Atacantul luat de Progresul Spartac de la Șelimbăr să-i fie golgheter s-a despărțit de bucureșteni. Andrei Erimia a renunțat la încă un jucător

Marius ANGHEL 08 Dec. 2022, 15:04 Liga 2
Atacantul luat de Progresul Spartac de la Șelimbăr să-i fie golgheter s-a despărțit de bucureșteni. Andrei Erimia a renunțat la încă un jucător

Progresul Spartac a luat primele decizii privind componența lotului de jucători odată cu încheierea primei părți a sezonului de Liga 2.

Echipa bucureșteană care și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu în Ilfov, fie la Clinceni, fie la Buftea, la baza federației, a decis să se despartă de doi dintre jucătorii pe care îi avea sub formă de împrumut.

Sârbul Stefan Visic și Denis Fărăgău nu mai continuă cu trupa manageriată și antrenată de Andrei Erimia.

Stefan Visic a înscris 3 goluri în Liga 2 pentru Progresul Spartac

Clasată la finalul anului 2022 pe locul 18 din 20 în Liga 2, ”pe un loc pe care nu l-am dorit și unde nici nu ne-am închipuit că vom ajunge”, după cum concluziona Andrei Erimia, Progresul Spartac a anunțat primii jucători de care se desparte în această pauză de iarnă, înainte de ultimele trei etape ale sezonului regular.

Atacantul Stefan Visic (25 de ani) și mijlocașul Denis Fărăgău (19 ani) nu au avut evoluțiile așteptate de Erimia și stafful său, astfel că s-a ajuns la un acord privind rezilierea cu aceștia.

Sârbu Visic se va întoarce la CS Comunal Șelimbăr, echipă din Liga 2 care l-a achiziționat în vară de la Someșul Dej (Liga 3) și pe care l-a cedat sub formă de împrumut la nou-promovata Progresul Spartac după ce se disputase deja prima etapă. Pentru trupa bucureșteană a evoluat în 13 meciuri de Liga 2, în 9 ca titular, de 7 ori a fost înlocuit și a marcat 3 goluri în jocuri care au adus puncte echipei, cu Poli Timișoara (1-0), Unirea Dej (2-2) și Ripensia (1-1). În total a acumulat 765 de minute pe teren.

Denis Fărăgău a ajuns ultimul în lot și a jucat în 5 meciuri de Liga 2

Denis Fărăgău a semnat cu Progresul Spartac în chiar ultima zi a perioadei de transferuri din vară, în 5 septembrie 2022, însă clubul l-a prezentat oficial o săptămână mai târziu, în data de 12 septembrie 2022. Mijlocașul originar din Câmpia Turzii a fost împrumutat de la echipa din Liga 3 Viitorul Cluj și nu a avut prea multe șanse să confirme.

Fărăgău a fost utilizat de Erimia în cinci meciuri de Liga 2 (0-1 la Viitorul Pandurii, 2-2 cu Unirea Dej, 0-2 la Concordia Chiajna, 1-4 cu Unirea Slobozia și 2-2 la Minaur Baia Mare), de fiecare dată intrând în repriza a doua, o dată chiar fiind schimbat (cu Minaur), astfel că a totalizat doar 125 de minute pe teren.

”Mulțumim, Stefan Visic! Mulțumim Denis Fărăgău!
Precum perioada de transferuri din această vară, care a precedat debutul nostru în Liga a 2-a, campania bleu-albastră de transferuri din această iarnă va începe cu despărțirea de doi jucători, respectiv vârful sârb Stefan Visic, și tânărul mijlocaș Denis Fărăgău. Cei doi se vor întoarce la cluburile de unde au fost împrumutați în vară, respectiv CSC Șelimbăr, și Viitorul Cluj.
Stefan Visic a venit în Intrarea Vrabiei la câteva zile după prima etapă a sezonului, jucând de atunci în 14 dintre cele 16 meciuri oficiale ale Progresului, pentru un total de 811 de minute, în care a înscris de trei ori. Cel mai emblematic moment al său în tricoul bleu-albastru a fost cu siguranță golul înscris cu capul în deplasarea de la Politehnica Timișoara, care avea să ne obțină cele trei puncte.
Denis Fărăgău a fost ultimul transfer al echipei noastre din această vară, sosind chiar în ultima zi a perioadei de transferuri. Acesta a jucat în șase dintre cele 12 meciuri oficiale ale clubului nostru înregistrate de atunci, pentru un total de 165 de minute.
Le mulțumim lui Stefan și Denis pentru momentele lor petrecute în Intrarea Vrabiei, și le urăm multă baftă în continuare în cariera lor fotbalistică!
Tot înainte!”, a transmis Progresul Spartac pe pagina sa de Facebook.

Foto: și Progresul Spartac ’44

Marius ANGHEL 08 Dec. 2022, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă