Un fundaș brazilian și un atacant norvegian ridică la 12 numărul noilor achiziții ale CFC Argeș! Ambii jucători vin din prime ligi

Marius ANGHEL 25 Jul. 2024, 09:24 Liga 2
Un fundaș brazilian și un atacant norvegian ridică la 12 numărul noilor achiziții ale CFC Argeș! Ambii jucători vin din prime ligi

Startul noii ediții a Ligii 2 se apropie cu pași repezi, iar Campionii FC Argeș continuă să facă mutări în lot. Miercuri, 24 iulie 2024, trupa piteșteană și-a anunțat încă doi jucători acontați.

Unul vine din prima ligă, un brazilian de la Petrolul, de unde recent a fost luat și japonezul Takayuki Seto, iar celălalt este un norvegian ultima dată în Macedonia de Nord, la KF Shkupi.

Guilherme Garutti n-a convins la Petrolul și se întoarce în Liga 2, la Campionii FC Argeș

Cu aproape două săptămâni până la startul noului sezon pentru CFC Argeș, meciul său cu Steaua fiind programat marți, 6 august, Nicolae Dică a primit doi noi jucători în lot, pe care clubul i-a anunțat oficial miercuri, 24 iulie.

Primul este brazilianul Guilherme Garutti, la care Petrolul a renunțat și care, acum, se întoarce pe terenul unde a jucat cel mai mult în România, la Mioveni, casa piteștenilor de un sezon.

Înaltul fundaș central în vârstă de 30 de ani Guilherme Gomes Garutti, adus în România de CS Mioveni în vara anului 2020, în Liga 2, și trecut la Petrolul Ploiești în vara anului 2023, după retrogradarea din prima ligă cu fosta sa echipă, a evoluat puțin pentru prahoveni în sezonul trecut, 2023/2024. A prins doar 12 meciuri (788 minute), în noul sezon nu a fost utilizat în primul meci disputat de Petrolul, iar brazilianul a dat curs ofertei primite de la CFC Argeș.

”Bine ai venit, Guilherme Garutti! Bem-vindo!
Guilherme Garutti, fundaș central în vârstă de 30 de ani, este noul jucător al echipei noastre. Este originar din Marilia, localitate aflată la 500 km de Sao Paolo. Are dublă cetățenie, braziliană și italiană. Înainte de a veni în România, Garutti a evoluat în țara natală, pentru Oeste, Anapolina, Sao Caetano, Boa Esporte, Portugesa, Aparecidense și Sertaozinho. În țara noastră a sosit în toiul pandemiei, în 2020. A ajuns la CS Mioveni unde a contribuit la promovarea în Liga 1, apoi la menținerea în eșalonul de elită. În 2023 a ajuns la Petrolul Ploiești. În sezonul trecut a jucat 13 meciuri și a oferit o pasă decisivă pentru prahoveni, în toate competițiile. Este cotat de site-ul transfermarkt.com la 200.000 euro.
Mult succes în tricoul alb-violet!”, sună anunțul clubului piteștean, care nu a precizat și faptul că Garutti a pus umărul inclusiv la retrogradarea Mioveniului în Liga 2, prin cele 33 de partide disputate în acel sezon, nu numai la promovare și menținere în prima ligă!

Cum trupa din Pitești își dispută meciurile de acasă pe stadionul Orășenesc din Mioveni, unde Garutti a jucat timp de trei sezoane, acesta se va simți ca acasă la CFC Argeș. În plus, la Mioveni va avea ocazia să se întâlnească des și cu fratele său, el fiind legitimat acum la CS Mioveni. Este vorba despre Rafael Gomes Garutti (25 ani), care în ediția trecută a Ligii 2 a jucat în 29 de partide din Liga 2, adică în toate, pentru trupa galben-verde.

”𝐎𝐛𝐫𝐢𝐠𝐚𝐝𝐨, 𝐆𝐮𝐢𝐥𝐡𝐞𝐫𝐦𝐞 𝐆𝐚𝐫𝐮𝐭𝐭𝐢!
FC Petrolul Ploiești și jucătorul Guilherme Garutti (30 ani) au ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale.
Fundașul făcea parte din lotul echipei noastre din iulie 2023, bifând 13 apariții în jocurile din Superliga României și Cupa României.
Mulțumim și mult succes în continuare!”, a transmis, cu aproape cinci ore înainte, Petrolul.

ProSport a anunțat în exclusivitate trecerea sa la CFC Argeș.

Un norvegian, Emanuel Gronner, la echipa lui Nicolae Dică

Ulterior, seara, Campionii FC Argeș a anunțat un nou jucător achiziționat, pe norvegianul Erik Emanuel Longe Gronner, un atacant în vârstă de 23 de ani venit după o primă experiență avută în afara țării sale.

Gronner, înalt de aproape 190 cm, a jucat ultima dată în Macedonia de Nord, pentru FK Shkupi, cu care a terminat pe locul 3 în prima ligă. La această formație a ajuns în ianuarie 2024 și a jucat în 15 meciuri în campionat (1021 minute), în care a înscris 5 goluri, cât și în două în cupă (122 minute).

Anterior, cariera sa a cuprins doar jocuri pentru echipe din Norvegia, la Kjelsas, Baerum (ambele din liga a treia), Sogndal și Jerv (ambele din liga secundă).

”Bine ai venit, Emanuel Grønner!
Velkommen, Emanuel! Erik Emanuel Longe Grønner, pe numele său complet, este un tânăr atacant norvegian în vârstă de 23 ani (18.02.2001), care măsoară 1.91 m înălțime. Este un jucător rapid, puternic și cu un joc aerian foarte bun.
Și-a făcut junioratul la academiile celor de la Lyn 1896 și Vålerenga, două dintre cele mai redutabile școli de fotbal din Norvegia. A debutat la seniori în Norvegia, reușind să adune 73 de meciuri și să marcheze 19 goluri în primele eșaloane din țara sa natală. A îmbrăcat tricoul celor de la Kjelsås, Bærum, Jerv și Sogndal. La Sogndal a fost antrenat de fostul mare atacant norvegian Tore André Flo, vedeta celor de la Chelsea de la finele anilor ‘90, acesta fiind chiar cel care l-a remarcat și care l-a șlefuit la începutul carierei sale la seniori.
În sezonul trecut a jucat pentru FC Shkupi, în prima ligă din Macedonia de Nord, fiind prima sa experiență în afara Țării Fiordurilor. Pentru “Porumbei” a jucat 15 meciuri și a marcat 5 goluri, reușind să termine campionatul pe locul 3, la doar două puncte distanță de Struga, echipa campioană. Este cotat de site-ul transfermarkt.com la 250.000 euro.
Mult succes în tricoul alb-violet! Lykke til!”, sună prezentarea pe care CFC Argeș i-o face noului său jucător.

12 noi achiziții anunțate de CFC Argeș în această vară

Astfel, prin aducerea celor doi, Campionii FC Argeș ajunge la 12 noi achiziții perfectate în această vară.

Au mai semnat și au fost anunțați oficial Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (ex Concordia Chiajna), Raul Ailenei (ex Ripensia), Rareș Butnărașu (ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Robert Moldoveanu (ex Chindia Târgoviște), Marius Briceag (ex Korona Kielce) și Takayuki Seto (ex Petrolul Ploiești).

O noutate în lot este și Marco Dică, fiul antrenorului Nicolae Dică, fost la CS Mioveni, însă trupa piteșteană nu l-a anunțat încă în mod oficial.

Foto: CFC Argeș

Marius ANGHEL 25 Jul. 2024, 09:24 Liga 2
Pe aceeași temă