CFC Argeș a perfectat a doua achiziție din prima ligă. Fundașul Costin Ghiocel, prezentat. Dulcea și Tofan au semnat noi contracte

Andrei PASCU 06 Jun. 2024, 16:50 Liga 2
CFC Argeș a perfectat a doua achiziție din prima ligă. Fundașul Costin Ghiocel, prezentat. Dulcea și Tofan au semnat noi contracte

Campionii FC Argeș s-a apucat serios de treabă și a anunțat a treia achiziție a verii, la puțin timp după ce a anunțat-o pe prima, aducerea lui Vlăduț Morar. Piteștenii, care recent au oficializat și continuarea colaborării cu Patrick Dulcea, de această dată tânărul fiind ”semnat” definitiv, l-au prezentat pe fundașul Costin Ghiocel.

În vârstă de 30 de ani, apărătorul lateral a evoluat în stagiunea trecută la finalista Cupei României, SC Oțelul Galați, cu care a fost sub contract șase ani!

A treia achiziție la CFC Argeș: Costin Ghiocel

În campionatul 2023/2024, Ghiocel a jucat în numai 10 etape de SuperLiga României pentru SC Oțelul (foto articol), șase în sezonul regular și patru în play-out. Era unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului gălățenilor, dar a fost măcinat de accidentări pentru o bună perioadă a aventurii de la Galați.

Anterior experienței de la SC Oțelul, fundașul jucase timp de aproape patru sezoane la Dacia Unirea Brăila. Acum, Ghiocel a fost luat să aducă un plus de experiență pentru Campionii FC Argeș, având în dreptul său peste 100 de prezențe în Liga 2.

Costin Ghiocel și CFC Argeș au bătut palma pentru un contract pe doi ani, aceeași durată a acordului pe care o are și Vlăduț Morar.

Bine ai venit, Costin Ghiocel!
Costin Ghiocel, fundașul central ce a fost ultima oară la Oțelul Galați, îmbracă de astăzi tricoul alb-violet. Înțelegerea sa cu clubul nostru se va întinde pe parcursul a 2 sezoane.
Născut pe 7 februarie 1994, la Galați, Ghiocel a jucat în acest sezon 13 partide pentru echipa dunăreană. Alături de Oțelul a promovat succesiv în liga secundă și în prima ligă, reușind să își treacă în palmares și o finală de Cupa României în acest sezon. A mai evoluat în carieră la Dunărea Galați, CF Brăila și Dacia Unirea Brăila. Acesta poate juca și în stânga defensivei. În prezent este cotat de transfermarkt.ro la 100.000 euro.
Mult succes, Costin!”, a transmis Campionii FC Argeș.

Patrick Dulcea continuă, dar a fost adus definitiv

În ceea ce îl privește pe Patrick Dulcea, el va continua la Pitești, dar ca fotbalist achiziționat de gruparea din Liga 2, nu sub formă de împrumut. Stagiunea trecută el a fost cedat pe perioadă determinată de timp de constănțeni, în această vară trebuia să revină sub comanda lui Gheorghe Hagi, însă acordul cu Farul, cu care la un moment dat a fost în litigiu, a fost reziliat.

Astfel, CFC Argeș a decis să îi ofere un contract pe o perioadă de trei sezoane, care a fost acceptat de tânărul de 19 ani care sezonul trecut a prins 12 meciuri în Liga 2 și a marcat de două ori.

Patrick Dulcea va continua alături de FC Argeș.
Devenit liber de contract după despărțirea de Farul, acesta a semnat astăzi un contract valabil pe 3 sezoane cu FC Argeș.
În sezonul recent încheiat, Patrick ne-a demonstrat că poate evolua atât ca mijlocaș ofensiv, cât și ca mijlocaș lateral. A jucat 13 partide în tricoul alb-violet, reușind să marcheze de trei ori.
Patrick face parte din lotul echipei naționale de fotbal a României U19 pentru care a disputat 9 partide, a înscris un gol și a oferit o pasă de gol.
Mult succes, Patrick!”, a transmis formația din liga secundă a României despre fiul lui Adrian Dulcea, un fost fotbalist al Piteștiului, acum selecționer la naționala U19.

Campionii FC Argeș face achiziții pentru promovare

Astfel, CFC Argeș face ce a promis, anume că vrea să promoveze în SuperLiga României, dar obiectivul clar și achizițiile de jucători experimentați nu lipseau nici sezonul trecut. De această dată, fanii au mai multă încredere și pentru că în club a venit Dănuț Coman, unul dintre cei mai apreciați conducători din România.

El a promis că va face lucrurile profesionist încă din momentul în care a fost prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, așa cum a făcut și pe la celelalte echipe pe care le-a condus, la Astra sau FC Hermannstadt.

Este perfect adevărat că ne dorim cu toții să ajungem cât mai rapid în Liga 1. Și eu îmi doresc acest lucru, domn’ primar, la fel, toată suflarea alb-violetă, dar este foarte important ca acest club să facă pașii corecți, să reconstruim atât la nivel administrativ, cât și din punct de vedere sportiv.

Eu am încredere foarte mare și am venit cu tot sufletul aici. Am încredere în domnul primar, știu cât de mult iubește acest club. Am încredere în ceea ce am discutat cu Lucrețiu, cu domnul Viorel Tudose. Sunt trei oameni cu care am vorbit frecvent și știu cât de mult și-au dorit ca eu să vin la Pitești.

Am venit cu tot sufletul, am toată deschiderea și sper ca împreună să facem lucruri deosebite la Pitești”, spunea Dănuț Coman în momentul prezentării la CFC Argeș.

Costinel Tofan a semnat prelungirea pe încă trei ani!

Altfel, CFC Argeș a anunțat joi, 6 iunie, prelungirea contractului cu Costinel Tofan, cel mai vechi component al lotului. Acesta primise oferte inclusiv din prima ligă, însă a preferat să continue la clubul piteștean cu care are o promovare în SuperLigă, dar și o retrogradare.

Tofan, căpitan al echipei de la începutul anului, după plecarea lui Grigore Turda, a semnat un contract valabil pentru următoarele trei sezoane!

”Andrei Tofan a semnat un nou contract cu FC Argeș valabil pe 3 sezoane, începând astfel cel de-al 8-lea sezon în tricoul alb-violet.
Andrei a venit la FC Argeș în 2017. A strâns în tot acest timp 203 meciuri în tricoul alb-violet. Atingând această bornă, Andrei se clasează pe locul 15, alături de Cosmin Năstăsie, într-un top al jucătorilor cu cele mai multe meciuri all-time pentru FC Argeș. Mult succes, Tofi!”, a informat clubul, care i-a făcut și o poză de prezentare futuristă.

Fundașul dreapta din Pitești a evoluat pentru CFC Argeș în sezonul recent încheiat de Liga 2 în 24 de meciuri din totalul de 25. În 22 a început ca titular și în șase a fost înlocuit. A fost înlocuit încă din minutul 7 al ultimului meci de acasă al sezonului, 1-0 cu CSC Dumbrăvița, după partidă primind din partea clubului un tricou cu numărul 200.

Foto: CFC Argeș și SC Oțelul

Andrei PASCU 06 Jun. 2024, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă