CSO Turceni și-a păstrat titlul județean la Gorj! Oltenii vor întâlni campioana de la Caraș Severin în barajul pentru promovarea în Liga 3

Mircea OGLINDOIU 22 May. 2023, 14:04 Liga 4
CSO Turceni și-a păstrat titlul județean la Gorj! Oltenii vor întâlni campioana de la Caraș Severin în barajul pentru promovarea în Liga 3

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, CSO Turceni a devenit campioană în Liga 4 Gorj.

În penultima rundă, echipa antrenată de Viorel Cojocaru s-a impus cu scorul de 4-1 în deplasarea de la Unirea Tânțăreni și a păstrat avansul de 4 puncte față de Vulturii Fărcășești.

CSO Turceni, din nou campioană în Gorj

Contracandidata s-a impus, tot cu 4-1, în deplasarea de la Minerul Motru.

În utima etapă, CSO Turceni va sta, deoarece adversara stabilită la startul sezonului, Pandurii Târgu Jiu, a intrat între timp în faliment și a fost exclusă din campionat, în timp ce Vulturii Fărcășești va întâlni Minerul Mătăsari și, în cazul unui succes, se va apropia la un punct de campioana din 2023.

CSO Turceni câștigase titlul județean și anul trecut, după o luptă strânsă cu Petrolul Bustuchin. Echipa din Bustuchin s-a desființat însă vara trecută, după ce Viitorul Pandurii 2 Târgu Jiu a anunțat ca va juca meciurile din Liga 3 pe stadionul Petrolul din localitatea gorjeană!

Învinsă de Phoenix Buziaș, în 2022

Dacă sezonul trecut a pierdut barajul pentru promovarea în Liga 3, fiind învinsă cu scorul de 2-0, atât în meciul-tur, cât și în retur, de campioana de la Timiș, Phoenix Buziaș, CSO Turceni va întâlni în acest an campioana de la Caraș-Severin.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, ACS Slatina Timiș are un avans de 3 puncte față de campioana sezonului precedent, Magica Balta Caransebeș.

Manșa-tur a barajului pentru promovare se joacă pe 17 iunie, pe terenul campioanei din Gorj.

2015, ultimul an de Liga 3 pentru Turceni

Orașul Turceni n-a mai avut echipă în Liga 3 din 2015, când ACS Știința din localitate s-a retras din competiție, deși încheiase campionatul pe locul 10 în Seria 4, care îi asigura menținerea.

UTA Bătrâna Doamnă Arad, actuala UTA din Liga 1, promova în acel sezon, din grupa din care făcea parte și Știința Turceni. La vremea respectivă, Liga 3 era formată din cinci serii a câte 14 echipe fiecare.

Știința Turceni câștigase campionatul județean și în 2020, dar a fost învinsă în meciul decisiv pentru promovare de Progresul Ezeriș, campioana de la Caraș-Severin. În 2013, la primul titlul județean din istorie cucerit de orașul Turceni, ACS Știința câștiga barajul pentru promovarea în Liga 3, după ce învingea, cu scorul de 2-0, Universitatea Petroșani, pe Stadionul Mircea Chivu, din Reșița. La vremea respectivă, barajele pentru promovarea în eșalonul terț se disputau într-o singură manșă, pe teren neutru.

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 (17 iunie / 24 iunie):

https://liga2.prosport.ro/liga-4/recolta-gura-sutii-e-campioana-in-liga-4-dambovita-19271809

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cs-gheorgheni-vsk-gheorgheni-campioana-in-liga-4-harghita-19271571

https://liga2.prosport.ro/liga-4/petre-grigoras-ataca-promovarea-in-liga-3-e-campion-in-liga-4-constanta-si-va-disputa-barajul-alaturi-de-axiopolis-cernavoda-19270941

https://liga2.prosport.ro/liga-4/recolta-danceu-si-a-pastrat-titlul-la-mehedinti-si-va-avea-o-noua-misiune-imposibila-impotriva-reprezentantei-aradului-pentru-promovarea-in-liga-3-19270816

Mircea OGLINDOIU 22 May. 2023, 14:04 Liga 4
Pe aceeași temă