Salt spectaculos pentru Cosmin Gladun! Fostul fundaș al Dumbrăviței nu va mai juca la CFC Argeș, cu care a semnat încă din iarnă, ci este împrumutat direct în prima ligă!

Marius ANGHEL 16 Jun. 2024, 16:10 Liga 2

Decizie interesantă luată la Campionii FC Argeș. Prima achiziție efectuată pentru sezonul 2024-2025, perfectată încă din pauza de iarnă, când jucătorul intrase în ultimele șase luni de contract cu echipa la care era, nu se va alătura lotului pe care îl va conduce din 17 iunie Nicolae Dică, ci va fi împrumutat în… SuperLigă!

Este vorba despre Cosmin Gladun, fost la CSC Dumbrăvița în sezonul recent încheiat de Liga 2. Fundașul în vârstă de 22 de ani a fost cedat la nou-promovata Gloria Buzău!

Cosmin Gladun nu va juca la CFC Argeș, ci a fost împrumutat la Gloria Buzău!

În pauza de iarnă, CFC Argeș anunța că a bătut palma cu Cosmin Gladun, iar contractul cu acesta urma să înceapă din această vară. Piteștenii au încercat să-l ia pe fundașul timișoreană încă din iarnă, însă cei de la CSC Dumbrăvița nu au acceptat nicio ofertă primită pentru a-l lăsa să plece mai repede, în contextul în care clubul luase decizia să renunțe la mulți jucători și nu-și mai permitea să-l piardă și pe Gladun.

Acum, clubul argeșean, cu Gladun sub contract, a transmis, sâmbătă seară, 15 iunie, că îl cedează pe jucători sub formă de împrumut, pentru un sezon, în prima ligă, la Gloria Buzău!

”Cosmin Gladun, jucătorul nostru venit de la CSC Dumbrăvița, va fi împrumutat în acest sezon la Gloria Buzău. Astfel, fundașul stânga originar din Timișoara va avea ocazia să debuteze în Superligă pentru formația buzoiană. Mult succes, Cosmin!”, sună anunțul clubului din Pitești.

  • N-ar fi exclus ca noua conducere a CFC Argeș, cu Dănuț Coman – președinte și Nicolae Dică – antrenor, să nu-l fi dorit pe Gladun la echipă, iar principalul sponsor al clubului, Viorel Tudose, să-i fi aranjat trecerea jucătorului la Gloria Buzău, unde, de asemenea, este sponsor!

Gladun a și debutat la Gloria Buzău, unde au ajuns și… Constantin Budescu și Dragoș Grigore!

Format de FC Porto Bega Timișoara și LPS Banatul, Cosmin Gladun a debutat la seniori la Ripensia Timișoara, pentru care a evoluat constant în Liga 2, timp de trei sezoane, 57 de meciuri în perioada 2020-2023. În vara trecută, după retrogradarea cu Ripensia, fundașul timișorean a trecut la CSC Dumbrăvița, pentru care a jucat în 20 de partide din cele 25 din Liga 2 recent încheiată. La timișenii salvați de la retrogradare în ultima rundă, Gladun nu a mai fost utilizat în ultimele trei meciuri.

Gloria Buzău nu a anunțat, până la ora publicării acestui articol, împrumutul lui Cosmin Gladun. Nou-promovata a informat până acum despre contractele semnate cu Grigore Turda (ex FC Voluntari), Tudor Călin (ex CSC Șelimbăr), Dorian Railean (ex Dinamo) și Dragoș Tescan (ex Universitatea Cluj).

Sâmbătă, echipa antrenată de Andrei Prepeliță a disputat, la București, un meci amical cu FC Hermannstadt, pe care l-a pierdut cu scorul de 0-1. Printre titulari s-au aflat Turda, Călin și Gladun, iar pe parcurs au intrat și Railean, Testan și… Constantin Budescu, despre care în primăvară se vorbea că este dorit de Concordia Chiajna.

Andrei Prepeliță a început amicalul cu sibienii în formula: Alexandru Greab – Sergiu Pîrvulescu, Grigore Turda, Alin Dobrosavlevici, Cosmin Gladun, Vlad Prejmerean, Tudor Călin, Dragoș Lazăr, Daniel Benzar, Denis Dumitrașcu, Raul Șteau. Au mai intrat: Dorian Railean – Robert Sălceanu, Diego Ferraresso, Alexandru Dandea, Rassambek Akhmatov, Andreas Mihaiu, Cristian Dumitru, Constantin Budescu, Dragoș Tescan și Bogdan Brîncoveanu.

La Buzău a ajuns și Dragoș Grigore, ultima dată la Rapid.

Argeșenii au trei achiziții noi în această vară

Altfel, în această vară, trupa preluată de Nicolae Dică i-a anunțat ca achiziții pe atacantul Vlăduț Morar (ex UTA Arad), fundașul Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), mijlocașul Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj) și atacantul Andrei Dima (ex FC Voluntari 2).

După încheierea sezonul de Liga 2, CFC Argeș a comunicat și semnarea unui contract definitiv cu Patrick Dulcea, pe care în ediția recent încheiată l-a avut sub formă de împrumut de la Farul, și a anunțat și prelungirea contractului cu Costinel Tofan, cel mai vechi component al lotului.

Campionii FC Argeș sună luni, 17 iunie, adunarea pentru pregătirea noului sezon de Liga 2.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures), Gloria Buzău și Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 16 Jun. 2024, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă