Jucător plecat cu scandal sezonul trecut de la FC Brașov, noua achiziție a CS Comunal Șelimbăr

Marius ANGHEL, Adi MARICA 25 Jan. 2023, 12:34 Liga 2
Jucător plecat cu scandal sezonul trecut de la FC Brașov, noua achiziție a CS Comunal Șelimbăr

CS Comunal Șelimbăr a mai anunțat o achiziție perfectată în această campanie de transferuri de iarnă.

La echipa sibiană a ajuns Robert Răducioiu, fost la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, jucător care în sezonul trecut a fost în lotul celor de la FC Brașov, unde nu a apucat să evolueze în Liga 2.

Robert Răducioiu, cea mai recentă achiziție a Șelimbărului

Răducioiu are 18 ani, este originar din Brașov și a semnat un contract până în vara anului 2026 cu CS Comunal Șelimbăr, după cum anunță clubul sibian care nu precizează nimic despre trecutul la FC Brașov al jucătorului.

”CSC 1599 Șelimbăr a mai efectuat un transfer, este vorba despre sosirea mijlocașului central Robert Răducioiu de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.
Născut pe data de 2 februarie 2004, Robert Răducioiu s-a alăturat formației pregătită de Claudiu Niculescu în cantonamentul de la Râmnicu Vâlcea și s-a declarat nerăbdător să îmbrace tricoul ”călăreților roșii”.
Până în prezent Robert Răducioiu a mai evoluat pentru Academia Hagi, CFR Cluj și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Contractul noului jucător de la Șelimbăr se întinde până în vara anului 2026”, a transmis echipa din Șelimbăr, aflată în cantonament la Râmnicu Vâlcea și în această săptămână.

”Am vrut să fac pasul la seniori”

Din informațiile Liga2.ro, Sepsi OSK păstrează procente dintr-un viitor transfer al lui Răducioiu de la Șelimbăr. La clubul covăsnean a evoluat la echipa din Liga de Tineret și la Sepsi OSK 2, din Liga 3.

Noua achiziție a sibienilor a oferit și o declarație. Spre deosebire de ceilalți jucători aduși în această iarnă, acesta nu spune că a mers la Șelimbăr pentru Claudiu Niculescu. Spune, în schimb, că a vrut să facă pasul la seniori, însă uită că l-a mai făcut o dată, la FC Brașov, unde nu a fost folosit, dar și că Sepsi OSK 2 este o echipă care participă într-un campionat de seniori.

”Am ales CSC 1599 Șelimbăr pentru că am vrut să fac pasul la seniori și am considerat că este o ocazie perfectă să vin aici. Îmi doresc să îmi ajut colegii prin evoluțiile mele și să bifez cât mai multe minute”, a declarat Robert Răducioiu.

Noua achiziție a Șelimbărului nu a jucat deloc la FC Brașov. Tatăl său ”dădea de pământ” cu fosta conducere a brașovenilor

Liga2.ro scria în aprilie 2022 despre cazul lui Robert Răducioiu, care după cinci luni petrecute la FC Brașov, în Liga 2, unde nu a fost folosit niciun minut și nu a încasat niciun ban, devenea liber de contract după o decizie a Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF.

Dorin Răducioiu, tatăl jucătorului care semna cu FC Brașov în noiembrie 2021, regreta decizia sa și a fiului său și spune că la clubul brașovean este o adevărată ”cooperativă”!

”Robert a ajuns la FC Brașov la mijlocul lunii noiembrie. Am discutat cu președintele Mărginean. El mi-a spus: «Adu-l aici, dar nu cred că o să reușești să-l scoți liber de la CFR Cluj». Am plătit 5000 de euro, bani pe care CFR Cluj îi plătise celor de la Colțea și l-am adus la FC Brașov liber de contract! Mai mult, am renunțat și la ultimele două salarii de la CFR Cluj, pentru ca băiatul să joace la FC Brașov! Pentru ce? Să nu joace deloc și să nu primească niciun ban! Nu a primit nicio șansă. Este singurul jucător care nu a încasat banii. Este umilitor! Acum pot spune că am greșit în toamnă când l-am luat pe Robert de la CFR Cluj. Aici, la FC Brașov, e cooperativă! Nu există criterii de performanță”, spunea Dorin Răducioiu.

Dorin Răducioiu a cerut explicații oficialilor clubului din Brașov. ”Eu am vorbit cu președintele Ioan Mărginean la începutul lunii martie, cu antrenorul Călin Moldovan la mijlocul lunii trecute, iar cu directorul sportiv, Șerban Moraru, am discutat de trei ori despre situația lui Robert. Explicațiile sunt puerile, de genul, contabilul a luat actele care s-au înregistrat la FRF în luna februarie, asta deși contractul este semnat din 15 noiembrie 2021! În toată acestă perioadă, Robert nu a primit niciun ban și nu a fost folosit niciun minut în meciurile oficiale din acest an! În data de 16 martie am notificat clubul și aveau termen până pe 31 martie să plătească banii. Nu s-a întâmplat nimic. La începutul lunii aprilie am depus memoriu la FRF și am cerut ca Robert să devină liber de contract. Își va recupera banii, dar clubul pierde un jucător brașovean pe care nu a dat niciun ban!”, mai spunea tatăl fotbalistului ajuns acum la CS Comunal Șelimbăr.

Până să fie declarat jucător liber de contractul pe care l-a avut la FC Brașov, Răducioiu a avut parte și de o accidentare teribilă la un antrenament al echipei. Diagnosticul pus de medici a fost fractură maleolară la tibia piciorului drept. Toate costurile consultației și tratamentului, care au avut loc la o clinică privată din Brașov, dar și medicamentația au fost suportate de către familia sa.

Răducioiu junior a fost reprofilat din mijlocaș în fundaș central de către Gică Hagi la Viitorul. FC Brașov l-a prezentat ca fundaș, Șelimbăr spune despre el că este mijlocaș!

”Robert a plecat de la Colțea la Viitorul ca mijlocaș central, iar Hagi l-a reprofilat ca fundaș central. Noi stăm și ne crucim de toată această situație de care a avut parte la FC Brașov. Am ajuns să fac eu un curs special la Barcelona de educație psihologică tocmai pentru a-l ajuta pe băiat. El îmi spunea mereu: «Nu știu ce au cu mine, nu înțeleg de ce nu joc deloc!»”, a mai spus Dorin Răducioiu.

Marius ANGHEL, Adi MARICA 25 Jan. 2023, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă