Ciucaș Tărlungeni a câștigat derby-ul cu ACSM Codlea și a devenit campioana Brașovului cu două etape înainte de final

Adi MARICA 27 May. 2023, 14:53 Liga 4

Ciucaș Tărlungeni este noua campioană a Ligii a 4-a Brașov și va participa în barajul de promovare în Liga 3.

Echipa antrenată de Ionuț Mitroi și Marian Cristescu a câștigat, astăzi, 27 mai 2023, cu scorul de 3-1 (1-1), meciul disputat în deplasare cu ACSM Codlea, principala contracandidată la câștigarea campioantului județean.

Marian Cristescu și ”dubla” lui Lupu au decis meciul dintre ACSM Codlea și Ciucaș Tărlungeni

În meciul din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii a 4-a Brașov, unul capital pentru Codlea, prima repriză a fost echilibrată. Jucătorii echipei gazdă, nevoiți să câștige pentru a mai spera la locul 1, au fost mai incisivi în debutul partidei, au avut și gol anulat corect pentru offside, dar apoi oaspeții au echilibrat jocul.

Ciucaș Tărlungeni a deschis scorul prin Marian Cristescu (33), cu un șut plasat din centrul careului. Gazdele nu au cedat și au reușit să egaleze cu un minut înainte de pauză cu golul lui Vasiloi, șut de la 23 de metri la care Căucă nu a avut replică. În partea secundă, Ciucaș a rezolvat meciul cu dubla lui Leo Lupu (50, 52).

Astfel, cu acest succesu, cu două etape înainte de finalul play-off-ului Ligii a 4-a Brașov, Ciucaș Tărlungeni și-a asigurat câștigarea campionatului județean și va reprezenta Brașovul în barajul de promovare în Liga 3.

Ciucaș Tărlungeni are acum 9 puncte avans față de a doua clasată, ACSM Codlea, 64 de puncte față de 55.

La finalul meciului de la Codlea, fotbaliștii și oficialii campioanei au sărbătorit pe teren câștigarea camionatului cu șampanie.

Ciucaș a terminat sezonul regular al Ligii a 4-a Brașov pe locul 3. A recuperat în play-off

La finalul sezonului regular al Ligii a 4-a Brașov, Ciucaș Tărlungeni a terminat doar pe locul 3, cu 43 de puncte, la două puncte de liderul ACSM Codlea (45 puncte) și unul în spatele celor de la Inter Cristian (44p). În play-off, echipa din Tărlungeni a avut un parcurs perfect, 7 meciuri, 7 victorii, a profitat de parcursul mai slab al adversarelor și s-a distanțat în fruntea clasamentului.

La gruparea din Tărlungeni evoluează mai mulți jucători experimentați. Marian Cristescu (38 de ani), antrenor-jucător, și Marian Constantinescu (41 de ani), fotbaliști cu sute de meciuri în Liga 1, sunt vedetele echipei. Constantinescu, veteranul lotului, s-a alăturat echipei în această iarnă. Bogdan Căucă, Marius Nicodim și Ciprian Pricop au jucat la nivel de Liga 2, iar Laurențiu Căpățână, Cristian Burlacu, Raul Dumitrovicu, Răzvan Mitroi, Laurențiu Galborcea și Petre Plumb au mai evoluat la nivelul Ligii 3.

Echipa este finanțată de Răzvan Mitroi și Primăria Tărlungeni. Răzvan Mitroi este încă fotbalist în activitate la 39 de ani! ”Câștigăm și barajul și apoi gata, mă las!”, a spus Răzvan Mitroi.

Ciucaș este antrenată de Ionuț Mitroi, fratele finanțatorului, un tehnician cunoscut în fotbalul juvenil brașovean, și de Marian Cristescu. ”A fost destul de greu, dar am reușit să recuperăm în play-off. Felicit jucătorii pentru acest parcurs. De acum începe greul. Un lucru este clar, ne dorim să câștigăm barajul, nu avem altă variantă”, a spus Ionuț Mitroi.

CS Iernut sau ASA Târgu Mureș, adversarul de la barajul pentru Liga 3 al echipei din Tărlungeni

În barajul pentru promovarea Liga 3, Ciucaș Tărlungeni se va duela în dublă manșă cu campioana din Liga a 4-a Mureș, cel mai probabil, CS Iernut, echipă care are un avans de cinci puncte față de AFC ASA Târgu Mureș, cu trei meciuri rămase de disputat pentru ambele, unul chiar direct.

Printre județele care și-au mai desemnat până în acest moment campioanele în Liga 4 se numără Teleorman (Rapid Buzescu), Galați (Voința Cudalbi), Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Suceava (Viitorul Liteni), Mehedinți (Recolta Dănceu), Constanța (Axiopolis Cernavodă),Harghita (CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni), Dâmbovița (Recolta Gura Șuții), Gorj (CSO Turceni), Vrancea (Victoria Gugești), Ialomița (Bărăganul Ciulnița) sau Vaslui (CSM Vaslui).

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 (17 iunie / 24 iunie):

Foto: Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csm-vaslui-a-defilat-in-acest-sezon-a-primit-titlul-de-campioana-judeteana-si-se-pregateste-de-barajul-pentru-promovarea-in-liga-3-19272779

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-din-play-out-11-meciuri-au-loc-astazi-echipele-aflate-in-lupta-pentru-evitarea-ultimelor-cinci-pozitii-retrogradabile-19272716

https://liga2.prosport.ro/liga-4/comisia-de-recurs-din-cadrul-frf-va-judeca-un-caz-banal-din-fotbalul-mic-argesean-suntem-tarati-intr-o-mocirla-toata-lumea-stie-cine-coordoneaza-19272535

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-cinci-echipe-au-retrogradat-matematic-din-liga-3-printre-ele-fiind-fcsb-2-si-sanatatea-cluj-in-ultima-etapa-a-play-out-ului-se-vor-decide-ultimele-cinci-formatii-care-pica-in-liga-4-19272409

https://liga2.prosport.ro/liga-4/victoria-gugesti-si-baraganul-ciulnita-campioane-in-liga-4-19272386

Adi MARICA 27 May. 2023, 14:53 Liga 4
Pe aceeași temă