Încă o plecare de la CFC Argeș, cu puțin timp înainte de debutul în noul sezon. Nu fusese utilizat de Nicolae Dică în ultimele două amicale

Marius ANGHEL 31 Jul. 2024, 14:29 Liga 2
Încă o plecare de la CFC Argeș, cu puțin timp înainte de debutul în noul sezon. Nu fusese utilizat de Nicolae Dică în ultimele două amicale

Cu mai puțin de o săptămână până la debutul în noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, Campionii FC Argeș a anunțat despărțirea de un nou jucător pe care l-a avut în lotul cu care a încheiat ediția trecută de campionat.

Ghanezul Isaac Nortey, cu care clubul semnase la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, este cel care nu mai continuă sub comanda lui Nicolae Dică.

Isaac Nortey completează lista jucătorilor de care CFC Argeș s-a despărțit în această vară

Isaac Nortey un mijlocaș central originar din Ghana, în vârstă de 24 de ani, a evoluat pentru CFC Argeș în 7 meciuri din partea a doua a sezonului trecut de Liga 2, dintr-un total de 10. a strâns 477 de minute pe teren, după ce în șase dintre jocuri a început ca titular și în două a fost înlocuit de Eugen Neagoe, fostul antrenor al echipei.

Nortey fusese împrumutat pentru un an și jumătate de la CFR Cluj, părea că-l convinsese pe Nicolae Dică de faptul că este util în noul sezon, însă, iată, s-a ajuns la despărțire cu doar câteva zile înainte de primul meci oficial.

”Mulțumim, Isaac Nortey!
Clubul nostru s-a despărțit de mijlocașul Isaac Nortey. Acesta a îmbrăcat de 7 ori tricoul Argeșului.
Îi mulțumim și îi dorim mult succes în carieră!”, sună anunțul clubului din Pitești.

La mijloc au fost aduși în această vară ivorianul Kevin Doukoure, fost la Universitatea Cluj, și japonezul Takayuki Seto, despărțit de Petrolul, iar aceasta ar putea fi o cauză pentru renunțarea la Nortey.

Pe pagina de Facebook a clubului, la anunțul privind despărțirea de ghanez, părerile celor care au comentat sunt împărțite. Se remarcă, însă, un comentariu lăsat de Ionuț Lucian: ”A plecat că se dădea lovit și nu avea nimic. Se dă lovit mereu, fără rost, joacă doar când are el chef.”

El nu jucase, de exemplu, în ultimele două amicale, în 1-1 cu CSM Slatina și 4-1 cu Cetatea Turnu Măgurele.

9 plecări și 13 achiziții pentru trupa piteșteană în această vară

La capitolul plecări mai sunt George Micle, Ionuț Balaur, Robert Boboc, Florian Haită, Bogdan Rusu, Milcho Angelov, Radu Ciuciulete și Gino Oprescu. Pe Cosmin Gladun, cu care s-a început din această vară contractul semnat la începutul anului și care a fost împrumutat la Gloria Buzău fără să se antreneze o zi cu echipa, nu îl introducem pe această listă.

De partea cealaltă, la capitolul achiziții, CFC Argeș îi are pe Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (ex Concordia Chiajna), Raul Ailenei (ex Ripensia), Rareș Butnărașu (ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Robert Moldoveanu (ex Chindia Târgoviște), Marius Briceag (ex Korona Kielce), Takayuki Seto (ex Petrolul Ploiești), Guilherme Gomes Garutti (ex Petrolul Ploiești), Emanuel Gronner (ex FK Shkupi / Macedonia de Nord) și Marco Dică (ex CS Mioveni), pe acesta din urmă, fiul antrenorului Nicolae Dică, clubul neanunțându-l încă oficial, deși s-a alăturat echipei de la reunire.

Reziliere de contract și cu Vlad Domșa și Andrei Zătreanu

UPDATE: Ulterior, clubul a anunțat despărțirea de încă doi jucători pe care îi avea sub contract, dar care nu au fost la prima echipă în ultimul timp.

”Clubul nostru s-a despărțit astăzi de mijlocașul Vlad Domșa și de atacantul Andrei Zătreanu. Le mulțumim și le dorim mult succes în carieră!”, a informat, succint, CFC Argeș.

Vlad Domșa este un mijlocaș ofensiv în vârstă de 21 de ani, care în sezonul trecut a fost împrumutat de piteșteni în Liga 3, mai întâi la Sporting Roșiori și apoi la Industria Galda. El semnase cu clubul argeșean în vara anului 2022, când era în prima ligă, după ce ultima dată evoluase la Gaz Metan Mediaș. Nu a apucat să joace niciun meci pentru alb-violeți.

Andrei Zătreanu, atacant în vârstă de 21 de ani, a fost împrumutat în partea a doua a sezonului trecut la CS Dinamo București, în Liga 3. El semnase cu echipa piteșteană în vara anului 2023 și a jucat în prima parte a sezonului în 10 meciuri, în care a înscris și un gol. Anterior fusese la CS Tunari, de care s-a despărțit după promovarea cu aceasta în Liga 2. În Liga 2 a prins 3 meciuri și pentru Steaua, în debutul sezonului 2021-2022.

Foto: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 31 Jul. 2024, 14:29 Liga 2
Pe aceeași temă