EXCLUSIV | CSC Șelimbăr dă lovitura! L-a cumpărat pe Alexandru Roșca de la UTA și l-a vândut în prima ligă, la… Dinamo

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 14 Jun. 2024, 15:04 Liga 2
EXCLUSIV | CSC Șelimbăr dă lovitura! L-a cumpărat pe Alexandru Roșca de la UTA și l-a vândut în prima ligă, la... Dinamo

Nici o săptămână nu a trecut de când CSC Șelimbăr anunța faptul că Alexandru Roșca a fost achiziționat definitiv de la UTA, prin clauza pe care o avea față de clubul arădean de unde l-a avut împrumutat de tânărul portar, că fotbalistul a și semnat cu un alt club și face cel mai important pas din cariera sa de până acum.

Cel desemnat marți drept jucătorul sezonului pentru sibieni, cu 81 de voturi din cele 168 exprimate de fanii echipei, merge la Dinamo, din informațiile Liga2.ro.

Alexandru Roșca a fost cumpărat de CSC Șelimbăr de la UTA, dar pleacă imediat la Dinamo!

Agentul Cătălin Sărmășan face ”pokerul” la Dinamo. Agentul care i-a dus în curtea ”câinilor” pe Cătălin Cîrjan, Adrian Caragea și i-a prelungit înțelegerea lui Dennis Politic a mai făcut azi un transfer. Este vorba despre portarul Alexandru Roșca (21 de ani), crescut de UTA, dar care fusese cumpărat în această vară de CSC Șelimbăr, unde a fost împrumutat în ultimul sezon și jumătate, pentru 20 de mii de euro plus TVA.

Evident, gruparea sibiană își recuperează cu interes investiția, iar Roșca a semnat un contract cel leagă de Dinamo până în vara anului 2028.

Roșca a fost ”gardianul” porții Șelimbărului în sezonul recent încheiat de Liga 2!

Convocat la naționala de tineret, fără a fi debutat de Daniel Pancu, tânărul goalkeeper vine după un sezon excelent la CSC Șelimbăr, sub comanda lui Claudiu Niculescu. A încasat 9 goluri în 18 partide jucate din sezonul regular al Ligii 2, sibienii având a doua cea mai bună defensivă înainte de play-off (alături de CS Mioveni), după campioana Unirea Slobozia.

Apoi, în play-off, Roșca avea să mai încaseze alte 12 goluri în zece partide, în condițiile în care cei de la Șelimbăr au jucat fără nicio miză, neavând drept de promovare.

Alexandru Roșca e născut la Iași la data de 12 noiembrie 2003 și s-a transferat la UTA în urmă cu 4 ani. A jucat sub formă de împrumut în Liga 3, la Crișul Chișineu Criș și Progresul Pecica, iar de la începutul anului 2023 a făcut pasul în Liga 2, la CSC Șelimbăr.

Aceasta a activat clauza de cumpărare de 24 de mii de euro, după care l-a cedat la Dinamo, unde devine al doilea portar după bosniacul Adnan Golubovic.

Două transferuri în prima ligă în această vară pentru CSC Șelimbăr

După terminarea sezonului de Liga 2, CSC Șelimbăr a consemnat mai multe plecări din lot. La nivel oficial, clubul care a fost lider în 15 din cele 19 etape ale sezonului regular a comunicat despărțirile de doi portari, Marius Aldescu și Simion Bumbar, doi fundași laterali, Florinel Mitrea și Cătălin Alexe, și un atacant, Raul Rotund.

Ulterior, Șelimbărul a transmis și plecările lui Gabriel Deac și Tudor Călin, acesta din urmă înțeles cu nou-promovata în SuperLiga României Gloria Buzău.

Astfel, prin cedarea lui Roșca la Dinamo, CSC Șelimbăr dă doi jucători în prima ligă în această vară, după Tudor Călin la Gloria Buzău.

Dinamo și CSC Șelimbăr confirmă Liga2.ro și anunță transferul lui Roșca

UPDATE: După informația furnizată în exclusivitate de Liga2.ro, Dinamo a confirmat achiziționarea lui Alexandru Roșca:

”Bine ai venit, Alexandru ROȘCA!
Dinamo București și CSC Șelimbăr au ajuns la un acord privind transferul definitiv al portarului Alexandru Roșca.
Pe numele său complet, Alexandru-Vasile Roșca-Ailiesei s-a născut la Iași pe 12 noiembrie 2003.
1.86 m, Alex a evoluat în 28 de partide în Liga a 2-a și într-un meci de Cupa României în sezonul recent încheiat. Din cele 29 de apariții, în 15 nu a primit gol.
În anii trecuți, Alexandru a mai trecut pe la UTA Arad, Crișul Chișineu și Progresul Pecica și a fost convocat și la reprezentativa U21 a României.
Alexandru Roșca va apăra poarta echipei noastre până în 2028”.

Ulterior, un anunț oficial a avut și CSC Șelimbăr:

”CSC 1599 Șelimbăr continuă să transfere în SuperLiga Romania !
De această dată este rândul tânărului portar al Naționalei Under 21 să facă pasul către prima ligă din România, fiind transferat definitiv de către Dinamo București !
Alex a petrecut la echipa noastră un an și jumătate, iar evoluțiile sale l-au propulsat rapid în primul 11 al echipei, devenind titular incontestabil. În sezonul ce s-a încheiat a avut 15 partide fără gol primit !
Mulțumim, Alex pentru toată munca depusă la CSC 1599 Șelimbăr și îți urăm mult succes!”

Foto: Cătălin Crăciun, Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Dinamo București și CSC Șelimbăr

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 14 Jun. 2024, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă