După 9 ani, Industria Galda este din nou campioana județului Alba! Antrenorii Doru Oancea și Dan Comșa, la al treilea baraj de promovare în Liga 3

Dan HENEGAR 29 May. 2023, 15:28 Liga 4
După 9 ani, Industria Galda este din nou campioana județului Alba! Antrenorii Doru Oancea și Dan Comșa, la al treilea baraj de promovare în Liga 3

Industria Galda a câștigat campionatul Liga 4 și va reprezenta județul Alba în barajul de promovare în Liga 3, în 17 și 24 iunie, turul pe teren propriu, contra campioanei din Covasna.

”Galben-albaștrii” bat iarăși la porțile Ligii 3, precedenta dată fiind la Deva, în 2014, când Industria a trecut la loviturile de departajade de CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Demn de semnalat este, potrivit Ziarul Unirea, faptul că în lotul actual sunt patru ”supraviețuitori” ai respectivul baraj, Baghiu (care a semnat golul victoriei de la Săsciori, 1-0, prin care Industria a câștigat stagiunea cu o etapă înaintea finalului), Cătălin Ivașcu, P. Medrea și Cioară, plus Gligor Udrea (vicepreședinte) și Romulus Raica jr (antrenor secund în urmă cu 9 ani)!

Aș vrea să le mulțumesc jucătorilor, conducătorilor, lui Dan Comșa și nu în ultimul rând familiei mele care m-a susținut necondiționat, a precizat antrenorul Doru Oancea, ajutat de Dan Comșa (”omul bun la toate”).

Industria Galda, spre o triplă istorică: campionat, cupă și promovare

Din 2014, Industria Galda a stat șapte stagiuni consecutive pe a treia scenă fotbalistică, retrogradând în 2021. Campionatul anterior l-a încheiat pe locul secund, după CSU Alba Iulia, care a promovat după o dublă cu CSO Baraolt (tot din Covasna).

În ediția 2022-2023, echipa din Galda de Jos are șansa unei triple istorice: campionatul și Cupa României (finală județeană, în 10 iunie, pe ”Cetate”, cu Viitorul Vama Seacă), la nivel județean, respectiv promovarea în Liga 3.

Am îndeplinit un prim obiectiv, am devenit campioni în Alba. Din această săptămână începem să pregătim dubla de baraj, să studiem oponentul. Suntem considerați favoriți, dar nicidecum nu ne relaxăm și ne culcăm pe o ureche, întrucât un baraj are specificul și imprevizibilul său. Vrem să ne pregătim cu gândul de a realiza jocuri bune iar la final sa ne bucurăm de accederea în al treilea eșalon fotbalistic, a mai spus Doru Oancea, citat de Ziarul Unirea.

Doru Oancea și Dan Comșa, la al treilea baraj de promovare în Liga 3

În 25 de etape, Industria Galda a câștigat 20 de jocuri, a remizat în trei rânduri și a pierdut două confruntări. Are maximum de puncte pe teren propriu, cel mai prolific atac (71 de goluri) și cea mai puternică defensivă (15 goluri încasate), iar principalii marcatori sunt Cioară – 20 de goluri, D. Lupșan – 12, S. Mureșan – 11 și Baghiu – 7 (toți trecuți prin Liga 3).

Doru Oancea (foto, dreapta) și Dan Comșa (foto, stânga), actualmente pe banca tehnică a Industriei, noua campioană din Liga 4 Alba, constituie cel mai de succes cuplu de antrenori ce activează în fotbalul județean în ultimii ani și au la activ alte două baraje pentru accederea în Liga 3.

În 2017, cu Șurianu Sebeș, event județean și câștigarea barajului cu Viitorul Caransebeș (dublu succes), dar trupa din ”Arini” s-a desființat în vara respectivă. Doi ani mai târziu, cu Sportul Petrești, iarăși campioni și participanți la barajul de accedere în eșalonul superior (0-6 și 2-3 cu CSM Târgu Mureș), însă din nou echipa a abandonat!

Industria Galda întâlnește AS Prima Brăduț în barajul pentru Liga 3

În barajul pentru promovarea Liga 3, Industria Galda se va duela în dublă manșă cu campioana din Liga a 4-a Covasna.

Cu două etape înainte de final, AS Prima Brăduț ocupă locul 1, cu 66 de puncte, cu un avans de șase puncte dață de CSO Baraolt. După 3-0 acasă și 2-1 în deplasare cu Baraolt, AS Prima Brăduț este matematic campioana Ligii a 4-a Covasna în acest sezon, nemaiputând fi depășită în clasament.

Printre județele care și-au mai desemnat până în acest moment campioanele în Liga 4 se numără Teleorman (Rapid Buzescu), Galați (Voința Cudalbi), Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Suceava (Viitorul Liteni), Mehedinți (Recolta Dănceu), Constanța (Axiopolis Cernavodă), Harghita (CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni), Dâmbovița (Recolta Gura Șuții), Gorj (CSO Turceni), Vrancea (Victoria Gugești), Ialomița (Bărăganul Ciulnița) Vaslui (CSM Vaslui) sau Brașov (Ciucaș Tărlungeni).

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 (17 iunie / 24 iunie) pentru promovarea în Liga 3:

Foto: Industria Galda

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-19-echipe-retrogradate-din-liga-3-ultimele-cinci-au-fost-decise-in-ultima-runda-din-play-out-satelitul-cluburilor-fcsb-cfr-cluj-si-fk-miercurea-ciuc-au-picat-in-liga-4-dacia-19272980

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ciucas-tarlungeni-a-castigat-derby-ul-cu-acsm-codlea-si-a-devenit-campioana-brasovului-cu-doua-etape-inainte-de-final-19272813

 

Dan HENEGAR 29 May. 2023, 15:28 Liga 4
Pe aceeași temă