Un fundaș fost la Ceahlăul și un mijlocaș care i-a adus interdicția la transferuri Chindiei, noile achiziții ale Gloriei Buzău

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 18:28 Liga 2
Un fundaș fost la Ceahlăul și un mijlocaș care i-a adus interdicția la transferuri Chindiei, noile achiziții ale Gloriei Buzău

Gloria Buzău și-a prezentat două noi achiziții și a ajuns la trei mutări în lotul echipei lui Andrei Prepeliță.

După Ovidiu Perianu (21 de ani), mijlocaș care aparține de FCSB, cu trupa din Crâng au semnat și Alexandru Fărăgău și Rassambek Akhmatov. Primul se alăturase lotului încă de la reunire, de luni.

Alexandru Fărăgău s-a despărțit de Ceahlăul și a ajuns la Gloria Buzău

Fundașul Alexandru Fărăgău (18 ani), unul dintre jucătorii under pe care i-a avut în lot în prima parte a sezonului Ceahlăul Piatra Neamț, s-a despărțit săptămâna trecută de echipa lui Cristian Pustai și a ajuns la Buzău. El aparține de Universitatea Cluj.

Cu Ceahlăul, Fărăgău a semnat în vară și a evoluat în 7 partide de Liga 2. A strâns 381 de minute, fiindcă în trei dintre jocuri a început ca titular și a fost înlocuit o dată. A evoluat în partidele cu CS Tunari (1-0), Chindia (1-1), Unirea Dej (1-0), CSM Alexandria (2-2), CSC Șelimbăr (0-0), Steaua (1-3) și Unirea Slobozia (1-2).

El și Ovidiu Perianu s-au aflat printre cei 16 jucători pe care Prepeliță i-a avut la dispoziție la reunirea Gloriei.

Rassambeck Akhmatov a băgat Chindia, ultima sa echipă, în corzi la FIFA

Rassambeck Akhmatov (27 de ani) este un mijlocaș de origine rusă, dar și cu cetățenie franceză, care nu este deloc străin de fotbalul românesc, în care a jucat inclusiv în Liga 2, la o echipă modestă. În sezonul 2020-2021 a activat la Fotbal Comuna Recea, pentru care a prins 22 de meciuri și a înscris 2 goluri, dar a retrogradat cu ea în Liga 3, iar el a plecat în Kazakhstan, la Maqtaaral.

Chiar ultima formație pentru care a evoluat Akhmatov este una din România, Chindia, pe care a reclamat-o la FIFA din cauza restanțelor financiare și care a primit interdicție la transferuri și legitimări, interdicție pe care o are și în acest moment, pentru suma de 107 mii lei pe care i-o datorează noului mijlocaș al Gloriei.

Pentru Chindia a evoluat în 29 de partide de primă ligă și 4 în Cupa României în sezonul 2022-2023, a înscris 1 gol și a retrogradat alături de aceasta în Liga 2, însă nu a mai continuat cu târgoviștenii, iar de mai bine de jumătate de an nu a jucat în altă parte.

În cariera sa a mai jucat pentru FR Haguenau, FCSR Obernai, Vauban Strasbourg (din ligi inferioare din Franța), FC Miami City, Swope Park și Sporting Kansas City II (din SUA).

”Bun venit, Rassambek Akhmatov & Alexandru Fărăgău!
Mijlocaşul central Rassambek Akhmatov şi fundaşul Alexandru Fărăgău sunt noile achiziţii ale Gloriei Buzău. Aceştia au semnat cu formaţia noastră până la finalul sezonului.
Rassambek Akhmatov, 27 de ani, vine din USL Championship şi a mai evoluat în România la CS Comuna Recea (Liga 2) şi Chindia Târgovişte (Liga 1).
Alexandru Fărăgău, 18 ani, jucătorul Universităţii Cluj, a evoluat în prima parte a sezonului, sub formă de împrumut, în Liga 2, la Ceahlăul Piatra Neamț”, sună anunțul Gloriei Buzău.

Radu Crișan, următoarea achiziție a Gloriei?

Din informațiile Liga2.ro, la antrenamentele Gloriei este prezent și Radu Crișan, fundaș care aparține de CSC Șelimbăr.

Fundașul în vârstă de 27 de ani a jucat în 10 meciuri pentru CSC Șelimbăr în acest sezon și a înscris un gol și este din vara anului 2021 la trupa sibiană.

Gloria Buzău a consemnat trei plecări la nivel oficial. Ionuț Șerban, Diogo Izata și Kamil Wiktorski au fost anunțați de formația din Liga 2 că au devenit liberi de contracte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-perianu-primele-impresii-dupa-ce-a-semnat-cu-gloria-buzau-19297628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-achizitii-la-cs-mioveni-19297600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-s-a-reunit-pentru-reluarea-ligii-2-19297570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-perianu-va-juca-la-gloria-buzau-19297214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-echipa-si-fara-bani-ce-face-acum-jucatorul-rus-care-a-blocat-o-pe-chindia-la-transferuri-printr-o-decizie-fifa-19296074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-blocata-de-fifa-la-transferuri-si-legitimari-19295995

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 18:28 Liga 2
Pe aceeași temă