CFC Argeș, la a treia achiziție, tot din prima ligă! Nou-prezentatul era campion al României vara trecută

Marius ANGHEL 11 Jun. 2024, 22:35 Liga 2
CFC Argeș, la a treia achiziție, tot din prima ligă! Nou-prezentatul era campion al României vara trecută

Campionii FC Argeș și-a prezentat, marți seară, 11 iunie 2024, a treia achiziție nouă perfectată în această vară, pentru noul sezon de Liga 2, 2024-2025.

Kevin Doukoure, ultima dată la Universitatea Cluj, în prima ligă, a semnat un contract valabil pe două sezoane cu noua echipă prezidată de Dănuț Coman și va juca pentru prima dată în liga secundă din România.

Kevin Doukoure a semnat cu Campionii FC Argeș

Kevin Doukoure Grobry, pe numele său întreg, originar din Coasta de Fildeș, în vârstă de 25 de ani, s-a despărțit de Universitatea Cluj și va continua să joace în România, dar în Liga 2, pentru Campionii FC Argeș, club cu care a semnat un contract valabil pe doi ani.

Mijlocașul campion cu Farul în 2023 a ajuns prima dată în țara noastră în vara anului 2022, când semna cu clubul constănțean cu care avea să câștige prima ligă, iar în sezonul recent încheiat a evoluat pentru Farul (20 de minute într-un meci) și ”U” Cluj (1515 minute în 30 de partide, 16 începute ca titular și în 14 fiind înlocuit).

Doukoure a mai jucat pentru Djekanou (Coasta de Fildeș) și Tabor Sezana (Slovenia).

”Bienvenu au FC Argeș, Kevin Doukouré! Bine ai venit, Kevin!

FC Argeș bifează o nouă mutare și îl aduce pe Kevin Doukouré, fostul jucător al celor de la U Cluj și campion al României cu Farul. Înțelegerea acestui cu echipa noastră se va întinde pe două sezoane.

Kevin este născut pe 30 martie 1999 și are 1.78 m înălțime. Mijlocașul central din Coasta de Fildeș a fost crescut de AFAD Djékanou, o academie din țara natală, după care a făcut pasul spre fotbalul european în 2020 la vârsta de 20 de ani, când a semnat cu Tabor Sezana, formație care evolua în prima ligă din Slovenia. În cei doi ani și jumătate petrecuți în Slovenia, Doukuré a bifat 74 de partide, marcând două goluri și oferind două assist-uri.

Transferat la începutul sezonului 2022/2023 de Farul Constanța, Kevin Doukoure a avut parte de un sezon de excepție alături de dobrogeni. A fost utilizat în 22 de partide din sezonul regular și în cinci meciuri din play-off-ul la finalul căruia Farul a reușit să câștige titlul de campioană în Superliga. De asemenea, a evoluat și în trei partide din Cupa României. Pe parcursul sezonului în care a luat titlul cu marinarii, mijlocașul a marcat un gol în victoria 3-1 cu FCSB și a contribuit cu pase decisive la alte două goluri.

În sezonul trecut a evoluat în Superligă pentru Universitatea Cluj. A jucat 33 de meciuri și a dat o pasă de gol în tricoul alb-negru. În prezent este cotat de transfermarkt.ro la 500.000 euro.

Mult succes în tricoul alb-violet!”, sună anunțul clubului din Pitești.

Doukoure, a treia achiziție a piteștenilor în această vară

Doukoure este a treia achiziție nouă a echipei care va fi antrenată din nou de Nicolae Dică, după ce anterior au mai fost prezentați atacantul Vlăduț Morar (ex UTA Arad) și fundașul Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), și ei aduși tot după ce ultima dată evoluaseră la echipe din prima ligă.

În această vară, piteștenii au semnat un contract definitiv și cu Patrick Dulcea, pe care în sezonul trecut l-au avut sub formă de împrumut de la Farul, și au anunțat și prelungirea contractului cu Costinel Tofan, cel mai vechi component al lotului.

”Nu e ușor să aduci jucători de prima ligă, pentru că e mirajul primei ligi, dar am încredere că vom face un lot bun, cu care să se batem pentru promovare.
Eu îmi doresc să avem un lot omogen, cu jucători de caracter. Nu o să putem să aducem nume extraordinar de mari din primul an, dar vreau să fac un lot bun, în care jucătorii să se bucure de fotbal, asta îmi doresc. Dacă ei se vor bucura de fotbal și nu se vor gândi că se trezesc la 7 dimineață, că la 11 e meciul, nu am emoții!
Sunt convins că vom face un lot bun, o familie, așa cum am creat peste tot, unde va fi o atmosferă bună, unde va fi profesionalism, iar rezultatele nu vor întârzia să apară”, spunea, zilele trecute, președintele Dănuț Coman, conform Sport Total FM.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 11 Jun. 2024, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă