Trei noi achiziții pentru echipa lui Claudiu Niculescu. Unul vine de la UTA, iar ceilalți au jucat în ultimul sezon tot în Liga 2

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 14:33 Liga 2

Descoperită în urma despărțirilor de mai mulți jucători cu care a încheiat al doilea sezon petrecut în Liga 2, CS Comunal Șelimbăr continuă campania de achiziții din această vară.

Ultimii jucători de fotbal cu care trupa pregătită de Claudiu Niculescu a semnat sunt Raul Popa, mijlocaș de la UTA, Tudor Cociș, fost la FC Brașov, și Tudor Călin, ultima dată la Poli Timișoara. Despre acesta din urmă, cel mai important dintre aceștia trei, Liga2.ro a scris în exclusivitate că este aproape de echipa sibiană.

În plus, ”călăreții” fără cai de la Șelimbăr au anunțat și faptul că s-a semnat prelungirea contractului de împrumut de la UTA a portarului Alexandru Roșca.

Raul Popa a fost împrumutat de la UTA, Tudor Cociș a semnat până în 2026 după despărțirea de FC Brașov

Raul Popa și Tudor Cociș s-au alăturat lotului echipei antrenate de Claudiu Niculescu încă de la reunirea din data de 19 iunie.

Raul Popa (18 ani) este un mijlocaș ofensiv de bandă dreaptă al generației 2005 care a fost împrumutat un an de șelimbăreni de la UTA. CS Comunal îl prezintă drept ”unul dintre cei mai talentați juniori ai Academiei UTA”, cu toate că acesta nu și-a făcut până acum apariția la prima echipă a arădenilor.

În schimb, Tudor Cociș (19 ani) are deja experiența Ligii 2 trăită în sezonul trecut la FC Brașov. Sub conducerea lui Dan Alexa a prins 235 de minute în 6 jocuri și nu a înscris. Atacantul clujean a mai activat la juniorii de la CFR Cluj, la CA Oradea și Viitorul Cluj, iar cu Șelimbăr a semnat un contract până în 2026 și ar trebui să facă fundașii adverși ”să tremure în fața lui”, după cum l-a prezentat noua sa echipă! La Brașov nu a reușit acest lucru, motiv pentru care Alexa nu l-a păstrat în lot și pentru noul sezon.

”Să-i spunem cu toții bun venit lui Raul Popa!
Raul Popa se alătură #călăreților în acest sezon pe poziția de mijlocaș.
El este și vine alături de echipă pentru un an de zile în urma unui contract de împrumut.
Raul, noi îți dorim mult succes!

Fundașii echipei adverse ar trebui să tremure în fața lui.
Să-i spunem cu toții bun venit în echipa lui Tudor Cociș!
Crescut sub îndrumarea Academiei CFR Cluj, Tudor s-a făcut remarcat prin experiența sa, tactica lui de joc, deschiderea jocului și bineînțeles, golurile marcate.
Tudor va ajuta #călăreții să marcheze cât mai mult în acest sezon fiind pozitionat in atac.
El vine alături de noi și va rămâne până în 2026 – conform contractului!
Mult succes, Tudor!”, sună prezentările de care au avut parte Raul Popa și Tudor Cociș la CS Comunal Șelimbăr.

Alexandru Roșca rămâne și el la Șelimbăr, tot ca împrumutat de la UTA

La gruparea din Șelimbăr a rămas și portarul Alexandru Roșca (19 de ani), care inițial a fost împrumutat de la UTA la începutul acestui an și în cele 9 jocuri din 2023 a fost folosit o singură dată, în 1-2 acasă cu Metaloglobus. Contractul de împrumut de la arădeni a fost prelungit cu încă un an.

”Alexandru va rămâne alături de #călăreți!
Contractul de împrumut de la UTA Arad a fost prelungit pe încă un an de zile.
Mulțumim, Alexandru!
Pasiunea lui Alexandru pentru joc am observat-o încă de la primul lui antrenament cu echipa. Evoluția lui alături de #călăreți este una pozitivă, acesta reușind să ridice moralul echipei și să ofere siguranță atunci când suntem sub atac”, este anunțul echipei sibiene.

Tudor Călin, ”călăreț” la Șelimbăr cu acte în regulă!

În plus, astăzi, 27 iunie, clubul din Șelimbăr a anunțat oficial și faptul că a ajuns la un acord cu mijlocașul central Tudor Călin, cel care în sezonul trecut de Liga 2 a evoluat pentru Ripensia și Poli Timișoara, echipe care au retrogradat la braț în Liga 3.

Originar din Cluj-Napoca, Călin (22 de ani) a jucat pentru Ripensia în 13 partide, iar în iarnă a trecut la concitadina Politehnica, unde a mai jucat 6 meciuri și a marcat o dată.

În cariera sa a mai trecut prin curtea prim-divizionarelor Sepsi OSK și UTA, însă nu a apucat să joace pentru acestea. În Liga 2 a mai evoluat pentru Luceafărul Oradea, 2 jocuri în 2019, în timp ce pentru Ripensia a mai jucat și în sezoanele 2019-2020, 2020-2021 și 2021-2022, între acestea două din urmă având o perioadă în care a fost la UTA.

Tudor Călin va ”călări” Șelimbărul cel puțin un an, chiar dacă clubul sibian nu deține și secție de echitație, ci de tenis, șah, dansuri și, bineînțeles, fotbal.

”Un nou #călăreț se alătură echipei săptămâna aceasta.
Să îi spunem cu toții bun venit lui Tudor Călin!
Tudor vine de la SSU Politehnica Timișoara și o să ocupe poziția de mijlocaș central pentru un an de zile.
Bun venit la #Șelimbar, Tudor!
Mult succes!”, transmite CS Comunal Șelimbăr.

Noile achiziții ale Șelimbărului, prezentate în tricouri de la un alt furnizor de echipament

Trebuie precizat și faptul că echipa din Șelimbăr a lucrat puțin la imaginea sa în ultima perioadă. Dacă primele trei achiziții pentru noul sezon le-a prezentat îmbrăcate în haine obișnuite, de stradă, de zi cu zi, ultimele mutări le-a anunțat într-un alt mod, mult mai profesionist. Pe Roșca, Popa, Cociș și Călin i-a dotat cu tricouri marcate cu sigla clubului. Primii trei au primit tricouri negre, în timp ce Călin a fost fotografiat alături de directorul Cornel Stănilă într-un tricou galben.

  • Este doar un mic detaliu care apropie echipa sibiană de cluburi cu adevărat profesioniste, care au grijă de imaginea lor. Șelimbărenii pot fi un bun exemplu inclusiv pentru retrogradata din prima ligă Chindia Târgoviște, care a preferat să-și prezinte noile achiziții prin intermediul unor poze vechi, în echipamentul altor cluburi, nici măcar al ultimei lor echipe.

Se poate remarca și faptul că CS Comunal Șelimbăr și-a schimbat firma de la care achiziționează echipamentele sportive. Dacă până acum avea echipament Joma, acum are Nike.

Șase achiziții pentru echipa lui Claudiu Niculescu, dar și un nou team manager

Până în momentul de față, exceptând prelungirea împrumutului lui Roșca, echipa sibiană a anunțat șase achiziții în această vară.

Sub comanda lui Claudiu Niculescu au mai ajuns Marvin Schieb și grecul Mikael Panos, ambii luați de la FK Miercurea Ciuc, și spaniolul Rodrigo Hernando, atacant adus în România tot de echipa din Harghita și care ultima dată a evoluat în Liga 3, la CSM Satu Mare.

În schimb, în această vară, CS Comunal Șelimbăr s-a despărțit de zece jucători: Nini Popescu, Ion Cărăruș, Igor Arhirii, Mircea Manole, Lucian Buzan, Stefan Visic, Radu Crișan, Adrian Voicu, Jordan Gele și Bogdan Vișa.

Altfel, din informațiile Liga2.ro, Aurelian Rusu nu mai este team manager la CS Comunal Șelimbăr, în locul său fiind numită Denisa Dogaru, originară din Sibiu care pe când avea 17 ani visa să studieze medicina la Viena pentru ca apoi să ajute copii din țările defavorizate. La 20 aprilie, aceasta absolvea cursul de ”Business Excellence in Football Management” organizat de FRF.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-jucat-pentru-ripensia-si-poli-timisoara-in-sezonul-trecut-acum-negociaza-cu-selimbarul-19275753

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-jucatori-prezenti-la-vizita-medicala-a-echipei-cs-comunal-selimbar-pe-langa-achizitiile-deja-prezentate-sibienii-au-si-un-doi-tineri-de-la-uta-si-fc-brasov-19275464

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă