FOTO | Unirea Dej s-a reunit cu 22 de jucători. Amicalele stabilite și surpriza din stafful lui Dacian Nastai, un fost atacant din prima ligă

Andrei PASCU 22 Jun. 2023, 15:17 Liga 2

Unirea Dej s-a reunit joi, 22 iunie, în vederea pregătirii sezonului următor de Liga 2. Formația din județul Cluj a avut prima ședință în noua componență a staffului tehnic, după ce a fost preluată de antrenorul Dacian Nastai.

Pentru câțiva dintre jucători, șase, a fost primul antrenament în tricoul Unirii Dej, pentru cei care au venit în această vară la formația care atingea play-off-ul Ligii 2 la finalul sezonului trecut.

Unirea Dej s-a reunit! Lotul, cantonamentul programat și amicalele pe care le va disputa

Pe lângă jucătorii achiziționați, Unirea Dej a avut în componență și câțiva tineri, născuți în 2003, 2004, 2005, 2006 și 2007. Au fost, însă, și câteva absențe, ale lui Denis Golda, ultimul jucător legitimat, dar și a lui Mihai Kereki, care e în perioada de recuperare în urma unei accidentări.

Unirea Dej se va baza pe mulți tineri, pe lângă cei opt de la reunire, mai fiind așteptați ”underi” din generația 2005.

”Principalul” Dacian Nastai a programat un cantonament pe plan local, în perioada 3-13 iulie, dar și șase partide de verificare. Un singur adversar din Liga 2 va avea Unirea Dej, CSC Dumbrăvița, celelalte fiind din Liga 3 și Liga 4.

Apariție surprinzătoare la reunirea echipei Unirea Dej. Dan Roman, ”secundul” lui Dacian Nastai

Referitor la stafful tehnic al dejenilor, Nastai l-a adus la echipă și pe fostul atacant Dan Roman, ultima dată antrenor principal în Liga 3, la CS Ocna Mureș, cu care a reușit un parcurs spectaculos în Cupa României, dar, pe de altă parte, a avut unul dezastruos în campionat, fiindcă a retrogradat în Liga 4.

De altfel, ajutoarele lui Nastai mai sunt Eusebio Șuvagău, antrenor secund, și Răzvan Bonțidean, kinetoterapeut. Se caută și un antrenor cu portarii.

Comunicatul emis de Unirea Dej în urma reunirii:

Am sunat adunarea pentru startul pregătirii noului sezon de Liga 2! Astăzi, de la ora 11:30, pe Stadionul Municipal Dej a avut loc primul antrenament condus de antrenorul principal Dacian NASTAI. Eusebio ȘUVAGĂU (antrenor secund) și Răzvan BONȚIDEAN (kinetoterapeut) au rămas în staff-ul tehnic, lor alăturându-se Dan ROMAN. Urmează ca în câteva zile să fie anunțat și numele noului antrenor cu portarii.

Au ieșit pe teren următorii jucători:

PORTARI: Claudiu CHINDRIȘ, Rareș POP, Eusebiu URIAN (2007);
FUNDAȘI: Alin BURDEȚ, Daniel POP, Denis ROȘ, Alex NEGREA, Claudiu ZAMFIRESCU;
MIJLOCAȘI: Cristian CHIRA, Adrian POP, Marius CĂTINEAN, Alex ZANC (2005), Andrei COPOS (2005);
ATACANȚI: Andrei POP, Florin BLAJ, Gabriel FULGA (2004), Sergiu CIOCAN, Alexandru PIFTOR, Simion POP (2003), Dan CÎMPEAN (2006), Marcus GEORGIU (2006), Darius MUREȘAN (2006);

A lipsit motivat atacantul Denis GOLDA, în vreme ce fundașul Mihai KEREKI, deși a fost prezent la reunire, se recuperează după accidentare.

Zilele viitoare se vor alătura lotului și “underii” născuți în 2005, eligibili pentru noul sezon al Ligii 2.

În ceea ce privește programul din această vară, staff-ul tehnic a stabilit un cantonament pe plan local în perioada 3-13 iulie și 6 jocuri de verificare , după cum urmează:

Vulturul Mintiu Gherlii / Liga 4 ( 1 iulie, Dej)
CS Minaur Baia Mare / Liga 3 ( 8 iulie, Baia Mare)
CSC Dumbrăvița / Liga 2 ( 14 iulie, Dumbrăvița)
Viitorul Cluj / Liga 3 ( 19 iulie, Dej)
ACS Tg. Mureș / Liga 3 ( 22 iulie, Tg. Mureș)
SCM Zalău / Liga 3 ( 29 iulie)
*alte detalii vor fi comunicate de îndată ce vor fi stabilite; programul partidelor de verificare mai poate suferi modificări”.

Schimbările de lot făcute de Unirea Dej până acum

Unirea Dej a ajuns la șase achiziții perfectate în această vară, după ce s-a terminat campionatul trecut de Liga 2. Clujenii i-au adus pe Sergiu Ciocan (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Rareș Pop (portar, ex SC Oțelul Galați), Claudiu Zamfirescu (fundaș, ex Ripensia), Alex Negrea (fundaș, CSM Satu Mare), Alexandru Piftor (mijlocaș, ex CSC Dumbrăvița) și Denis Golda (atacant, ex Unirea Slobozia).

Unirea Dej nu va mai continua din această vară, după cum a anunțat după finalul sezonului trecut de Liga 2, cu Angelo Cocian, Alexandru Pop, Dorian Railean, Bogdan Checicheș, Răzvan Matiș, Ciprian Călugăr, Gabriel Buta, Vlad Bogdan, David Maftei, Alexandru Militaru, Alexandru Gîț, Ionuț Frăsineanu.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-face-noua-echipa-a-concordiei-pe-schelet-de-la-u-cluj-cei-patru-jucatori-care-au-semnat-cu-ilfovenii-exlcusiv-19275688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andreias-calcan-si-a-gasit-rapid-o-noua-echipa-dupa-ce-a-retrogradat-si-s-a-despartit-de-arges-s-a-intors-la-un-club-la-care-a-mai-jucat-e-un-moment-fericit-pentru-mine-19275683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-onorat-ca-o-va-antrena-pe-campionii-fc-arges-cu-totii-trebuie-sa-ne-gandim-doar-la-promovare-strategia-sa-pentru-formarea-unui-lot-aproape-de-la-zero-19275677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-visa-pune-punct-carierei-de-fotbalist-si-e-ridicat-pe-piedestal-de-cs-comunal-selimbar-cum-il-numeste-clubul-sibian-pe-fundas-si-modalitatea-prin-care-ii-arata-stima-19275674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-fc-brasov-turcul-saim-tudor-se-intoarce-la-petrolul-19275671

Andrei PASCU 22 Jun. 2023, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă