Gloria Buzău a câștigat amicalul cu rezervele Petrolului, în ultimul test înainte de primul joc oficial din 2024. Sub comanda lui Andrei Prepeliță este un mijlocaș experimentat de la ”U” Cluj

Marius ANGHEL 18 Feb. 2024, 14:09 Liga 2

Gloria Buzău a desfășurat, sâmbătă dimineață, la Ariceștii Rahtivani, comună aflată în apropierea Ploieștiului, un joc amical cu rezervele Petrolului.

Echipa antrenată de Andrei Prepeliță, aflată la ultimul test înainte de reluarea Ligii 2, s-a impus cu scorul de 3-1, iar acum a intrat în linie dreaptă pentru întâlnirea cu Progresul Spartac.

Gloria Buzău a câștigat amicalul cu rezervele Petrolului

La o săptămână de la revenirea din stagiul din Turcia, Gloria Buzău și-a programat un amical cu Petrolul. Jocul desfășurat sâmbătă dimineață i-a adus față în față de jucătorii lui Andrei Prepeliță cu cei care nu au evoluat vineri pentru trupa ploieșteană din prima ligă în confruntarea cu Poli Iași.

”Întâlnirea a avut loc pe terenul bazei sportive de la Ariceștii Rahtivani, iar staff-ul tehnic al „lupilor” a folosit-o ca pe un prilej ideal să-i țină în „priză” pe cei care au evoluat mai puțin sau chiar deloc în meciurile oficiale din 2024, văzând la lucru, în același timp, și mai mulți jucători proveniți de la Academia clubului”, a transmis Petrolul despre acest meci.

Gloria a marcat rapid, încă din minutul 5, din penalty, prin Adi Chică-Roșă, iar Petrolul a egalat în debutul părții secunde, prin Lucian Dumitriu (49). Buzoienii s-au desprins abia pe final, prin golurile reușite de Alexandru Dandea (75) și Antonio Georgiev (77). Cele două goluri au venit în urma unor faze fixe executate din partea dreaptă.

Petrolul: Mih. Eșanu – Dumitriu, Șoldea (FCP Tineret), G. Garutti, D. Radu, Jyry, Aug. Dumitrache, M. Bratu, Sallieu Bah (aparține de Petrolul 95), Ișfan, Ius. Răducan.
Pe parcursul părții a doua au mai jucat: Bălbărău – Hamza Al Bayrak (FCP Tineret), Piscan (FCP Tineret), Vladimir Badea (FCP U17), Guiu (FCP Tineret), Dav. Paraschiv.

Gloria Buzău: Haymamba – Ferraresso, Dobrosavlevici, Dandea, D. Dumitraşcu, Perianu, M. Rădulescu, Şteau, Prejmerean, Cr. Dumitru, Chică-Roşă.
Au mai jucat: Greab – Sălceanu, Nadolu, Georgiev, Brîncoveanu, Val. Dumitrache, Mat. Tănasă, R. Crişan, Akhmetov, D. Benzar, Ely Fernandes.

  • Dintre jucătorii utilizați de Florin Pârvu, trei au intrat pe finalul meciului disputat cu o zi în urmă, cu Poli Iași, câștigat cu 2-1. Dumitriu și Ișfan au fost introduși contra moldovenilor în minutul 70, iar Bratu a intrat pe teren în minutul 80.

Ely Fernandes, ultima noutate din lotul lui Andrei Prepeliță

În acest test, Andrei Prepeliță l-a utilizat și pe Ely Ernesto Lopes Fernandes, un mijlocaș originar din Insulele Capului Verde, în vârstă de 33 de ani, care joacă de la începutul anului 2018 în România și nu are probleme în a înțelege limba română. Gloria a avut foarte mulți jucători străini în lot în prima parte a sezonului, iar în această iarnă a renunțat la majoritatea, din dorința staffului de a avea o mai bună comunicare și înțelegere cu jucătorii. Ely Fernandes nu are această problemă de a înțelege mesajele lui Prepeliță și ale colaboratorilor săi.

Problema capverdianului este că în acest sezon 2023/24 nu a evoluat în niciun meci, ultima sa echipă fiind ”U” Cluj, alături de care a promovat în prima ligă în vara anului 2022, iar în sezonul trecut a prins 15 jocuri pentru ardeleni. În România a mai evoluat pentru Gaz Metan Mediaș și Farul Constanța.

El, dar nici Daniel Benzar, acesta din urmă prezent în lot inclusiv în cantonamentul din Turcia, nu au fost anunțați ca achiziții de Gloria, spre deosebire de Ovidiu Perianu (ex ”U” Cluj, aparține de FCSB), Alexandru Fărăgău (ex Ceahlăul, aparține de ”U” Cluj), Rassambek Akhmatov (ex Chindia), Alexandru Dandea (ex CS Mioveni), Radu Crișan (ex CSC Șelimbăr), Mihnea Rădulescu (împrumutat de la Petrolul), Vlad Prejmerean (ex Chindia), Raul Șteau (ex UTA) și Denis Dumitrașcu (ex UTA).

Gloria Buzău, neînvinsă în șase amicale jucate în 2024. Primul adversar oficial, Progresul Spartac, cel mai ușor posibil

În perioada de pregătire de iarnă, Gloria Buzău a înregistrat următoarele rezultate în amicale: 3-1 cu CSM Râmnicu Sărat (locul 4 în Seria 2 din Liga 3), 4-2 cu CS Dinamo București (locul 1 în Seria 4 din Liga 3), 1-1 cu Polonia Varşovia (locul 15 în liga secundă din Polonia), 2-0 cu echipa naţională U23 a statului Kîrgîzstan, 0-0 cu Shkupi Skopje (locul 2 în prima ligă din Macedonia) și 3-1 cu Petrolul Ploiești (rezervele clasatei pe locul 6 în Liga 1).

Gloria Buzău își începe meciurile oficiale duminică, 25 februarie, în deplasare la Buftea, contra ultima clasată Progresul Spartac (locul 20, 1 punct). Buzoienii au un meci facil pentru a-și întări și mai mult poziția de calificarea în play-off, în acest moment aflându-se pe locul 5, cu 25 de puncte.

Foto: Ionuț Cărbureanu (Petrolul Ploiești) și Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-trebuie-sa-aiba-si-o-a-doua-echipa-feminina-19298994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cantonament-finalizat-in-turcia-19299377

Marius ANGHEL 18 Feb. 2024, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă