Argeșul, încă o achiziție din Banat! A semnat cu un fundaș din Liga 3, dar care a mai jucat în Liga 2 pentru Ripensia

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 19:06 Liga 2
Argeșul, încă o achiziție din Banat! A semnat cu un fundaș din Liga 3, dar care a mai jucat în Liga 2 pentru Ripensia

Încă un jucător care nu a putut promova în această vară în Liga 2 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii s-a despărțit de echipa timișeană și ajunge la o formație care va participa în ediția 2024-2025 a ligii secunde.

De această dată este vorba despre Rareș Butnărașu, care face un pas în față, nu numai pentru că va evolua într-un campionat superior Ligii 3, ci și fiindcă va trece la un club mai important în fotbalul românesc, la Campionii FC Argeș.

  • Un alt jucător al Ghirodei, tot fundaș, dar lateral, care a revenit în Liga 2 în această vară este Ion Vasluian, trecut la CSC Dumbrăvița.

Rareș Butnărașu lasă CSC Ghiroda și Giarmata Vii pentru Campionii FC Argeș

Rareș Butnărașu, fundaș născut la Timișoara, în vârstă de 18 ani, nu este străin de Liga 2, fiindcă a mai evoluat în acest campionat în două sezoane. În ediția 2021-2022 a debutat la Ripensia într-un 0-1 acasă cu Gloria Buzău, prinzând câteva minute pe final în acel joc din 14 aprilie 2022. Ulterior, în ediția 2022-2023 a evoluat în 8 meciuri (550 minute) tot pentru Ripensia, reușind și un gol, într-un 1-1 acasă cu Viitorul Pandurii.

A retrogradat din Liga 2 împreună cu timișenii, iar el a ajuns apoi la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în Liga 3, cu care a câștigat Seria 7 și a jucat trei rânduri de baraje de promovare, încheiate fără succes.

Acum, Butnărașu se întoarce în eșalonul secund, la Campionii FC Argeș.

”Bine ai venit, Rareș Andrei Butnărașu!

Născut la 9 septembrie 2005 (18 ani), Rareș a fost format la academiile cluburilor Juventus Timișoara (acum FC Luceafărul Timișoara) și Ripensia Timișoara. Pentru Ripi a debutat la seniori, în Liga a 2-a, pe când avea doar 16 ani. A strâns nouă prezențe și a marcat primul său gol într-un eșalon superior în sezonul 2022/23. Meciul său de debut a fost împotriva celor de la Gloria Buzău, pe 16 aprilie 2022. Pentru fosta campioană a României a mai evoluat și în Liga Elitelor U17 și Liga de Tineret.

Este fundaș central, dar poate juca și fundaș dreapta. Are 1.86 m înălțime și cântărește 83 kg, iar piciorul său de bază este dreptul.

În sezonul trecut a evoluat la CSC Ghiroda si Giarmata Vii, formație ce a câștigat seria a 7-a a Ligii a 3-a, fiind învinsă în barajul de promovare în Liga 2 de către FC Bihor. Rareș a fost om de bază la bănățeni, fiind folosit în 32 de partide și reușind să marcheze 2 goluri. A fost al doilea cel mai folosit jucător al trupei din Câmpia Timișului.

Mult succes în tricoul alb-violet!”, sună anunțul celor de la CFC Argeș.

Argeșul, cu ochii pe Banat! Al treilea jucător achiziționat în acest an din partea de vest a țării

Cum Poli Timișoara, clubul reprezentativ Timișului și Banatului, se zbate în Liga 3, un alt club alb-violet din România, Campionii FC Argeș, pare să-și îndrepte atenția, mai nou, spre piața fotbalistică din vestul țării.

Astfel, după ce în iarnă semna cu Cosmin Gladun, un contract care a intrat în vigoare de acum, din această vară, dar pe care l-a cedat apoi sub formă de împrumut la nou-promovata în prima ligă Gloria Buzău, Argeșul vine în această săptămână cu două noi achiziții din versul României.

Zilele trecute l-a prezentat pe Raul Ailenei, un tânăr de 17 ani de la Ripensia (Liga 6 Timiș) pe care l-a numit ”de mare viitor” și ”un veritabil nr. 8.”, iar acum l-a anunțat pe Rareș Butnărașu, de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă de lângă Timișoara.

Butnărașu, a șaptea achiziție din această vară a CFC Argeș

Butnărașu a devenit a șaptea achiziție din această vară a trupei din Pitești, după Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (ex Concordia Chiajna) și Raul Ailenei (ex Ripensia).

Butnărașu ar putea debuta la CFC Argeș sâmbătă, 29 iunie, de la ora 11:00, la Albota, unde echipa joacă primul amical din această vară, contra nou-promovatei în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă