”U” Cluj a trezit Gloria Buzău! Trupa din prima ligă i-a stricat ”surpriza” echipei lui Prepeliță: achiziționarea unui jucător care aparține de FCSB

Marius ANGHEL 10 Jan. 2024, 23:46 Liga 2
”U” Cluj a trezit Gloria Buzău! Trupa din prima ligă i-a stricat ”surpriza” echipei lui Prepeliță: achiziționarea unui jucător care aparține de FCSB

Clubul din Crâng se vrea în play-off-ul Ligii 2, se visează în SuperLigă, consumă milioane de lei din banii publici, însă doarme în front când alți adversari din campionat au început deja de zile bune pregătirea pentru partea a doua a sezonului.

Un alt exemplu. A fost nevoie de un anunț oficial al Universității Cluj pentru ca Gloria Buzău să se trezească din amorțire și să comunice deja ce piața știa. Prima achiziție a iernii a echipei antrenată de Andrei Prepeliță este Ovidiu Perianu, fotbalist care aparține de FCSB, dar care în ultima jumătate de an a fost la „U”, unde nu s-a impus.

În coadă anunțului acordului cu Perianu, buzoienii au oferit, în sfârșit, și informații despre perioada de pregătire de iarnă.

”U” Cluj a trezit din amorțire Gloria Buzău cu anunțul împrumutului lui Ovidiu Perianu

Miercuri seară, la ora 20:35, prim-divizionara Universitatea Cluj a anunțat despărțirea de Ovidiu Perianu. Nu s-a limitat la atât, ci a comunicat faptul că jucătorul va merge mai întâi pe la Gloria Buzău, în Liga 2, până să se întoarcă la FCSB, clubul de care aparține.

”Ovidiu Perianu va îmbrăca tricoul formației Gloria Buzău în a doua parte a acestui sezon, urmând ca la finalul campionatului să revină la FCSB, clubul de care aparține.
Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a strâns trei prezențe în tricoul echipei noastre.
Îi mulțumim pentru perioada petrecută la ”U” și îi dorim mult succes în carieră!”, a transmis ”U” Cluj, unde nu a confirmat în acest sezon. În prima ligă a prins doar două jocuri, 75 de minute în 4-3 cu FCU Craiova FC și 1-1 cu SC Oțelul, în al doilea intrând ca titular, și un meci în Cupa României, 45 de minute în 4-2 cu Ceahlăul. A evoluat mai mult pentru ”U” Cluj la echipa din Liga de Tineret.

Cu surpriza devoalată, Gloria Buzău nu a mai avut ce face și după zile întregi de tăcere a transmis și ea o informație către suporterii săi. A comunicat, la ora 22:41, că l-a achiziționat pe Perianu.

”Bun venit, Ovidiu Perianu!
Mijlocaşul Ovidiu Perianu a semnat cu Gloria Buzău până la finalul actualului sezon. În vârstă de 21 de ani, Perianu a venit de la Universitatea Cluj, unde s-a aflat sub formă de împrumut de la FCSB”, a informat Gloria Buzău. Informația corectă ar fi că Perianu merge în Crâng sub formă de împrumut de la ”U” Cluj, fiindcă la FCSB se va întoarce abia la vară.

O speranță a FCSB, Perianu s-a stins în ultimii ani, chiar dacă acum are 21 de ani și tot viitorul în față pentru a-și reveni. A debutat în prima ligă în august 2019, la o vârstă fragedă, în meciul FCSB – FC Voluntari 1-3, în care a fost titular și a jucat până la pauză. A prins 4 meciuri (284 minute) în acel sezon 2019-2020, apoi 23 de apariții (954 minute) în sezonul 2020-2021 și doar 9, cu minute (269) mai puțin chiar decât în sezonul de debut, în 2021-2022. Ediția 2022-2023 a primei ligi a început-o la FC Botoșani (736 minute în 12 meciuri) și a terminat-o la Chindia (408 minute în 9 jocuri), cu care a retrogradat. Din vara trecută a fost împrumutat la ”U” Cluj, de unde acum pleacă și ajunge pentru prima dată în Liga 2, la Gloria Buzău.

Perianu, prima achiziție a buzoienilor pentru partea a doua a sezonului Ligii 2

Perianu este primul jucător pe care Gloria Buzău îl prezintă, forțată, ca achiziție nouă pentru partea a doua a sezonului 2023-2024, după ce în urma încheierii meciurilor oficiale din 2023 a anunțat doar rezilieri, de doi fotbaliști, de mijlocașii Ionuț Șerban și Diogo Izata.

În rest, în perioada pauzei de iarnă, care la Buzău încă nu s-a încheiat, a urat sărbători fericite, a anunțat că a venit Moș Crăciun la juniori și a publicat două statistici insignifiante despre jucători, una de la sponsorul de pe piept, o casă de pariuri, și alta preluată de la FRF.

  • Din informațiile Liga2.ro, un alt jucător ofertat să vină sub comanda lui Prepeliță este Alexandru Dandea, care a confirmat despărțirea de CS Mioveni, însă care spune că încă mai așteaptă oferte, în speranță că poate se ivește o oportunitate de a se întoarce în prima ligă.

Echipa lui Andrei Prepeliță se reunește printre ultimele din campionat. Are trei amicale stabilite până acum

Despre data reunirii și programul de pregătire al echipei nu s-a transmis nimic oficial către suporteri în primul rând, în condițiile în care Gloria consumă milioane de lei, bani publici, de la autoritățile locale și județene, banii buzoienilor. Gloria, echipă care se vrea profesionistă și tinde să promoveze în prima ligă.

Noroc cu anunțul Universității Cluj, care a trezit Gloria Buzău și a făcut-o nu numai să anunțe înțelegerea cu Perianu, ci și câteva informații despre programul stabilit cu chiu, cu vai de Andrei Prepeliță și stafful său.

”Două partide de verificare înaintea cantonamentului din Antalya
Jucătorii Gloriei Buzău vor reveni din vacanţă, luni, 15 ianuarie. Până la plecarea în cantonamentul din Antalya, lotul condus de Andrei Prepeliţă va începe pregătirea cu un program de acomodare la efort, perioadă în care va disputa şi două partide amicale. Pe 20 ianuarie, la Râmnicu Sărat cu „Olimpia” (n.r. – Olimpia nu există, ci este vorba despre CSM Râmnicu Sărat, echipă din Liga 3) şi o săptămână mai târziu, la Bucureşti, cu CS Dinamo.
În perioada 30 ianuarie – 10 februarie, Gloria Buzău va efectua un stagiu de pregătire în Antalya, acolo unde elevii lui Andrei Prepeliţă vor disputa trei partide de pregătire. Până în momentul de faţă, a fost stabilit doar primul amical, pe 4 februarie, contra Poloniei Varşovia, echipă de ligă secundă”, sună anunțul Gloriei Buzău.

Buzoienii sunt pe loc de play-off și se reunesc ultimii din Liga 2!

Echipa din Crâng se numără printre ultimele din Liga 2 care vor începe pregătirea în 2024, alături de CSM Alexandria, CSC Dumbrăvița, CS Mioveni, Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște.

Gloria iernează pe locul 5, calificabil în play-off, cu 25 de puncte acumulate în 15 meciuri. În ultimele patru etape ale sezonului regular, care debutează în ultimului weekend al lunii februarie, va juca cu Progresul Spartac (deplasare), Corvinul Hunedoara (acasă), CSM Reșița (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-a-reziliat-cu-cs-mioveni-19297009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-unirea-slobozia-acord-pentru-kamil-wiktorski-19296888

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cantonament-in-turcia-pentru-gloria-buzau-19296802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-de-viata-a-lui-diego-ferraresso-fundasul-brazilian-de-la-gloria-buzau-19296375

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-izata-nu-mai-continua-cu-gloria-buzau-19295913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-serban-s-a-despartit-de-gloria-buzau-19295842

Marius ANGHEL 10 Jan. 2024, 23:46 Liga 2
Pe aceeași temă