Un atacant trecut prin curtea cluburilor Dinamo, FCSB și Steaua, a 15-a achiziție a Argeșului. Ultima dată a jucat la Tunari. ”Am ales acest proiect pentru că este foarte multă seriozitate aici”

Marius ANGHEL 18 Jul. 2023, 09:29 Liga 2
Un atacant trecut prin curtea cluburilor Dinamo, FCSB și Steaua, a 15-a achiziție a Argeșului. Ultima dată a jucat la Tunari. ”Am ales acest proiect pentru că este foarte multă seriozitate aici”

Despărțită de aproape un lot întreg de jucători după retrogradarea din SuperLigă, Campionii FC Argeș a avut nevoie de multe achiziții în această vară pentru a se pregăti de noul sezon de Liga 2. Trupa piteșteană a ajuns luni seară la al 15-lea jucător nou-adus, iar numele său este Andrei Zătreanu.

Atacantul care în sezonul trecut a evoluat la CS Tunari, nou-promovată în Liga 2 alături de care nu a mai continuat, a semnat un contract valabil trei ani cu trupa alb-violetă.

Andrei Zătreanu a ajuns la Campionii FC Argeș după despărțirea de CS Tunari

Chiar în seara zilei în care a împlinit 20 de ani, 17 iulie, Andrei Zătreanu a fost anunțat la Campionii FC Argeș inclusiv cu un videoclip de prezentare.

Tânărul jucător are în CV echipele Dinamo, FCSB și Steaua, iar la Argeș a ajuns din postura de liber de contract, după ce nu a mai continuat cu CS Tunari. În Liga 2 a activat timp de 73 de minute în 3 jocuri pentru Steaua, în 2021. Într-unul dintre meciuri a început ca titular și a fost înlocuit.

La trupa piteșteană se va lupta pentru un loc de titular în ofensivă cu mult mai experimentații Bogdan Rusu, Valentin Buhăcianu și Milcho Angelov.

”Începând de astăzi, Andrei Mihai Zătreanu este jucătorul echipei FC Argeș pentru următoarele trei sezoane.

Atacantul în vârstă de 20 de ani a început fotbalul la Dinamo, iar apoi și-a continuat cariera la FCSB și CSA Steaua. Sub comanda lui Daniel Oprița a bifat prima experiență la seniori. În sezonul 2021-2022, Andrei a bifat trei partide în tricoul formației de liga a doua. Pentru a avea cât mai meciuri în picioare și a capata experiență, Zătreanu a preferat sa meargă la CS Arsenal Tunari (n.r. – denumirea este eronată. CS Tunari se numește clubul), formație care în precedenta ediție de campionat a activat în eșalonul trei al fotbalului românesc. În cele 28 de meciuri jucate pentru ilfoveni, tânărul atacant a reușit 19 goluri și 9 pase decisive, având o contribuție importantă la promovarea Tunariului în Liga 2. Pe 11 iunie, Zătreanu a reușit singurul gol al celor de la Arsenal Tunari în amicalul cu reprezentativa de seniori a României, pierdut cu 1-4. Zătreanu se va lupta pentru un loc de titular în compartimentul ofensiv cu Bogdan Rusu, Valentin Buhăcianu și Milcho Angelov.

Clubul nostru îi dorește evoluții cât mai bune în tricoul alb-violet și cât mai multe goluri în porțile adversarilor!”, sună prezentarea pe care i-a făcut-o Campionii FC Argeș lui Andrei Zătreanu.

Andrei Zătreanu: ”Va fi greu pentru Mister să aleagă cea mai bună formulă, sau cei mai buni juniori, să-i bage în teren”

Zătreanu are avantajul de a fi un jucător care se încadrează în regula under pe care clubul trebuie să o îndeplinească în meciurile din Liga 2. Astfel, are șanse mai mari să fie utilizat de antrenorul Alexandru Pelici.

”Am venit la FC Argeș pentru că este o echipă de tradiție, o echipă cu un palmares în spate. Am ales acest proiect pentru că este foarte multă seriozitate aici și, separat de asta, mi s-a părut un grup foarte frumos. Personal, am o promovare de la Liga a 3-a la Liga a 2-a și aș vrea să îmi îndeplinesc și această dorință de a promova de la Liga a 2-a la Liga 1. Concurența… colegii sunt foarte buni. Va fi greu pentru Mister să aleagă cea mai bună formulă, sau cei mai buni juniori, să-i bage în teren.

Contracandidate la promovare i-aș vedea pe cei de la Buzău, Concordia Chiajna, CSA Steaua și mai sunt câteva echipe care s-au întârit foarte mult în această perioadă.

Suporterii echipei noastre să aibă încredere în noi, pentru că vom da tot ce avem mai bun și să vină la stadion, pentru că alături de ei vom reuși să promovăm în Liga 1, unde ne este locul”, au fost primele declarații date de Andrei Zătreanu după ce a semnat cu echipa piteșteană.

Zătreanu a trecut pe la Dinamo, FCSB și Steaua

După despărțirea de CS Tunari, Zătreanu povestea pentru ProSport traseul pe care l-a avut, până acum, în scurta carieră. ”Am început fotbalul la Dinamo, am fost și la Steaua, FCSB-ul de acum când era în Ghencea. După am rămas tot la ei, până în 2021. Mai apoi, în anul respectiv, nu am dorit să mai stau la FCSB și am fost la o probă la CSA Steaua, în Liga 2, cu Daniel Oprița antrenor. Am jucat puține meciuri, din păcate, a fost prima mea experiență la nivel de seniori. Am fost pe post de junior cu Oroian, care a semnat cu Sepsi acum. Am preferat să merg la Liga 3 la CS Tunari pentru a avea mai multe meciuri și pentru a căpăta mai multă experiență. Am marcat 19 goluri în acest sezon, am și reușit să promovăm. Am avut un grup cu jucători cu meciuri în prima ligă precum Alex Stan, Bogdan Barbu, Daniel Novac. Acum sunt liber, îmi expiră contractul pe 30 iunie, aștept să văd ce prind. Aș dori Liga 2 sau chiar Liga 1. Cei din conducere mi-au făcut o propunere, dar nu mi-a convenit”, spunea atacantul născut la București.

Până în acest moment, Campionii FC Argeș a mai făcut 14 achiziții de când a picat în Liga 2: Valentin Buhăcianu (ex FC Hermannstadt), Florian Haită (ex Universitatea Cluj), Adrian Scarlatache (ex CS Mioveni), Cristian Balgiu (ex Steaua), Ionuț Rădescu, Andrei Panait (ambii foști la CS Mioveni), Patrick Dulcea (împrumutat de la Farul Constanța), Robert BobocMilcho Angelov (ambii foști la FC Brașov), Ionuț Balaur (ex CS Mioveni), Denis Bujor (ex Unirea Slobozia), Bogdan Rusu (ex CS Mioveni), Adrian Grigore-Huideș (ex Albacete U19) și Mario Tudose (Benfica U19).

Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-dupa-cantonamentul-echipei-campionii-fc-arges-19277389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-s-a-impus-in-partida-de-verificare-cu-cs-tunari-19277285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-fotbalistului-roman-care-pana-la-19-ani-a-jucat-la-dinamo-fcsb-si-steaua-a-dat-gol-impotriva-nationalei-romaniei-dar-nu-continua-cu-cs-tunari-in-liga-2-mi-au-facut-o-propunere-19276047

Marius ANGHEL 18 Jul. 2023, 09:29 Liga 2
Pe aceeași temă