VIDEO | A dominat, dar a pierdut ultimul amical al iernii. Steaua a cedat în fața Concordiei Chiajna, în urma unui gol senzațional

Răzvan STÎNGĂ 19 Feb. 2022, 14:43 Liga 2
VIDEO | A dominat, dar a pierdut ultimul amical al iernii. Steaua a cedat în fața Concordiei Chiajna, în urma unui gol senzațional

Steaua și Concordia Chiajna s-au întâlnit sâmbătă, într-un meci amical. Partida, ce a avut loc pe terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua, s-a terminat cu victoria echipei lui Claudiu Niculescu, scor 1-0. Rezultatul a fost stabilit încă din primele minute ale meciului.

Steaua a început în atac partida, iar Concordia Chiajna a preferat să se apere. Echipa lui Daniel Oprița a făcut un presing avansat, astfel că startul duelului a găsit-o în jumătatea adversă. Însă, oaspeții au fost cei care au deschis scorul, în minutul 7.

Concordia Chiajna a câștigat amicalul cu Steaua în urma unui gol de senzație 

Concordia Chiajna a marcat pentru 1-0 în urma unei lovituri libere executate perfect de Carlo Casap, jucător transferat recent. Acesta a bătut ca la carte faza fixă, de la ceva mai mult de 25 de metri, cu piciorul stâng, direct în vinclul porții apărate de Horia Iancu.

Apoi, Steaua a continuat să atace, dar fazele se complicau în preajma careului advers, episod repetat și în celelalte amicale ale Stelei din actuala perioadă de pregătire. Nici loviturile fixe, nenumărate, nu au adus un plus pentru ”militari”, executanții nefiind foarte preciși. Echipa din Ghencea a terminat amicalul cu Concordia Chiajna cu peste 10 cornere.

Buhăescu și Chipirliu au trecut pe lângă gol în prima repriză 

De altfel, apărarea ilfovenilor a fost foarte exactă și a blocat, în mare parte, baloanele periculoase din preajma propriei porți. O ocazie importantă pentru Steaua a venit în minutul 24, după o centrare din partea dreaptă, dar lovitura cu capul a lui Vasile Buhăescu, din apropierea careului mic, s-a dus puțin peste, balonul căzând pe plasă. La faza imediat următoare Chipirliu a încercat și el o execuție, pretențioasă, din afara careului, dar nu a trimis precis, ci mult peste. Prima repriză a fost și foarte dură, cu câteva intrări agresive din partea ambelor echipe.

Partea a doua a avut același curs, cu Steaua la conducere, cu posesia. Chipirliu a avut o ocazie foarte bună la șase secunde de la reluare, dar, singur în careu cu portarul, a trimis pe lângă poartă.

Neacșu a luat la țintă bara 

Steaua a mizat ceva mai mult și pe acțiunile în viteză, în urma puținelor faze de atac ale Concordiei Chiajna ratate. A încercat să surprindă pe contraatac, dar a apărut aceeași problemă: inexactitate în ultimii 20 de metri.

În urma unei faze în viteză Steaua a avut ocazia de a face 1-1. Neacșu a intrat în careu, lateral stânga, a păcălit câțiva adversari, a întors balonul pentru Bustea, dar șutul acestuia a șters transversala și a ieșit în out de poartă.

Referitor la Concordia Chiajna, a fost, dacă se poate spune asta, periculoasă în urma unor faze fixe, lovituri libere și lovituri de colț. A preferat, în pricipal, în ciuda faptului că a fost vorba de un meci amical, să protejeze rezultatul de pe tabelă stabilit încă din minutul 7.

Concordia Chiajna, apărare exactă 

Chiar dacă Daniel Oprița a făcut mai multe schimbări, Steaua nu a putut nici așa să vină cu elementul surpriză și să păcălească apărarea Concordiei Chiajna, care s-a dovedit, în principal, a fi una foarte precisă, așa cum s-a întâmplat și în prima parte a campionatului Ligii 2.

Adrian Popa, după înfrângerea cu Concordia Chiajna: ”Din păcate, nu am reușit să terminăm această perioadă de pregătire cu victorie, cum ne-am fi dorit, dar important e că, cu excepția lui Lică, revenit și el după accidentare, suntem toți sănătoși. E bine că e aproape tot lotul valid.

(N.r. – Despre laudele fanilor cu privire la nivelul său) Mă ambiționează acest lucru, pentru că nu îmi doresc să îi dezamăgesc. Am făcut tot ce a depins de mine, din păcate am avut parte și de o accidentare. Sper să mă lase durerile cât mai repede și să fiu sută la sută la meciuri și să am și reușite.

(N.r. – Despre faptul că Daniel Oprița l-a folosit pe mai multe poziții în amicale) Consider că experiența pe care o am îmi dă posibilitatea să îmi arăt abilitățile și în alte poziții. Sunt polivalent, iar dacă Daniel are nevoie de mine și pe alte poziții, cum a fost azi, fundaș dreapta, normal că îmi fac treaba, încerc să dau cât pot.

(N.r. – Despre ultimele meciuri din sezonul regular) Pe termen scurt sunt cele mai importante meciuri ale sezonului. Trebuie să ne atingem primul obiectiv, play-off-ul, iar după aceea să ne setăm următorul obiectiv. Noi vrem locurile 1-4, dar trebuie să o luăm pas cu pas, să fim focusați pe aceste meciuri. Trebuie să ne concentrăm în special pe primul meci, cu Unirea Constanța”.

  • Primul 11 al Steiei: Iancu – Oroian, Neacșu, da Silva, Beţa, Drăghici, Enceanu, Bărbulescu, Bustea, Buhăescu, Chipirliu.
    Rezerve: Pletea, Dragu, Răsdan, Bactăr, Pacionel, Ilie, Huiban, Popa, Pacionel, Zaharia, Donose, Răducan.
  • Concordia Chiajna: Silveanu – Borța, Palmeș, Marc (cpt), Taub – D. Codrea – Matiș, Casap, N. Roșu, Ad. Voicu – Plazonja.
    Pe durata întâlnirii au mai intrat: Sokovic, Batin, N. Popescu, Cherecheș, Bg. Manole, Bg. Barbu, Dușmanu, Ct. Alexe, L. Ion, Mirică și Nic. Pîrvulescu.

Steaua, la primul eșec în amicale 

Steaua a mai disputat șapte meciuri amicale înaintea duelului cu Concordia Chiajna, înregistrând șase victorii (3-1 cu CS Tunari3-1 cu CS Afumați7-1 cu CSM Jiul Petroșani6-1 cu Farul 2, 6-1 cu Bolintin Malu Spart și 7-1 cu Astra) și o remiză (2-2 cu Progresul Spartac).

Concordia Chiajna, o înfrângere în partidele de verificare 

În ceea ce o privește pe Concordia Chiajna, a disputat în această perioadă de pregătire șapte meciuri amicale. În România, a trecut cu 7-1 de Flacăra Moreni (Liga 3) și a făcut 2-2 cu SC Oțelul (Liga 3), iar în Turcia, acolo unde a efectuat cantonamentul din această iarnă, a obținut următoarele rezultate: 1-0 cu FK Decic Tuzi (prima ligă din Muntenegru), 1-2 cu Forte Taganrog (liga a treia din Rusia), 2-0 cu FK Tom Tomsk (liga a doua din Rusia), 1-0 cu FK Indija (liga a doua din Serbia) și 3-2 cu FK Kolos Kovalinka U19 (Ucraina).

Și pentru Concordia Chiajna a fost ultimul meci amical din perioada premergătoare reluării Ligii a 2-a, ca și în cazul Stelei.

Meciul integral dintre Steaua și Concordia Chiajna 

Foto: CSA Steaua și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 
Video: Steaua TV 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noile-achizitii-ale-stelei-si-au-indeplinit-un-vis-semnand-contractul-cu-clubul-din-ghencea-claudiu-dragu-am-foarte-mari-emotii-iustin-raducan-duc-traditia-mai-departe-19219615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-steaua-a-anuntat-achizitionarea-lui-claudiu-dragu-si-iustin-raducan-acesta-din-urma-fiind-fiul-fostului-fotbalist-narcis-raducan-19219472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-ajuns-la-11-achizitii-alti-doi-mijlocasi-au-semnat-cu-vulturii-verzi-19219443

Răzvan STÎNGĂ 19 Feb. 2022, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă