Patru jucători care au evoluat în ediția recentă a Ligii 2 sunt acum în cantonament cu Dinamo! Doi sunt de la CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 23:44 Liga 2
Patru jucători care au evoluat în ediția recentă a Ligii 2 sunt acum în cantonament cu Dinamo! Doi sunt de la CSC Șelimbăr

Patru jucători care în sezonul recent încheiat au activat în Liga 2, dintre care doi la CSC Șelimbăr, în play-off, și alți doi la echipe care au retrogradat în Liga 3, se află în lotul cu care Dinamo începe cantonamentul de vară din Slovenia.

Este vorba despre Alexandru Roșca, Andrei Florescu, Cristian Licsandru și Raul Rotund.

Patru tineri jucători care în sezonul 2023-2024 au jucat în Liga 2 sunt acum în lotul celor de la Dinamo!

Dinamo a ajuns joi, 27 iunie, în cantonamentul din Slovenia, la Rogaska Slatina, iar printre cei 24 de jucători pe care îi are la dispoziție Zeljko Kopic se numără și patru care au evoluat în Liga 2 în recenta ediție.

Portarul Alexandru Roșca (20 de ani) a fost deja prezentat de ”câini” ca achiziție perfectată în această vară, după ce Liga2.ro a anunțat în exclusivitate transferul său de la CSC Șelimbăr.

Mijlocașul Andrei Florescu (22 de ani – foto, al treilea din dreapta) s-a întors la Dinamo după un sezon în care a fost împrumutat la Progresul Spartac, cea mai modestă echipă din Liga 2 nu numai din ultimul sezon, ci din multe altele în urmă, ținând cont că a strâns doar 4 puncte în 25 de meciuri.

Despre misterioasa legitimare a mijlocașului Cristian Licsandru (21 de ani), utilizat 32 de minute în patru partide din Liga 2 de CS Tunari și nepăstrat în lot, în iarnă, de modesta Progresul Spartac, ProSport a scris din aprilie.

Atacantul Raul Rotund (19 ani – foto, primul din stânga) a jucat ultima dată tot la CSC Șelimbăr, club unde a fost împrumutat de ”U” Cluj. Jucătorul din Cluj a fost utilizat de Claudiu Niculescu în 27 din cele 29 de meciuri ale Șelimbărului în ediția 2023-2024 de Liga 2, însă în partea a doua a sezonului și-a pierdut lotul de titular în fața lui Casian Soare. A fost de 14 ori titular, de zece ori în jocurile din 2023 și doar de patru ori în 2024. Cu cele cinci goluri marcate, patru dintre ele în partidele din 2023, a fost golgheterul trupei sibiene. A fost de ajuns pentru ca Dinamo să fie interesată de serviciile sale.

”Mă ajută foarte mult cu sfaturi, cu șmecherii din fotbal, ca să zic așa, pentru că a fost un atacant foarte renumit în România”, spune Rotund în toamna trecută, când era pe val la Șelimbăr, despre cât de important este că îl are antrenor pe Claudiu Niculescu. Echipa sibiană și l-a dorit în continuare în lot, însă Rotund a preferat să plece, anunțul despărțirii fiind făcut la începutul lunii iunie.

Dinamo a început cantonamentul din Slovenia

În această campanie de achiziții, Dinamo i-a prezentat oficial pe Cătălin Cîrjan (ex Rapid), Adrian Caragea (ex Sassuolo Calcio), Alexandru Roșca (ex CSC Șelimbăr), Kennedy Kofi Boateng (ex Austria Lustenau), Răzvan Pașcalău (ex US Lecce) și Raul Opruț (ex FC Hermannstadt).

Despre Raul Rotund, trupa bucureșteană nu a comunicat nimic.

Iată comunicatul clubului Dinamo privind cantonamentul din Slovenia:

”24 PENTRU SLOVENIA
Câinii au ajuns la Rogaška Slatina, în Slovenia, pentru al doilea cantonament din această vară.
24 de jucători au făcut deplasarea în stagiul din Slovenia, programat până în 7 iulie.
Portari: Adnan Golubovic, Alexandru Roșca, Alexandros Targon
Fundași: Cristian Costin, Josué Homawoo, Răzvan Patriche, Kennedy Boateng, Costin Amzăr, Raul Opruț, Răzvan Pașcalău
Mijlocași: Eddy Gnahoré, Andrei Florescu, Cristian Licsandru, Alexandru Irimia, Cătălin Cîrjan, Ahmed Bani, Antonio Bordușanu, Georgi Milanov, Adrian Caragea, Dennis Politic, Raul Rotund
Atacanți: Hakim Abdallah, Selmani Astrit, Petru Neagu.”

În stagiul din Slovenia, unde se va sta până în data de 7 iulie, Dinamo va disputa trei amicale, cu NK Domzale (locul 7 în prima ligă a Sloveniei, 29 iunie, ora 18:30), NK Kety Emmi & Impol Bistrica (locul 7 în liga secundă a Sloveniei, 5 iulie, ora 18:30) și FC Kryvbas (locul 3 în prima ligă a Ucrainei, 6 iulie, ora 17:00).

Foto: Dinamo București 

Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 23:44 Liga 2
Pe aceeași temă