Ripensia a obținut al doilea punct extern după remiza cu Șelimbărul. Iulian Muntean: ”Să recunoaștem că am avut și noroc”

Anda DELIU 29 Oct. 2022, 19:52 Liga 2
Ripensia a obținut al doilea punct extern după remiza cu Șelimbărul. Iulian Muntean: ”Să recunoaștem că am avut și noroc”

Ripensia Timișoara rămâne fără victorie în deplasare și după această rundă, a 12-a a Ligii 2, în care a remizat la scorul de 0-0 la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr.

Antrenorul de facto al echipei, preparatorul sportiv Iulian Muntean, a punctat că Ripensia a avut și noroc, dar, per total, a apreciat că punctul e meritat.

Punct cu o formație mai bine clasată pentru Ripensia

Șelimbărul a stat mai departe decât Ripensia de zona ”fierbinte” a clasamentului. Cu toate acestea, în meci, ambele echipe au avut ocazii, cu un control mai pregnant al inițiativei pentru sibieni.

Iulian Muntean a spus că elevii săi au avut și un pic de șansă. ”Este un punct foarte important în economia clasamentului, un egal obținut cu multă muncă și cu efort. Eu spun că este un punct meritat, îi felicit pe această cale pe băieți pentru dăruire. Să recunoaștem că am avut și noroc, Șelimbărul având câteva ocazii foarte mari în prima repriză, dar aceste ocazii au venit pe fondul neatenției unor jucători de la noi. În partea a doua am echilibrat jocul, Șelimbărul n-a mai fost periculoasă, exceptând o ocazie pe final de partidă. Am avut câteva situații de a marca prin Gladun, Mogoș, Morariu sau Zimța, dar nu am avut claritate. Iar când am șutat la poartă, nu am fost foarte preciși”, a declarant Muntean, citat de site-ul clubului timișorean.

  • În cele șapte meciuri disputate în acest sezon în deplasare, Ripensia a obținut două puncte, din remizele cu Minaur Baia Mare (1-1) și CS Comunal Șelimbăr (0-0).

Ripensia, în grafic?

Altfel, luând în calcul că au lipsit Dobre, Ene, Piftor și Gavra, Muntean apreciază că e bine că echipa nu a pierdut și a bifat al doilea joc fără gol încasat.

Pe linia impusă de patronul-președinte Dumitru Mihu, Muntean a lăudat și un jucător care nu a evoluat deloc contra Șelimbărului, Ianis Mihart, convocat de Alexandru Pelici la naționala U19, la un turneu în care antrenorul timișorean testează jucători.

”Este bine că avem două meciuri la rând fără gol primit și că am reușit să rezolvăm ezitările noastre de la fazele fixe. Scorul este bun și în condițiile în care am avut o serie de absenți, iar pe bancă am avut doar doi jucători născuți înainte de 2003. Pe final, vreau să îi urez succes lui Ianis Mihart la acțiunea la care va participa la națională, din păcate contextual partidei a făcut ca să nu-l mai introduc pe finalul jocului de azi”, a mai adăugat Muntean, care în acte e doar preparator sportiv, deoarece nu are licență nici pentru fi menționat pe raport ca antrenor secund.

Ripensia Timișoara în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: Toroc – Zamfirescu, Lalic, Fridrich, Gladun – Tud. Călin (Dav. Ciurel 90+2’), Stoi (cpt.), Rz. Morariu (Bobocea 90+2’) – Sofran (Rob. Stoica 80’), Zimța (Zetu 90+2’), Mogoș (Andr. Macrițchii 70’). Rezerve neutilizate: Flonta – Țieranu, Mihart.

Ripensia este pe locul 16, cu 12 puncte, devansând la golaveraj Progresul Spartac. Etapa viitoare va fi gazdă în derby-ul local cu Poli Timișoara (locul 19, 8 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00, pe Electrica.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/furata-ca-n-codru-poli-timisoara-a-scos-doar-o-remiza-cu-minaur-dupa-ce-arbitrul-olaru-i-a-refuzat-trei-penalty-uri-fanii-si-mera-si-au-varsat-nervii-pe-arbitri-19251677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-rusine-steaua-s-a-facut-de-ras-cu-viitorul-pandurii-si-a-pierdut-inexplicabil-un-meci-pe-care-l-a-avut-in-mana-daniel-oprita-nu-s-a-putut-abtine-cativa-jucatori-si-au-batut-joc-19251670

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-nationala-u19-a-romaniei-formata-in-mare-parte-din-jucatori-din-liga-2-si-3-va-fi-testata-de-alexandru-pelici-in-amicale-cu-unirea-constanta-si-progresul-spartac-19251459

Anda DELIU 29 Oct. 2022, 19:52 Liga 2
Pe aceeași temă