Steaua și CFC Argeș, egale în Ghencea în ultimul lor amical înainte de primul joc oficial din 2024. Una dintre cele trei achiziții ale piteștenilor a ieșit accidentat

Marius ANGHEL 18 Feb. 2024, 01:40 Liga 2

Steaua și Campionii FC Argeș au terminat la egalitate, scor 1-1, într-un amical desfășurat sâmbătă, 17 februarie 2024, pe stadionul Steaua. Piteștenii au înscris primii și au condus la pauză, însă bucureștenii au reușit să egale în partea secundă, după circa o oră de joc.

Pentru ambele echipe, colege în Liga 2, acesta a fost ultimul test înainte de reluarea campionatului, în care vor începe cu un meci în deplasare.

Valentin Buhăcianu a marcat din offside pentru CFC Argeș, Florin Borța a iești accidentat

Partida test dintre Steaua și CFC Argeș a fost organizată de bucureșteni pe stadionul din Ghencea, cu porțile închise, spectatorii neavând acces la meci, dar clubul a transmis în direct întâlnirea, inclusiv cu comentariu.

CFC Argeș a deschis scorul în minutul 25, când Valentin Buhăcianu a pătrunde în careu pe dreapta, l-a întors pe Beța, l-a fentat de două ori, a trimis pe lângă portarul ieșit la întâmpinare și a finalizat cu stângul la colțul lung, cu un șut de la aproximativ 9-10 metri lateral stânga. Faza în care s-a înscris a fost una de contraatac, la momentul pasei Buhăcianu fiind cel mai probabil în poziție de offside, unul nesemnalizat de tușier.

Potrivit informațiilor furnizate de piteșteni, Buhăcianu a mai avut o situație bună de a majora scorul, însă a întârziat șutul în poziție de singur cu portarul și a fost blocat. Steaua putea egala încă din prima repriză, prin spaniolul nou-venit Pau Miguelez, dar a trimis peste poartă din numai 6 metri.

Una dintre cele trei achiziții ale argeșenilor din această iarnă, fundașul lateral Florin Borța, a ieșit accidentat în urma unui duel cu Nacho Heras.

David Matei a egalat pentru Steaua cu o lovitură de cap din plonjon. Mancuso a fost eliminat

În partea secundă, până la golul egalizator al Stelei, Argeșul a trecut din nou pe lângă majorarea scorului. Robert Boboc a irosit, din câțiva metri, cu un șut în plasa laterală, ocazia de a marca.

Egalarea roș-albaștrilor s-a petrecut după o reușită spectaculoasă. Steaua a presat încontinuu, iar la o fază de atac, Maftei a primit mingea în flancul drept, a preluat, și-a așezat-o și a centrat perfect în fața careului mic, micuțul David Matei (61) plonjând în 6 metri și înscriind cu o lovitură de cap trimisă în vinclul din dreapta. Balonul a lovit și bara și a intrat în plasă.

În minutul 80, Gianluca Mancuso l-a faultat în atac pe Rusu, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. În locul său a intrat Răzvan Florea, astfel că Steaua a continuat să joace cu 11 jucători.

Rusu (90+1), Oprescu (90+2) și Petrescu (90+3) au avut, pe faze de contraatac, ocazii bune de a înscrie, însă primul a trimis din 8 metri peste poartă și apoi a solicitat, penibil, un penalty, al doilea a tras din careu, din stânga, puțin pe lângă bara a doua, iar al treilea a tras de la circa 20 de metri și portarul a parat în lateral.

Steaua: Frănculescu (H. Iancu 46′) – Dav. Maftei (G. Dumitru 89′), Beța, Vîrtej, Ad. Ilie, Drăghici – Dav. Matei (Bărbulescu 67′), Mancuso (Rz. Florea 80′), Pau Miguelez (Andr. Cristea 84′) – Chunchukov (Raicu 46′), Nacho Heras.

CFC Argeș: Straton (G. Micle 46′) – Tofan (R. Ciuciulete 75′), Esteban Orozco, Mih. Tudose, Borța (Rob. Boboc 43′) – Rădescu (G. Oprescu 86′), I. Nortey (Dinoci 57′) – P. Petrescu, Y. Pîrvu (M. Angelov 46′), P. Dulcea (Andr. Stoica 72′) – Buhăcianu (Bg. Rusu 62′).
Rezerve neutilizate: Balaur, Haită, A. Mircea.

Steaua nu a câștigat în fața unor adversari de valoarea apropiată. Urmează primul meci oficial, la Reșița

Pentru Steaua, acesta a fost al șaselea amical disputat în această iarnă, iar jucătorii lui Daniel Oprița nu s-au descurcat deloc grozav în fața unor adversari de valoarea apropiată. A câștigat doar contra unor echipe din ligi inferioare sau contra ultimei clasate din Liga 2, în timp ce în testele echilibrate fie a terminat la egalitate, fie a pierdut.

Iată rezultate înregistrate de Steaua: 5-0 cu Agricola Borcea, 4-0 cu Progresul Spartac, 9-0 cu FC Bolintin Malu Spart, 0-0 cu CSM Slatina, 0-1 cu CSM Alexandria și 1-1 cu Campionii FC Argeș.

Trupa bucureșteană ocupă locul 7 în Liga 2, cu 22 de puncte, iar în primul meci oficial din 2024 va întâlni CSM Reșița (locul 12, 20 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, în runda a 16-a.

CFC Argeș este invincibilă în amicale și începe jocurile oficiale la Miercurea Ciuc

De partea cealaltă, Campionii FC Argeș s-a aflat tot la al șaselea amical jucat în această perioadă de pregătire de iarnă și a obținut rezultate mai bune decât Steaua, de exemplu: 6-0 cu AFC Câmpulung Muscel, 3-2 cu Flacăra Horezu, 1-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu Metaloglobus, 1-0 cu CS Mioveni, 1-1 cu Steaua.

Campionii FC Argeș se află abia pe locul 15 în Liga 2, cu 18 puncte acumulate în 15 meciuri și menține șanse mici să prindă play-off-ul. În primul joc oficial din 2024, echipa lui Eugen Neagoe se deplasează la FK Miercurea Ciuc (locul 10, 22 puncte), partida urmând să încheie etapa a 16-a, luni, 26 februarie, începând de la ora 17:00.

Înregistrarea amicalului Steaua – Campionii FC Argeș 1-1 și concluziile lui Eugen Neagoe:

https://www.youtube.com/watch?v=BoNvrpMPhHM

 

Foto: Gabriela Neacșu / Campionii FC Argeș
Video: Steaua București și Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-trebuie-sa-aiba-si-o-a-doua-echipa-feminina-19298994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/olimpic-zarnesti-si-l-a-dorit-pe-rares-enceanu-19299521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-din-superlga-au-refuzat-cfc-arges-19299740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-cel-mai-bun-antrenor-din-liga-2-bogdan-chipirliu-cel-mai-bun-jucator-19299309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-victorie-in-amicalul-cu-steaua-scor-1-0-19299310

Marius ANGHEL 18 Feb. 2024, 01:40 Liga 2
Pe aceeași temă