Takayuki Seto a semnat cu CFC Argeș după despărțirea de Petrolul. Piteștenii, anunț și despre Petrișor Petrescu

Marius ANGHEL 23 Jul. 2024, 12:36 Liga 2
Takayuki Seto a semnat cu CFC Argeș după despărțirea de Petrolul.  Piteștenii, anunț și despre Petrișor Petrescu

Campionii FC Argeș a început săptămâna cu două anunțuri privind campania de achiziții din această vară.

În primul, luni după-amiază, a transmis faptul că Petrișor Petrescu va continua cu echipa, lucru care era ușor de dedus, din moment ce el a fost în lot încă de la reunire și a mers în cantonamentul din Slovenia.

În al doilea, trupa piteșteană a comunicat, luni seară, acordul la care a ajuns cu Takayuki Seto, anunțat în aceeași zi, mult mai devreme, liber de contract de Petrolul.

Petrișor Petrescu a semnat un nou contract cu Campionii FC Argeș

Petrișor Petrescu (31 de ani) a ajuns la Campionii FC Argeș în iarnă, la începutul anului, după ce FC Hermannstadt nu l-a mai inclus în calculele sale. Interesant a fost că trecerea sa la clubul din Pitești s-a făcut sub formă de împrumut până la finalul sezonului. Acum, mijlocașul care în ultimele sezoane a fost căpitan la trupa sibiană a semnat un nou contract cu CFC Argeș, de această dată fără să mai aibă vreo legătură cu FC Hermannstadt.

Pentru CFC Argeș, Petrescu a jucat în 10 meciuri în partea a doua a sezonului 2023-2024 de Liga 2, adică a evoluat în toate, de fiecare dată ca titular, a fost de trei ori înlocuit și a marcat două goluri, în jocurile cu FK Miercurea Ciuc (1-2) și Ceahlăul (4-1).

”Petrișor Petrescu va continua alături de FC Argeș, fiind începând de astăzi jucătorul nostru.
Venit la Pitești de la Hermannstadt, în pauza de iarnă din sezonul recent încheiat, Petrișor a jucat 10 partide în tricoul alb-violet, reușind să marcheze de două ori.
Mijlocașul de bandă dreapta în vârstă de 31 de ani s-a remarcat în fotbalul românesc la Sibiu, evoluând peste 200 de meciuri pentru AFC Hermannstadt. A mai jucat în carieră la Voința Sibiu, Măgura Cisnădie și Academica Clinceni. Pentru AFC Hermannstadt a jucat încă de când echipa activa în Liga a III-a, fiind cu siguranță cel mai reprezentativ jucător al echipei în cei 8 ani de existență. Unul dintre antrenorii de la juniori care și-au pus cel mai mult amprenta asupra evoluției sale a fost regretatul Viorel Jurcă, fostul nostru mare jucător, care l-a antrenat pe Petrișor la FC Sibiu. De-a lungul carierei a adunat 109 meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc. Are în palmares două promovări în prima divizie, dar și o finală de Cupa României, toate obținute alături de clubul sibian. Este cotat de site-ul transfermarkt.com la 225.000 euro. Mult succes în tricoul alb-violet, Petrișor!”, sună anunțul clubului alb-violet.

  • În această vară, CFC Argeș a comunicat, pe lângă noile achiziții, și semnarea unui contract definitiv cu Patrick Dulcea, pe care în ediția recent încheiată l-a avut sub formă de împrumut de la Farul, și prelungirea contractului cu Costinel Tofan, cel mai vechi component al lotului.

Takayuki Seto a semnat cu CFC Argeș după despărțirea de Petrolul

Ulterior, luni seara, CFC Argeș a anunțat achiziționarea japonezului Takayuki Seto, mijlocaș central în vârstă de 38 de ani, proaspăt despărțit de Petrolul Ploiești, pentru care a și jucat în primul meci al noului sezon de Liga 1.

În ciuda vârstei înaintate, Seto își continuă aventura în fotbalul românesc, urmând să joace acum pentru a treia echipă în țara noastră, după Astra, la momentul debutului numită CSM FC Ploiești, și Petrolul.

Campion cu Astra în 2016, Seto a semnat cu ”lupii” în vara anului 2021, a promovat alături de aceștia în prima ligă, în 2022, iar în cele două sezoane petrecute în elită alături de Petrolul a avut câte 35 de meciuri disputate per ediție de campionat. În sezonul 2023-2024 a strâns 2535 de minute pe teren, de 31 de ori începând ca titular și de 15 ori a fost înlocuit.

”Bine ai venit, Takayuki Seto! Yokoso!
Japonezul Takayuki Seto este, începând de astăzi, jucătorul Argeșului. Yokoso! ようこそ
Pe când avea 18 ani, Seto a părăsit Nagoya natală și a mers în Brazilia, ca să învețe fotbal la câteva academii de acolo. Timp de doi ani a jucat la Avai, Corinthians și Portughesa, dar când a revenit în Țara Soarelui Răsare nu a reușit să prindă un contract la o echipă profesionistă. A fost sunat în 2007 de un impresar care i-a propus să meargă în România. Din dorința de a juca fotbal, Takayuki venit în țara noastră. Restul este istorie.
A debutat la seniori în 2007, la Astra Ploiești, pe când echipa era în Divizia C (n.r. – echipa se numea CSM FC Ploiești și după doi ani avea să ia numele Astra). La Astra a pus umărul la promovarea echipei în eșalonul secund, apoi în Liga 1, a câștigat un campionat, o cupă și două supercupe, a evoluat de două ori în grupele Europa League și a fost aproape de o calificare în optimile competiției europene. În vara lui 2015, Takayuki s-a transferat în Turcia, la Osmanlispor, dar dorul de “cea de-a doua casă” l-a făcut să revină la clubul unde a cunoscut cele mai mari performanțe din carieră. Mai întâi sub formă de împrumut, iar apoi s-a transferat definitiv. A mai avut scurte experiențe în Japonia și Letonia.
În 2021 a plecat de la Astra la Petrolul Ploiești, revenind în Ploiești, orașul în care sosea în 2007 în România (n.r. – între timp, Astra s-a mutat la Giurgiu, de asta CFC Argeș spune că a revenit la Ploiești). Pentru lupii galbeni a strâns 102 meciuri și a marcat 1 gol. În sezonul trecut a fost unul dintre oamenii de bază ai prahovenilor, fiind prezent în 37 de meciuri și cumulând 2.649 minute pe teren. În acest sezon, mijlocașul nipon a jucat 81 de minute în prima etapă a Superligii, în remiza cu Gloria Buzău.
A jucat 474 de meciuri în toată cariera, reușind să marcheze 33 goluri și să ofere 28 de pase decisive. Este jucătorul străin care deține recordul de meciuri jucate în prima divizie a României (344 de meciuri). Mult succes în tricoul alb-violet!”, sună anunțul clubului din Pitești, care înainte să comunice aducerea lui Seto a avut o întrebare-ghicitoare pentru suporterii săi: ”Unde poți mânca sushi bun în Pitești? Întrebăm pentru un prieten.”

Seto s-a despărțit de Petrolul după trei ani

Așadar, Seto va începe o nouă aventură în fotbalul românesc, în care speră să bifeze în cariera sa o nouă promoare din Liga 2 în Liga 1, de această dată cu CFC Argeș, după cele cu CSM FC Ploiești (Astra – 2009) și Petrolul (2022).

Cum a jucat în acest sezon 2024-2025 pentru Petrolul, 81 de minute în meciul de debut în noua ediție a primei ligi, 0-0 la Ploiești cu Gloria Buzău, Seto va mai putea evolua în această ediție de campionat doar la CFC Argeș, odată cu debutul la piteșteni.

”Arigato, Takayuki Seto!
După trei ani petrecuți în tricoul „galben-albastru”, mijlocașul japonez Takayuki Seto se desparte de FC Petrolul Ploiești.
Un adevărat model de profesionalism, atât în teren cât și în afara lui, Seto (38 ani) a sosit la Petrolul înainte de startul sezonului 2021-2022, fiind unul dintre cei care au contribuit din plin la revenirea „lupilor” pe prima scenă a fotbalului românesc.
În total, în cei trei ani petrecuți la Ploiești, fotbalistul nipon a disputat 102 jocuri pentru Petrolul, în liga secundă, Superligă și în Cupa României, înscriind un gol.
Mulțumim și mult succes în continuare!”, a sunat anunțul clubului Petrolul în privința lui Seto.

Și Seto a avut un mesaj pe pagina sa de Facebook după despărțirea de Petrolul: ”Multumesc FC Petrolul Ploiesti. Au fost trei ani incredibili. N-am crezut niciodată că va veni ziua când va trebui să-mi iau rămas bun, dar asta e viața și merg mai departe. Tuturor susținătorilor mei, vă mulțumesc pentru că m-ați susținut în momentele bune și rele. Iubesc acest club și iubesc orașul. Din prima zi în care am ajuns în România, eram galben și albastru. Culoarea aceea va rămâne în inima mea pentru totdeauna. Ne vedem in curand.”

Seto, a zecea achiziție a CFC Argeș în această vară

Prin aducerea lui Takayuki Seto, Campionii FC Argeș a ajuns la x achiziții noi în această campanie de vară.

Au semnat și au fost anunțați Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (ex Concordia Chiajna), Raul Ailenei (ex Ripensia), Rareș Butnărașu (ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Robert Moldoveanu (ex Chindia Târgoviște) și Marius Briceag (ex Korona Kielce). O noutate în lot este și Marco Dică, fiul antrenorului Nicolae Dică, fost la CS Mioveni, însă trupa piteșteană nu l-a anunțat încă în mod oficial.

La capitolul plecări sunt George Micle, Ionuț Balaur, Robert Boboc, Florian Haită, Bogdan Rusu, Milcho Angelov, Radu Ciuciulete și Gino Oprescu, ultimii doi urmând a fi împrumutați, cel mai probabil.

”Am adus un jucător foarte important din Superligă, cu mare experiență în fotbalul românesc. Takayuki are peste 100 de meciuri jucate în ultimii 3 ani pentru Petrolul Ploiești și peste 300 cumulate la nivelul primei divizii din România. Este un jucător cu mare experiență care va ajuta grupul nostru. Eu îl cunosc bine, dar mai ales președintele Dani Coman care a lucrat cu el la Astra Giurgiu. Taka va fi de mare ajutor echipei și în primul rând jucătorilor tineri pentru că este un exemplu pentru aceștia. Vine înainte de antrenament cu o oră pentru a se pregăti în sala de forță. L-am adus în primul rând pentru a fi un exemplu pentru jucătorii tineri și pentru valoarea pe care o are. Nu mă interesează vârsta. Este important că nu a avut accidentări și că este un profesionist desăvârșit. Aveam nevoie de un asemenea jucător pentru unitatea grupului pe care vrem să îl facem aici”, a declarat antrenorul Nicolae Dică, citat de club, despre achiziționarea lui Seto.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), CFC Argeș și Petrolul Ploiești 

Marius ANGHEL 23 Jul. 2024, 12:36 Liga 2
Pe aceeași temă