Angelo Cocian a lăsat Unirea Dej pentru SuperLigă. Al doilea golgheter al clujenilor din acest sezon urcă în prima ligă

Marius ANGHEL 13 Jun. 2023, 16:00 Liga 2
Angelo Cocian a lăsat Unirea Dej pentru SuperLigă. Al doilea golgheter al clujenilor din acest sezon urcă în prima ligă

Unirea Dej dă în această vară încă un jucător unui club din prima ligă a României. După Alexandru Pop, cedat la nou-promovata SC Oțelul Galați, Angelo Cocian s-a despărțit de echipa clujeană și a ajuns la FC Voluntari.

Pop și Cocian au fost golgheterii Unirii Dej în sezonul recent încheiat al Ligii 2, ambii având câte 9 goluri marcate.

Angelo Cocian a semnat cu FC Voluntari, pe trei ani

Dacă Unirea Dej a ajuns, în premieră, în play-off-ul Ligii 2, însă nu a reușit să ocupe măcar un loc de participare la barajul de promovare, unde oricum nu ar fi mers, fiindcă nu a primit licența pentru prima ligă, clubul clujean a bifat, în schimb, câteva realizări importante. Cel puțin doi dintre jucătorii săi au făcut pasul în SuperLigă.

Alexandru Pop a semnat cu nou-promovata SC Oțelul Galați, iar Angelo Cocian a ajuns la FC Voluntari.

Acesta din urmă a fost prezentat chiar astăzi de noua sa echipă, cu care a semnat un contract valabil în următorii trei ani.

”Bun venit, Angelo Cocian !
FC Voluntari anunță că a semnat un contract, pe o perioadă de 3 sezoane, cu jucătorul Angelo Cocian.
Angelo Cocian este un mijlocaș, în vârstă de 22 de ani, care a mai evoluat până acum în cariera sa la formațiile Olimpia Satu Mare și Unirea Dej, marcându-și debutul la seniori la vârsta de 16 ani în divizia secundă.
Considerat unul dintre fotbaliștii revelație ai ligii secunde, Angelo a jucat in 51 de partide pentru formația ardeleană în ultimele 2 sezoane, reușind să marcheze 13 goluri și să ofere 5 pase decisive.
Noul nostru jucător va purta numărul 25 pe echipamentul de joc.
Clubul nostru îi urează Bun Venit și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari.”, a transmis FC Voluntari prin intermediul paginii sale de Facebook.

Cocian a fost golgheterul Unirii Dej în acest sezon, la egalitate cu Alexandru Pop

Născut în Italia, la Merate, Angelo Cocian a debutat în Liga 2, la seniori, în decembrie 2016, în meciul Sportul Snagov – Olimpia Satu Mare 4-0. În ediția 2016-2017 a prins 50 de minute pe teren în cele 3 partide în care a fost utilizat de antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone. În sezonul 2017-2018 a prins 154 de minute în 3 jocuri, tot pentru Olimpia.

Apoi a ajuns la Unirea Tășand, FC Argeș, Crișul Chișineu Criș și în vara anului 2020 a semnat cu Unirea Dej, cu care a reușit promovare din Liga 3 în Liga 2. În ediția trecută a ligii secunde a prins 23 de meciuri și a marcat 4 goluri, iar în campionatul recent încheiat a avut cea mai bună prestație a sa de când joacă la seniori. A prins 28 de partide din totalul de 29, toate începute ca titular, în 11 a fost înlocuit și a marcat 9 goluri, multe dintre ele din execuții spectaculoasă, șuturi de la distanță.

În ediția 2022-2023 a fost golgheterul Unirii Dej, la egalitate cu Alexandru Pop.

”FC Unirea Dej și FC Voluntari au ajuns la un acord privind transferul mijlocașului Angelo COCIAN (22 de ani) la echipa din SuperLiga României.
Îi mulțumim lui Angelo COCIAN pentru tot ceea ce a făcut în tricoul Unirii Dej și îi urăm mult succes la noua sa echipă!”, a transmis Unirea Dej.

Unirea Dej s-a despărțit de șapte jucători și a făcut o primă achiziție

În această pauză dintre sezoane, Unirea Dej l-a numit în funcția de antrenor principal pe Dacian Nastai, după ce Dragoș Militaru a refuzat să semneze prelungirea constacului, și s-a despărțit de șapte jucători.

În afară de Cocian, au mai plecat Alexandru Pop, Dorian Railean, Bogdan Checicheș, Răzvan Matiș, Ciprian Călugăr și Gabriel Buta, în timp ce Vlad Bogdan s-a prezentat la reunirea Petrolului.

Prima achiziție bifată este Sergiu Ciocan, de la retrogradata în Liga 3 Minaur Baia Mare.

Foto: FC Voluntari și Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-jucator-ultima-data-la-fc-brasov-si-alti-noua-reveniti-dupa-imprumutul-la-echipe-din-liga-2-sau-liga-3-noutatile-de-la-reunirea-petrolului-19274890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sergiu-ciocan-prima-achizitie-a-echipei-unirea-dej-19274690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-noi-plecari-de-jucatori-19274550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dacian-nastai-este-noul-antrenor-principal-al-unirii-dej-cum-il-prezinta-clubul-si-prima-reactie-a-acestuia-primarul-scos-in-fata-19274348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-antrenor-unirea-dej-si-a-pierdut-si-capitanul-golgheter-alexandru-pop-prezentat-de-o-nou-promovata-in-superliga-19274238

Marius ANGHEL 13 Jun. 2023, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă