FK Csikszereda are cinci achiziții, două de la Sepsi OSK, una de la ASU Poli, dar și un sârb și un spaniol. Ultimul plecat și cei șapte jucători care au semnat prelungirea

Marius ANGHEL 05 Jul. 2021, 15:32 Liga 2
FK Csikszereda are cinci achiziții, două de la Sepsi OSK, una de la ASU Poli, dar și un sârb și un spaniol. Ultimul plecat și cei șapte jucători care au semnat prelungirea

Reunită de o săptămână, de lunea trecută, fiind printre ultimele echipe din Liga 2 care au dat start pregătirii în această vară, FK Csikszereda a început să-și contureze lotul pentru noul sezon.

Echipa antrenată de Valentin Suciu a perfectat cinci achiziții până acum, a prelungit contractele a șapte jucători din vechiul lor, dar a și anunțat despărțirea de cinci fotbaliști.

Cinci plecări și cinci veniri la FK Csikszereda. Noi mutări între cluburile din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe

După ce s-a despărțit de Juan Bauza (25 de ani, ”FC U” Craiova), Janos Botorok (19 ani, împrumutat la Sepsi OSK), Raul Palmeș (24 de ani, Concordia Chiajna), Bonifac Csonka (24 de ani, ETO Gyor) și, mai nou, de Mihai Savin (30 de ani), echipa din Miercurea Ciuc a anunțat cinci transferuri perfectate până în acest moment.

Pe Lorant Kovacs l-a împrumutat de la Sepsi OSK, de acolo de unde vine și Peter Gal Andrezly. Petre Ivanovici (foto jos, în duel cu Norbert Pinter), sârbul Srdan Grabez și spaniolul Rodrigo Hernando Orte sunt celelalte noutăți.

  • Lorant Kovacs (28 de ani) este un mijlocaș originar din Târgu Mureș care în ultimele două sezoane a fost legitimat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. În sezonul recent încheiat a prins doar 335 de minute în 13 meciuri. În cariera sa a mai jucat pentru ”U” Cluj, Szombathelyi și Ujpest (ultimele două din Ungaria).
  • Peter Gal Andrezly (31 de ani) este un mijlocaș slovac care a jucat și el în ultimele două sezoane la Sepsi OSK, în ultimul având bifate în Liga 1 doar 61 de minute în 3 jocuri. În cariera sa a mai evoluat pentru Kosice (Slovacia), Znojmo (Cehia), Podbrezova și Ruzomberok (ultimele două tot din Slovacia).
  • Petre Ivanovici (31 de ani), mijlocaș timișorean care recent s-a despărțit de ASU Poli, echipă pentru care a jucat în sezonul trecut al Ligii 2 în 24 de meciuri și a înscris 4 goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Vac (Ungaria), Farul Constanța, FC Botoșani, FC Voluntari și Concordia Chiajna.
  • Srdan Grabez (30 de ani) este un fundaș sârb care în ultimele două campionate a voluat la Backa Topola, în cel recent încheiat prinzând doar 461 de minute în 6 jocuri. În cariera sa a mai evoluat pentru Dubnica, Spartak Trnava (ambele din Slovacia) și Backa Palanka (Serbia).
  • Rodrigo Hernando Orte (21 de ani) este un atacant spaniol, originar din Valencia, care în sezonul trecut a evoluat în liga a patra din Spania, la Huesca II, pentru care a jucat în 26 de meciuri, doar 930 de minute, și a înscris un gol. În cariera sa a mai trecut pe la UCAM Murcia și AD San Juan de Mozarrifar, ambele din Spania.

Șapte prelungiri de contracte și doi tineri jucători reveniți în lot după împrumuturi

Clubul din Miercurea Ciuc a anunțat că a semnat prelungirea contractelor cu David Kelemen (29 de ani, fundaș), Attila Csuros (26 de ani, mijlocaș – foto principal, în duel cu Petre Ivanovici), Claudiu Apro (25 de ani, fundaș), David Bor (26 de ani, fundaș), Soufiane Jebari (26 de ani, mijlocaș), Norbert Pinter (28 de ani, mijlocaș) și Rareș Takacs (29 de ani, fundaș).

Totodată, în lot au revenit doi jucători crescuți de club și care au fost împrumutați. Este vorba despre portarul Alpar Bartok (20 de ani), revenit de la CSM Bacău, și de fundașul Richard Aszalos (21 de ani la 6 august), întors de la Corona Brașov.

Ciucanii i-au împrumutat la AFC Odorheiu Secuiesc, în Liga 3, pe Kristof Lazar, Szabolcs Baga și Barna Racz, foști la echipa U19, campioana națională în acest an.

Altfel, din stafful lui Valentin Suciu, după plecările lui Lucian Nicolau și Robert Panduru, fac parte Barna Bajko și spaniolul Legarda Fernando Alejandro Maniega.

Csikszereda a remizat în primul amical disputat, cu noul Farul

FK Csikszereda s-a reunit luni, 28 iunie, iar sâmbătă a disputat un amical cu o parte din jucătorii aflați în lotul noului Farul Constanța. Trupa din Miercurea Ciuc a remizat la Brașov, scor 1-1, cu prim-divizionara care în aceeași zi a jucat un amical și cu Petrolul, pe care l-a pierdut cu 0-1.

Luca Andronache (51) a deschis scorul pentru echipa lui Gheorghe Hagi, însă David Bor (59) a egalat destul de repede. Ciucanii nu au oferit și jucătorii utilizați în acest amical.

Până la plecarea în cantonamentul din Turcia, programată pe 11 iulie, echipa mai are stabilite două amicale, la 7 iulie cu Chindia Târgoviște și la 8 iulie cu Gaz Metan Mediaș.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-plecare-de-la-fk-csikszereda-echipa-lui-valentin-suciu-la-a-patra-despartire-din-aceasta-vara-19191163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-va-merge-si-in-turcia-pentru-pregatirea-noului-sezon-de-liga-2-cele-trei-amicale-stabilite-pana-la-plecarea-in-cantonament-19190858

Marius ANGHEL 05 Jul. 2021, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă