Gloria Buzău a perfectat două noi transferuri în ziua în care a învins-o pe CS Dinamo. Apariție surpriză în lotul lui Andrei Prepeliță: un fost jucător la FCSB, Rapid și Poli Timișoara

Marius ANGHEL 27 Jan. 2024, 03:49 Liga 2

Gloria Buzău a jucat al doilea amical din 2024, pe care l-a câștigat tot la o diferență de două goluri, iar apoi și-a prezentat oficial încă două achiziții perfectate în această iarnă.

Trupa antrenată de Andrei Prepeliță a ajuns la opt transferuri, cele mai recente fiind cele ale mijlocașilor Vlad Prejmerean și Raul Șteau. Însă buzoienii au și alte noutăți în lot.

Vlad Prejmerean și Raul Șteau au semnat cu Gloria Buzău

Vineri noapte, după ora 22:00, Gloria Buzău și-a prezentat oficial alte două achiziții perfectate în această iarnă.

Vlad Prejmerean, despre care Liga2.ro a scris din momentul în care Chindia a anunțat despărțirea de el că este în atenția Gloriei Buzău, a fost anunțat de către trupa din Crâng.

Mijlocașul central originar din Brașov, în vârstă de 25 de ani, a fost utilizat la Chindia în toate cele 15 meciuri (1155 minute) ale primei părți a Ligii 2, în 13 ca titular și a fost înlocuit o dată, a fost căpitan în multe dintre ele și a înscris un gol, în 1-2 cu Corvinul. În cariera sa a mai activat la seniori la AFC Hărman, Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploiești și Unirea Slobozia.

În schimb, Raul Șteau, mijlocaș originar din Aiud, în vârstă de 22 de ani, trecut și prin Italia, pe la Sassuolo și Monapoli, fără să aibă jocuri oficiale pentru ele, a activat ultima dată la UTA, unde în acest sezon nu a evoluat deloc, dar în cel trecut a prins 21 de partide (777 minute) în prima ligă. Anterior, a activat la Gaz Metan Mediaș, tot în prima ligă, în 22 de jocuri (1128 minute) și a înscris 2 goluri. Șteau și-a reziliat contractul cu UTA în ultima zi a perioadei de transferuri din vara-toamna anului 2023, iar în ultimele luni a fost liber.

”Vlad PREJMEREAN şi Raul ŞTEAU sunt jucătorii GLORIEI BUZĂU
Gloria Buzău a perfectat astăzi alte două transferuri. Este vorba despre mijlocaşii Vlad Prejmerean şi Raul Şteau.
În vârstă de 25 de ani, Vlad Prejmerean a evoluat, în prima parte a acestui sezon, la Chindia Târgovişte, fiind titular în 13 din cele 15 etape disputate. Acesta are experienţa Ligii 2, după ce, în ultimele sezoane, a mai jucat pentru Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploiești și Unirea Slobozia.
Format de Viitorul Constanţa, internaţionalul de tineret Raul Şteau (22 de ani) s-a călit în Italia la Sassulo şi a revenit în campionatul României, unde a evoluat pentru Gaz Metan Mediaş şi UTA Arad”, sună anunțul clubului din Crâng.

4-2 cu CS Dinamo. La Gloria a jucat Daniel Benzar!

Tot vineri, de la ora 13:00, Gloria Buzău a jucat un amical, al doilea în această perioadă de pregătire de iarnă. A întâlnit, pe stadionul Metalul din Buzău, un nou adversar din Liga 3, pe care l-a învins la o diferență de două goluri, cum o făcuse și în precedentul joc.

Dacă pe CSM Râmnicu Sărat (locul 4 în Seria 2) a întrecut-o, sâmbăta trecută, cu 3-1, pe CS Dinamo București (locul 1 în Seria 4) a învins-o cu scorul de 4-2. Pentru buzoieni au marcat Cristian Dumitru (24’) şi Adi Chică-Roşă (68’ – penalty, 76′, 85’).

Andrei Prepeliţă a început cu jucătorii: Norbert Haymamba – Sergiu Pîrvulescu, Alexandru Dandea, Alin Dobrosavlevici, Robert Sălceanu, Vlad Prejmerean, Ovidiu Perianu, Daniel Benzar, Mihnea Rădulescu, Cristian Dumitru, Valentin Dumitrache. I-a mai utilizat și pe: Alexandru Greab, Alexandru Lăpădat – Radu Ștefan Zamfir, Diego Ferraresso, Ionuţ Nadolu, Matei Tănasă, Dimitrios Patapis, Nicuşor Brîncoveanu, Adi Chică-Roşă, Alexandru Fărăgău, Radu Crişan și Antonio Iosofache.

După cum se poate observa, au debutat Mihnea Rădulescu și Vlad Prejmerean, în timp ce Raul Șteau nu a jucat. Au fost, însă, și alte noutăți printre jucătorii utilizați, precum Daniel Benzar și Alexandru Lăpădat, dar în teste este în continuare și Antonio Iosofache, fost la Gloria Băneasa (Liga 3).

De departe, cel mai important nume dintre aceștia trei îl are Daniel Benzar, mijlocaș de 26 de ani fost la FCSB, Academica Clinceni, FC Voluntari, Dunărea Călărași, Rapid și ultima dată la Poli Timișoara, de care s-a despărțit din primăvara anului trecut, plecase prin SUA și nu a mai jucat fotbal.

Opt achiziții pentru Gloria Buzău și doar trei despărțiri oficiale

Astfel, numărul achizițiilor Gloriei poate crește în zilele următoare.

Până acum, echipa din Crâng a prezentat oficial opt transferuri perfectate. În afară de Prejmerean și Șteau, au mai semnat Ovidiu Perianu (ex ”U” Cluj, aparține de FCSB), Alexandru Fărăgău (ex Ceahlăul, aparține de ”U” Cluj), Rassambek Akhmatov (ex Chindia), Alexandru Dandea (ex CS Mioveni), Radu Crișan (ex CSC Șelimbăr) și Mihnea Rădulescu (împrumutat de la Petrolul).

La capitolul rezilieri, Gloria Buzău a consemnat doar trei plecări la nivel oficial: Ionuț Șerban, Diogo Izata și Kamil Wiktorski.

Față de lotul cu care a încheiat meciurile oficiale din 2023, în primele două amicale din 2024 nu au fost utilizați Georgi Pashov, Andreas Mihaiu, Marko Pervan, Dinko Trebotic, Viktor Angelov, Idan Golan și Dominik Radic, despre care clubul nu a comunicat nimic, că ar fi accidentați sau că nu mai intră în vederile antrenorului Prepeliță.

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihnea-radulescu-cedat-de-petrolul-la-gloria-buzau-19298003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-pentru-gloria-buzau-in-primul-amical-19297819

Marius ANGHEL 27 Jan. 2024, 03:49 Liga 2
Pe aceeași temă