (Victoria Horia).

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 pentru promovarea în Liga 3:

Foto și video: CSC Peciu Nou

https://liga2.prosport.ro/liga-4/victoria-horia-e-campioana-in-liga-4-neamt-19274312

https://liga2.prosport.ro/liga-4/vulturii-farcasesti-a-castigat-in-premiera-cupa-romaniei-in-gorj-in-ciuda-victoriei-echipa-a-ramas-fara-antrenorul-daniel-balasa-19274285

https://liga2.prosport.ro/liga-4/olimpia-mcmxxi-campioana-in-liga-4-satu-mare-19274226

https://liga2.prosport.ro/liga-4/final-de-infarct-in-liga-a-4-a-arad-cs-socodor-e-noua-campioana-profitand-de-un-gol-in-prelungiri-luat-de-santana-dumitru-copil-e-vedeta-echipei-favorita-la-promovarea-in-liga-3-19273987

Anda DELIU 07 Jun. 2023, 14:52 Liga 4
Pe aceeași temă