Acordul cu Marius Briceag, oficializat de CFC Argeș. Fundașul se întoarce în Liga 2 după nouă ani petrecuți la nivel de primă ligă, în România și Polonia

Marius ANGHEL 02 Jul. 2024, 12:41 Liga 2
Acordul cu Marius Briceag, oficializat de CFC Argeș. Fundașul se întoarce în Liga 2 după nouă ani petrecuți la nivel de primă ligă, în România și Polonia

Trecerea lui Marius Briceag la Campionii FC Argeș a fost oficializată de club, unde s-a prezentat încă de la reunirea din această vară.

Fundașul piteștean în vârstă de 32 de ani revine, astfel, în fotbalul românesc, după o perioadă de un an și jumătate petrecută în Polonia, la Korona Kielce, cu care s-a clasat de fiecare dată în partea inferioară a primei ligi. Revine, totodată, la echipa orașului natal, însă la cea nouă, continuatoarea celei pentru care el a evoluat până în 2013 și a falimentat.

Marius Briceag, prezentat, în sfârșit, de Campionii FC Argeș

Marius Briceag s-a prezentat la CFC Argeș încă de la reunirea echipei, din 17 iunie, când clubul transmitea următoarele despre el: ”La capitolul noutăți îl putem trece pe fundașul Marius Briceag, care a încheiat conturile cu polonezii de la Korona Kielce. Aceasta se antrenează cu echipa noastră, urmând ca în scurt timp staff-ul tehnic să ia o decizie în privința sa.”

Cu o activitate exclusiv în prima ligă, în România și în Polonia, din 2015 până în prezent, să spui despre jucătorul de 32 de ani că așteaptă un verdict din partea staffului, adică faptul că se află în teste la o echipă din Liga 2, e hilar!

Realitatea este că cele două părți au ajuns la un acord, însă s-a așteptat ca prezentarea sa să fie oficializată după ce i se termină contractul cu fosta echipă, adică la 30 iunie. Din acest motiv a și fost prezentat la 1 iulie.

Briceag, fundaș originar din Pitești și lansat în fotbal de FC Argeș, pentru care a evoluat până în 2013, și-a încheiat colaborarea cu polonezii de la Korona Kielce, pentru care a jucat în ultimul an și jumătate. De la plecarea de la acel FC Argeș care avea să intre în faliment, Briceag a jucat până acum pentru CSM Râmnicu Vâlcea, CSU Craiova (în două rânduri), FC Voluntari (în două rânduri), FCSB, ”U” Cluj și Korona Kielce. Pentru aceasta din urmă a evoluat în 32 de partide într-un sezon și jumătate, în ediția 2023-2024 de primă ligă poloneză prinzând 15 meciuri (1234 minute).

”Bine ai revenit acasă, Marius Briceag!
Marius Briceag s-a întors acasă. Fundașul în vârstă de 32 de ani a adunat 329 de meciuri în toate competițiile, de-a lungul carierei sale. Acesta a semnat un contract valabil 2 sezoane cu clubul nostru.
Marius Briceag s-a născut la 6 aprilie 1992, în Pitești și a început fotbalul la FC Argeș. A îmbrăcat tricoul alb-violet în 66 de partide, debutul fiind pe 28 august 2010, într-o partidă cu UTA.
În 2013 a ajuns la CSM Râmnicu Vâlcea, în Liga 2, de unde s-a transferat, după numai un an, la Universitatea Craiova. În sezonul 2015/16 a fost împrumutat la FC Voluntari. De la Craiova a plecat la FCSB, în 2020. Roș-albaștrii l-au împrumutat și ei la FC Voluntari în 2021, echipă care ulterior l-a și transferat. În sezonul 2022/23 a jucat pentru Universitatea Cluj, iar în sezonul precedent a bifat prima sa experiență internațională, jucând pentru polonezii de la Korona Kielce.
Are în palmares Cupa României, pe care a câștigat-o în 2018 cu Universitatea Craiova. A mai jucat o finală de Cupă în 2022, la FC Voluntari, pierzând atunci șansa de a pune din nou mâna pe trofeu în detrimentul celor de la Sepsi.
Bine ai revenit și mult succes, Marius!”, sună anunțul echipei Campionii FC Argeș.

Nouă achiziții pentru trupa piteșteană. Fiul lui Dică, în continuare în teste?

Tot de la reunire este în lot și fiul… antrenorului Nicolae Dică, și el în teste, conform clubului! Mijlocașul Marco Dică, în vârstă de 18 ani, a fost în ultimul sezon la CS Mioveni, în Liga 2, pentru care a prins 29 de minute în 3 meciuri! Nu e o noutate ca antrenorii să-și ia odrazlele după ei, așa cum și Dică procedează acum. Dar e ciudat să transmiți că tatăl își testează fiul, de parcă nu l-a urmărit până atunci și nu știe de ce este capabil!

Altfel, până acum, trupa din Pitești și-a prezentat în această vară alte opt achiziții.

Au semnat și au fost anunțați Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (ex Concordia Chiajna), Raul Ailenei (ex Ripensia), Rareș Butnărașu (ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii) și Robert Moldoveanu (ex Chindia Târgoviște).

La capitolul plecări sunt George Micle, Ionuț Balaur, Robert Boboc, Florian Haită, Bogdan Rusu și Milcho Angelov.

Foto: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 02 Jul. 2024, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă