Robert Răducioiu, primul jucător plecat de la FC Brașov în acest an. Tatăl fotbalistului acuză: ”La club e cooperativă! Nu există criterii de performanță”

Adi MARICA 28 Apr. 2022, 10:37 Liga 2

Fundașul central Robert Răducioiu (18 ani) s-a despărțit de FC Brașov după doar cinci luni, perioadă în care nu a fost folosit niciun minut și nu a încasat niciun ban!

Răducioiu a fost declarat, săptămâna trecută, jucător liber de contractul cu FC Brașov de către Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF.

„Dosar 215/CL/2022 – RĂDUCIOIU ROBERT DUMITRU VS. ACS FOTBAL CLUB BRAȘOV-STEAGUL RENAȘTE • Admite cererea. • Constată încetarea raporturilor contractuale pentru justă cauză, în temeiul art. 18.10 lit. a III-a RSTJF, începând 21.04.2022. • Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante pentru perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, precum și taxa de procedură. • Cu recurs în 5 zile de la comunicare. • Pronunțată astăzi, 21.04.2022”, este decizia CNSL.

Tatăl lui Robert Răducioiu: ”Nu a primit nicio șansă. Este umilitor! La FC Brașov e cooperativă!”

Robert Răducioiu a ajuns la FC Brașov în noiembrie 2021. Pentru a-l aduce la FC Brașov, familia fotbalistului a plătit celor de la CFR Cluj 5000 de euro. Mai mult, fotbalistul a renunțat și la ultimele două salarii pe care le avea de primit de la campioana României.

Tatăl fotbalistului, Dorin Răducioiu, regretă acum decizia din toamna trecută și spune că la clubul brașovean este o adevărată ”cooperativă”!

”Robert a ajuns la FC Brașov la mijlocul lunii noiembrie. Am discutat cu președintele Mărginean. El mi-a spus: «Adu-l aici, dar nu cred că o să reușești să-l scoți liber de la CFR Cluj». Am plătit 5000 de euro, bani pe care CFR Cluj îi plătise celor de la Colțea și l-am adus la FC Brașov liber de contract! Mai mult, am renunțat și la ultimele două salarii de la CFR Cluj, pentru ca băiatul să joace la FC Brașov! Pentru ce? Să nu joace deloc și să nu primească niciun ban! Nu a primit nicio șansă. Este singurul jucător care nu a încasat banii. Este umilitor! Acum pot spune că am greșit în toamnă când l-am luat pe Robert de la CFR Cluj. Aici, la FC Brașov, e cooperativă! Nu există criterii de performanță”, spune Dorin Răducioiu.

  • Ieri, Consiliul Local al Municipiului Brașov tocmai a aprobat 800 de mii de euro pentru FC Brașov pentru încheierea actualului sezon de Liga 2, unul în care echipa este sportiv aproape de retrogradare.

”Explicații puerile”

Pentru că Robert nu a jucat deloc și a fost singurul fotbalist sărit la plata salariului, Dorin Răducioiu a cerut explicații oficialilor clubului.

”Eu am vorbit cu președintele Ioan Mărginean la începutul lunii martie, cu antrenorul Călin Moldovan la mijlocul lunii trecute, iar cu directorul sportiv, Șerban Moraru, am discutat de trei ori despre situația lui Robert. Explicațiile sunt puerile, de genul, contabilul a luat actele care s-au înregistrat la FRF în luna februarie, asta deși contractul este semnat din 15 noiembrie 2021! În toată acestă perioadă, Robert nu a primit niciun ban și nu a fost folosit niciun minut în meciurile oficiale din acest an! În data de 16 martie am notificat clubul și aveau termen până pe 31 martie să plătească banii. Nu s-a întâmplat nimic. La începutul lunii aprilie am depus memoriu la FRF și am cerut ca Robert să devină liber de contract. Își va recupera banii, dar clubul pierde un jucător brașovean pe care nu a dat niciun ban!”, mai spune tatăl fotbalistului.

”Nu știu ce au cu mine, nu înțeleg de ce nu joc deloc!”

Robert Răducioiu are opt meciuri jucate la echipele U15-U18 ale României și a fost reprofilat din mijlocaș în fundaș central de către Gică Hagi la Viitorul.

”Robert a plecat de la Colțea la Viitorul ca mijlocaș central, iar Hagi l-a reprofilat ca fundaș central. Noi stăm și ne crucim de toată această situație de care a avut parte la FC Brașov. Am ajuns să fac eu un curs special la Barcelona de educație psihologică tocmai pentru a-l ajuta pe băiat. El îmi spunea mereu: «Nu știu ce au cu mine, nu înțeleg de ce nu joc deloc!»”, spune Dorin Răducioiu.

În tot acest timp, FC Brașov se confruntă cu numeroase litigii la comisiile FRF, majoritatea dintre acestea pierdute, cu fostul antrenor Ilie Stan, dar și foști jucători. Mai mult, clubul FC Brașov este obligat să plătească compensații de formare cluburilor Colțea Brațov și Precizia Săcele pentru Andrei Toader, Robert Răducioiu, Radu Linguraru, Iulian Nechita.

Accidentat la antrenament

Până să fie declarat jucător liber de contract, Robert Răducioiu a avut parte și de o accidentare teribilă la un antrenament al echipei.

Diagnosticul pus de medici a fost fractură maleolară la tibia piciorului drept. Medicii i-au imobilizat piciorul în gips, iar acum se află în plin proces de recuperare. Toate costurile consultației și tratamentului, care au avut loc la o clinică privată din Brașov, dar și medicamentația sunt suportate de către familia fotbalistului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curge-cu-bani-la-fc-brasov-consiliul-local-brasov-a-aprobat-bugetul-pentru-incheierea-sezonului-de-liga-2-echipa-prezidata-de-marginean-primeste-aceeasi-suma-ca-u-cluj-19228914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-teribil-pentru-unul-dintre-jucatorii-de-la-fc-brasov-s-a-accidentat-grav-la-antrenament-si-rateaza-restul-sezonului-19227292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zona-rosie-din-liga-2-vede-luminita-de-la-capatul-tunelului-gaz-metan-risca-falimentul-inainte-de-terminarea-ligii-1-iar-o-echipa-poate-evita-trecerea-in-liga-3-emilian-hulubei-19228528

Adi MARICA 28 Apr. 2022, 10:37 Liga 2
Pe aceeași temă