Bogdan Vișa pune punct carierei de fotbalist și e ridicat pe piedestal de CS Comunal Șelimbăr! Cum îl numește clubul sibian pe fundaș și modalitatea prin care îi arată stima

Marius ANGHEL 22 Jun. 2023, 11:54 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr se desparte în această vară de încă unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului.

Aventura lui Bogdan Vișa la trupa sibiană se încheie după aproape patru ani, însă perioada de timp petrecută la Șelimbăr face micuța echipă să ia o decizie așa cum marile cluburi procedează, chiar rareori, cu jucători de legendă, simboluri. Să retragă numărul pe care l-a purtat pe tricou!

Clubul anunță că Vișa a decis să își încheie cariera de fotbalist în această vară.

Bogdan Vișa se desparte de CS Comunal Șelimbăr și își încheie cariera de fotbalist

Bogdan Vișa devine al zecelea jucător care nu mai continuă cu echipa din Șelimbăr și în sezonul viitor. Însă fundașul originar din Sibiu, în vârstă de 37 de ani, are parte de un tratament diferit față de ceilalți foști colegi ai săi.

Clubul anunță că îi va organiza un meci de retragere, dar și că va retrage tricoul cu numărul 24, cel pe care îl avea Vișa!

Îl numește, începând de acum, om, prieten și leader pe jucătorul care semna cu Șelimbărul la finalul lunii august 2019, atunci când echipa avea altă denumire (Viitorul Șelimbăr) și altă formă de organizare (privată).

”În vara acestul an, ne-am luat un bun rămas de la Bogdan Vișa jucătorul, și l-am întâmpinat cu bucurie pe Bogdan Vișa, omul, prietenul, leaderul.
Bogdan a fost un om de temelie în promovarea echipei, el fiind alături de călăreți încă din 2019. El a fost (și este) un leader atât pe teren cât și în vestiar, motivându-i pe cei mai tineri, ajutându-i să treacă peste momentele grele și apăsătoare din teren și peste presiunea la care sunt supuși jucătorii în timpul meciurilor.
Ce mai putem spune? …
Bogdan Vișa – un exemplu pentru generațiile tinere, și nu numai.
Performanțele lui Bogdan, nu au trecut neobservate în impactul pe care l-a avut asupra CSC 1599 Șelimbăr, el a demonstrat constant pasiunea sa pentru joc.
În cele două sezoane acesta a jucat un număr de 18 meciuri și a marcat 3 goluri.
CSC 1599 Șelimbăr va organiza în această vară un meci de retragere din fotbal pentru Bogdan Vișa, iar în semn de mulțumire și respect pentru cariera sa de fotbalist, conducerea clubului a decis să retragă numărul 24 de pe tricou.
La vârsta de 37 de ani, Bogdan Vișa a ajuns în punctul în care a simțit că este momentul potrivit să lase în urmă echipamentul și ghetele și să-și înceapă o nouă etapă în viața sa.
Noi îi urăm mult succes!- și ne dorim cu ardoare ca locul lui în echipă să fie ocupat de un jucător cu cel puțin atâta pasiune și dedicare ca a lui Bogdan”, sună mesajul clubului din Șelimbăr.

Și-a încheiat contractul cu echipa sibiană

Bogdan Vișa a început fotbalul la Inter Sibiu și FC Sibiu, iar în cariera sa la seniori a activat în mare parte la echipe din Liga 2. A jucat pentru FC Sibiu, CSM Râmnicu Vâlcea, Alro Slatina, FC Argeș (cea falimentară), CSMS Iași (actuala Poli Iași), Gaz Medan Mediaș, CS Mioveni, FC Argeș (actuala Campionii FC Argeș) și CS Comunal Șelimbăr.

A jucat cel mai des în Liga 2, dar și în Liga 3, cât și în Liga 1. În acest campionat din urmă a prins 2 jocuri la CSMS Iași (2014) și 3 la Gaz Metan (2015), în același sezon, în 2014-2015.

Cea mai importantă realizare a sa a fost promovarea în prima ligă cu CSMS Iași, în 2014.

”Contractul cu CS Comunal Șelimbăr îmi expiră în iunie 2023 și am de gând să îl duc la bun sfârșit, din punct de vedere fizic mă simt bine, am grijă de mine și sper să pot să joc cât mai mult timp. Dacă, după ce îmi termin cariera de fotbalist, mi se oferă posibilitatea să continui în fenomen, este foarte bine, dacă nu, mă orientez, o să mă decid la momentul respectiv”, spunea Bogdan Vișa într-un interviu acordat pentru Liga2.ro în februarie 2022.

”Am plecat destul de tânăr de acasă, în jurul vârstei de 20 de ani, iar după 13 ani în care am colindat România am revenit acasă. Pot spune cu adevărat acasă, pentru că m-am mutat de 3 ani în Șelimbăr. Este un sentiment plăcut, este ceea ce mi am dorit, să am posibilitatea să îmi închei cariera acasă”, mai spunea Vișa.

Vișa, ridicat pe piedestal de Șelimbăr!

La Viitorul Șelimbăr, fosta denumirea a actualei echipe sibiene din Liga 2, a semnat în 31 august 2019, după despărțirea de FC Argeș, devenită ulterior Campionii FC Argeș. A evoluat cu aceasta doi ani în Liga 3, în cele din urmă reușind promovarea. În Liga 2 a evoluat puțin pentru sibieni. În ediția 2021-2022 a prins 14 meciuri (842 minute) din totalul de 25, dar a înscris și 2 goluri. În schimb, în ediția recent încheiată, a avut doar 6 apariții, totalizând 25 de minute.

Având în vedere activitatea sa și vârsta înaintată pentru un fotbal profesionist, așa cum se dorește la Liga 2, era de așteptat ca cele două părți să nu mai continue colaborarea în aceeași postură. Ținând cont de mesajul clubului, cât de mult îl apreciază pe Vișa, era, însă, de așteptat ca acesta să continue la Șelimbăr într-o altă funcție!

În schimb, CS Comunal Șelimbăr anunță că îi va organiza un meci de retragere lui Bogdan Vișa, dar și că va retrage tricoul cu numărul 24, pe care fundașul l-a purtat. Prin acest gest, practic, Vișa devine prima ”legendă” a acestei echipe înființată în 2021 și cesionară a alteia care a luat naștere în 2016.

  • De exemplu, astfel de gesturi au făcut de curând Steaua, care a decis să retragă tricoul cu numărul 7, purtat de legenda Marius Lăcătuș, sau clubul brazilian Santos, care a retras numărul 10 purtat de marele Pele, în urma morții acestuia! MotoGP decidea în 2022 să retragă numărul 46, care i-a aparţinut lui Valentino Rossi, iar la baschet, în martie 2023, Los Angeles Lakers retrăgea tricoul cu numărul 16 al lui Pau Gasol!

În această vară, Șelimbărul s-a mai despărțit de Nini Popescu, Ion Cărăruș, Igor Arhirii, Mircea Manole, Lucian Buzan, Stefan Visic, Radu Crișan, Adrian Voicu și Jordan Gele. Au fost anunțate și prelungirile contractelor cu George MoneaFlorinel Mitrea și Ciprian Natea, iar noile achiziții prezentate oficial până în acest moment sunt Marvin Schieb, grecul Mikael Panos și spaniolul Rodrigo Hernando.

Vișa nu era, însă, cel mai vechi jucător din lotul Șelimbărului. Acesta este Ciprian Natea (27 de ani), care a semnat cu echipa la 1 august 2019, venind de la FC Avrig. După plecarea lui Vișa, George Monea (26) devine al doilea cel mai vechi din lot, el semnând la jumătatea lunii iulie a anului 2020, după plecarea de la Ripensia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-jucatori-prezenti-la-vizita-medicala-a-echipei-cs-comunal-selimbar-pe-langa-achizitiile-deja-prezentate-sibienii-au-si-un-doi-tineri-de-la-uta-si-fc-brasov-19275464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cantonament-in-bulgaria-pentru-echipa-lui-claudiu-niculescu-selimbarul-are-stabilit-pana-acum-un-singur-amical-19275043

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jordan-gele-nu-mai-vrea-la-selimbar-echipa-sibiana-si-a-pierdut-golgheterul-din-meciurile-disputate-in-2023-nu-puteam-sa-stam-sa-asteptam-la-infinit-este-pierdere-mare-pentru-no-19274774

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-bogdan-visa-se-astepta-la-actualul-parcurs-bun-al-echipei-cs-comunal-selimbar-la-prima-prezenta-in-liga-2-avem-sanse-la-play-off-doar-ca-depindem-si-de-alte-rezultate-19220349

Marius ANGHEL 22 Jun. 2023, 11:54 Liga 2
Pe aceeași temă