Robert Moldoveanu a ajuns la CFC Argeș după despărțirea de Chindia. Piteștenii au oficializat și ”ruptura” de șase jucători

Marius ANGHEL 01 Jul. 2024, 16:12 Liga 2
Robert Moldoveanu a ajuns la CFC Argeș după despărțirea de Chindia. Piteștenii au oficializat și ”ruptura” de șase jucători

Campionii FC Argeș a renunțat la Bogdan Rusu și Milcho Angelov, doi dintre atacanții pe care i-a avut pe toată durata sezonului trecut de Liga 2, dar, în schimb, l-a adus pe Robert Moldoveanu, un fel de Rusu sau Angelov al Chindiei în ediția 2023-2024!

Prima zi a lunii iulie, adică prima de când contractele cu jucătorii nemaidoriți s-au încheiat, a adus două anunțuri oficiale din partea clubului piteștean. S-a comunicat despărțirea de șase jucători, dar și achiziționarea lui Robert Moldoveanu.

Milcho Angelov, Ionuț Balaur, Robert Boboc, George Micle, Florian Haită și Bogdan Rusu nu mai continuă cu CFC Argeș

Cu echipa preluată în această vară de Nicolae Dică nu vor mai continua cel puțin Milcho Angelov, Ionuț Balaur, Robert Boboc, George Micle, Florian Haită și Bogdan Rusu. Niciunul nu a fost prezent la reunirea din 17 iunie.

Clubul a oficializat despărțirea de ei în prima zi a lunii iulie, iar niciunul dintre ei nu reprezintă vreo surpriză că se află pe această listă. De exemplu, Balaur a fost anunțat de mai bine de două săptămâni la CSM Unirea Alba Iulia, în Liga 3, iar Rusu a transmis, pentru Liga2.ro, și mai dinainte, faptul că nu va mai continua cu CFC Argeș. Florian Haită a participat la reunirea echipei CSM Reșița.

”Șase jucători din lotul sezonului trecut nu mai continuă la Pitești. Milcho Angelov, Ionuț Balaur, Robert Boboc, George Micle, Florian Haită și Bogdan Rusu sunt jucătorii care nu mai îmbracă tricoul alb-violet. Cu această ocazie le mulțumim tuturor și le dorim multă baftă!”, a transmis CFC Argeș.

Cât au jucat cei șase fotbaliști la CFC Argeș în sezonul de Liga 2 2023-2024:

  • George Micle – 22 ani, portar – 2 meciuri, 180 de minute
  • Ionuț Balaur – 35 ani, fundaș – 8 meciuri, 583 minute, 1 gol
  • Robert Boboc – 29 ani, mijlocaș – 13 meciuri, 904 minute
  • Florian Haită – 23 ani, mijlocaș – 13 meciuri, 512 minute, 1 gol
  • Milcho Angelov – 29 ani, atacant – 22 meciuri, 1232 minute, 5 goluri
  • Bogdan Rusu – 34 ani, atacant – 24 meciuri, 1664 minute, 4 goluri

Robert Moldoveanu a ajuns la CFC Argeș

Cu cele 5 goluri înscrise, bulgarul Milcho Angelov a fost golgheterul echipei Campionii FC Argeș în sezonul 2023-2024 de Liga 2, în timp ce Bogdan Rusu, cu 4 reușite, a fost al doilea în acest clasament.

A fost păstrat, în schimb, atacantul Valentin Buhăcianu (30 ani), care a marcat 3 goluri în 24 de meciuri (1333 minute), tot atâtea câte a reușit și mijlocașul sub vârstă Patrick Dulcea (19 ani), însă fiul lui Adrian Dulcea a punctat în doar 12 meciuri (425 minute).

În atac au fost făcute două mutări până acum, în această vară. A fost adus Vlăduț Morar (31 de ani), cu niciun gol marcat la Niki Volos și UTA în cele 16 meciuri jucate, câte opt pentru fiecare, în liga secundă din Grecia, respectiv în prima ligă din România! Cât și, mai nou, Robert Moldoveanu, al doilea golgheter al Chindiei în ediția recent încheiată a Ligii 2.

Moldoveanu, ajuns la 25 de ani, crescut de Dinamo, pentru care a și prins meciuri în prima ligă, s-a despărțit de Chindia, pe care a și reclamat-o la FRF din cauza întârzierilor salariale. La trupa din Târgoviște a evoluat în ediția trecută a Ligii 2 în 24 din cele 25 de meciuri, 23 începute ca titular, a strâns 1989 de minute pe teren și a marcat 7 goluri.

În cariera sa a mai jucat pentru FC Brașov (6 meciuri în Liga 2), Petrolul Ploiești (17 meciuri și 7 goluri în Liga 2), Farul Constanța (23 de meciuri și 3 goluri în Liga 1) și din nou Petrolul (11 meciuri în Liga 1). Pentru Dinamo are 80 de meciuri în Liga 1, în șase sezoane, și 6 goluri marcate.

Cu Argeșul a semnat un contract valabil pe doi ani.

”Bine ai venit, Robert Moldoveanu!
Începând de astăzi, Robert Moldoveanu este noul jucător al Argeșului. În vârstă de 25 de ani (8 martie 1999), Robert evoluează pe postul de atacant. Acesta a semnat un contract valabil pe 2 sezoane cu echipa noastră. În sezonul trecut a bifat 26 de partide și 8 goluri pentru echipa situată sub Turnul Chindiei. De-a lungul carierei a mai jucat pentru Dinamo, FC Brașov, Petrolul și Farul. A adunat 175 de meciuri, 24 de goluri și 14 pase decisive în toate competițiile oficiale.
A fost promovat la prima echipă a lui Dinamo în vara lui 2015, de către Mircea Rednic. Este fost internațional U15, U17, U19 și U21 al României. În prezent este cotat de transfermarkt.ro la 250.000 euro.
Mult succes în tricoul alb-violet!”, a transmis CFC Argeș.

  • 1 gol din cele 7 marcate de Robert Moldoveanu în sezonul trecut de Liga 2 pentru Chindia a fost chiar contra CFC Argeș, în 2-0 la Mioveni pentru târgovișteni, la 26 august 2023, în etapa a 4-a a sezonului regular.

Opt achiziții prezentate în această vară de trupa piteșteană

Anterior, trupa din Pitești și-a prezentat în această vară alte șapte achiziții.

Au semnat și au fost anunțați Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (ex Concordia Chiajna), Raul Ailenei (ex Ripensia) și Rareș Butnărașu (ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii).

”Este clar că mai avem nevoie de câțiva jucători cu experiență, lucrăm la lucrul acesta împreună cu Dani și cu cei din staff. Vom încerca să mai aducem. Nu este ușor să aducem jucători la Liga a 2-a, dar avem încredere că vom putea să-i aducem”, spunea, sâmbătă, Nicolae Dică, la finalul amicalului terminat la egalitate cu nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel, scor 1-1. Despre Moldoveanu se poate spune că este un jucători cu experiență, așa cum își dorea Dică.

Clubul continuă să nu clarifice situația fundașului Marius Briceag (ex Korona Kielce – Polonia) sau a fiul antrenorului Nicolae Dică, mijlocașul Marco Dică (ex CS Mioveni), aflați în lot încă de la reunire și utilizați și în testul din weekend.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 01 Jul. 2024, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă