Un portar fost la Dinamo și Concordia și un mijlocaș din Liga 6, ”de mare viitor, un veritabil nr. 8”, achizițiile cinci și șase din această vară ale CFC Argeș

Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 00:07 Liga 2
Un portar fost la Dinamo și Concordia și un mijlocaș din Liga 6, ”de mare viitor, un veritabil nr. 8”, achizițiile cinci și șase din această vară ale CFC Argeș

Campionii FC Argeș și-a prezentat miercuri seară, 26 iunie 2024, două noi achiziții dintr-un foc. Este vorba despre doi jucători ”sub vârstă”, un portar și un mijlocaș ”de mare viitor”, susține clubul!

Primul este Denis Oncescu, iar al doilea este Raul Ailenei, foști la Concordia Chiajna, respectiv Ripensia!

În aceste condiții, trupa piteșteană ajunge la șase jucători anunțați ca transferați în această vară.

Denis Oncescu schimbă din nou echipa în Liga 2, acum trecând la CFC Argeș

Denis Oncescu va împlini 20 de ani în data de 29 iunie și a jucat în sezonul recent încheiat în toate meciurile din Liga 2 disputate de Concordia Chiajna, 25 la număr. El a fost împrumutat de la Dinamo, echipă cu care reușea la finalul ediție 2022-2023 de Liga 2 promovarea în prima ligă. Pentru ”câini” a evoluat acum două sezoane în 15 meciuri din liga secundă. În SuperLigă nu a apucat să debuteze, iar acum schimbă din nou echipa în liga secundă.

”Denis Oncescu este un tânăr portar, în vârstă de 19 ani, de 1.87 m. Sezonul trecut la Concordia Chiajna, echipă la care a bifat 25 de prezențe. A debutat la seniori pentru Dinamo, în sezonul 2022/23, pe când formația bucureșteană activa în divizia secundă. A apărat atunci în 18 meciuri în toate competițiile, în 7 dintre acestea reușind să nu încaseze niciun gol. În prezent este cotat de transfermarkt.ro la 250.000 euro. A făcut parte din lotul României U20 pentru turneul U20 Elite League, fiind rezervă neutilizată în 4 partide”, sună anunțul celor de la CFC Argeș în privința lui Oncescu, despre care nu spun dacă este luat sub formă de împrumut de la Dinamo sau a semnat din postura de liber de contract.

  • La reunire, Argeșul i-a avut la reunire, ca portari, pe Cătălin Straton, Andrei Bucur, Alexandru Silveanu și Vlad Frumuzache, ultimii doi reveniți după împrumuturile de la AFC Câmpulung Muscel, respectiv CSM Deva.

Raul Ailenei, la CFC Argeș din Liga 6 Timiș, de la Ripensia!

În schimb, Raul Ailenei este un necunoscut, vine din Liga a 6-a Timiș, de la Ripensia, cu care a reușit o promovare în Liga 5 în această vară, și, în ciuda nivelului slab la care a activat, este prezentat de noua sa echipă drept ”un tânăr de mare viitor” și un ”mijlocaș central, un veritabil nr. 8”!

În afară de aceste cuvinte mari pe care i le atribuie lui Ailenei, momentan gratuit, ținând cont că Ailenei vine de la un nivel fotbalistic extrem de scăzut, clubul piteștean nu precizează despre noua sa achiziție lucruri elementare, precum câți ani are sau forma de transfer și durata acordului!

”Raul Ailenei este un tânăr de mare viitor care vine de la Ripensia Timișoara. Acesta evoluează pe postul de mijlocaș central, fiind un veritabil nr. 8. Piciorul său de bază este stângul. Are 1.83 m înălțime și cântărește 74 kg. A fost în vederile croaților de la NK Osijek, echipă care l-a remarcat după turneul International Vest Liga”, este anunțul alb-violeților despre fostul ripensist. Informația despre croații de la NK Osijek a fost, cel mai probabil, luată de pe un site local timișean, veche din 2017. Atunci, Ailenei, născut în 2007, juca pentru Juventus Timișoara și era luat, alături de alți doi tineri, în teste 10 zile la Osijek.

  • În sezonul recent încheiat, tricoul cu numărul 8 al CFC Argeș a fost purtat de Petrișor Petrescu, un mijlocaș ofensiv luat de la FC Hermannstadt.

Șase achiziții prezentare în această vară de CFC Argeș

În afară de Denis Oncescu și Raul Ailenei, CFC Argeș i-a mai prezentat în această vară ca noi-achiziții pe Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj) și Andrei Dima (ex FC Voluntari 2). Astfel, echipa a ajuns la șase transferuri oficiale.

În lot, de la reunire, sunt și Marius Briceag (ex Korona Kielce – Polonia) sau fiul antrenorului Nicolae Dică, Marco Dică (ex CS Mioveni).

Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 00:07 Liga 2
Pe aceeași temă