Două noi mutări la CS Comunal Șelimbăr: o plecare și o venire! Sibienii readuc în Liga 2 un jucător care nu a convins la FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL, Ovidiu BOICA 29 May. 2023, 08:16 Liga 2
Două noi mutări la CS Comunal Șelimbăr: o plecare și o venire! Sibienii readuc în Liga 2 un jucător care nu a convins la FK Miercurea Ciuc

CS Comunal Șelimbăr a anunțat un nou transfer perfectat în această primăvară, al treilea, cât și o nouă despărțire, a opta, după încheierea celui de-al doilea sezon în Liga 2.

Sibienii au semnat cu Rodri Hernando și s-au despărțit și de Adrian Voicu.

Rodrigo Hernando se întoarce în Liga 2, la CS Comunal Șelimbăr

După francezul Mickael Panos (26 de ani) și românul Marvin Schieb (26 de ani), ambii luați de la FK Miercurea Ciuc, cu gruparea sibiană din Șelimbăr a semnat și spaniolul Rodrigo Hernando Orte (23 de ani), atacant adus în România tot de echipa din Harghita. Ibericul a evoluat ultima dată în Liga 3, la CSM Satu Mare.

Rodri Hernando este originar din Valencia, iar în sezonul dinainte să vină în România evoluase în liga a patra din Spania, la Huesca II, pentru care în 26 de meciuri (930 de minute jucate) înscrisese un gol. Anterior a mai trecut pe la UCAM Murcia și AD San Juan de Mozarrifar, ambele din ligile inferioare din Spania.

În ediția trecută a Ligii 2, 2021-2022, a fost utilizat de FK Miercurea Ciuc în 21 de partide, doar în 5 ca titular, totalizând numai 645 de minute, însă a înscris de 3 ori. Nu a convins, astfel că a fost cedat în vara trecută la CSM Satu Mare, în Liga 3. La trupa din nordul țării a marcat 5 goluri, dintre care trei într-un singur joc.

  • CS Comunal Șelimbăr anunță că Rodri Hernando ar fi marcat 11 goluri pentru CSM Satu Mare. Liga2.ro, singurul site care contabilizează marcatorii meciurilor din Liga 3, are în statistica sa doar 5 goluri înscrise de spaniol la echipa din Satu Mare.

”Bine ai venit, Rodri!
Suntem bucuroși să anunțăm cel de al treilea transfer al acestei veri! Rodrigo Hernando, mijlocaș ofensiv în vârstă de 23 de ani, este noul jucător al echipei noastre!
Jucătorul de naționalitate spaniolă a fost crescut în academia celor de la Villarreal, ulterior evoluând pentru Levante și Huesca. Sezonul trecut a jucat pentru CSM Olimpia Satu Mare, marcând 11 goluri și având 6 pase de gol.
Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CSC 1599 Șelimbăr!”, sună comunicatul echipei din Șelimbăr.

Adrian Voicu, al optulea jucător plecat de la Șelimbăr în această campanie

Altfel, zilele trecute, trupa care și-a disputat meciurile de pe teren propriu în județul vecin, la Râmnicu Vâlcea, a anunțat o nouă despărțire de un jucător cu care a încheiat sezonul.

Adrian Voicu (30 de ani), luat în iarnă de la Concordia Chiajna, după ce Stefan Visic s-a accidentat, nu mai continuă cu șelimbărenii. Atacantul bucureșteam a fost utilizat de Claudiu Niculescu în 8 din cele 9 partide oficiale din 2023, de 6 ori ca titular, de fiecare dată a fost înlocuit. A stat pe teren 457 de minute și nu a înscris.

”Mulțumim, Adrian Voicu!
CSC 1599 Șelimbăr a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu atacantul.
Atacantul în vârstă de 30 de ani a acumulat 144 minute, îmbrăcând tricoul „călăreților roșii”.
Îi dorim mult succes în carieră!”, sună comunicatul sibienilor despre despărțirea de jucătorul care în cariera sa a mai evoluat pentru FC Voluntari, Olimpia Satu Mare, Juventus București, Turris Oltul Turnu Măgurele, ”FC U” Craiova și Concordia Chiajna. Pentru aceasta din urmă a prins 21 de partide în sezonul trecut, în care a înscris și 7 goluri, iar în prima parte a sezonului recent încheiat a evoluat în 6 partide pentru ilfoveni, în iarnă trecând la Șelimbăr.

Anterior, CS Comunal Șelimbăr a mai anunțat despărțirea de jucătorii Nini Popescu, Ion Cărăruș, Igor Arhirii, Mircea Manole, Lucian Buzan, Stefan Visic și Radu Crișan. Au fost anunțate și prelungirile contractelor cu George MoneaFlorinel Mitrea și Ciprian Natea.

Foto: CS Comunal Șelimbăr și CSM Satu Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-reziliat-contractul-cu-radu-crisan-19272400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-visic-s-a-intors-la-minerul-ocna-dej-19271605

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-transfera-de-la-fk-miercurea-ciuc-patru-dintr-o-data-echipa-lui-claudiu-niculescu-a-anuntat-despartirea-de-inca-un-jucator-si-primele-prelungiri-de-contract-19271544

Marius ANGHEL, Ovidiu BOICA 29 May. 2023, 08:16 Liga 2
Pe aceeași temă