Gloria Buzău s-a întors în România. Impresiile lui Andrei Prepeliță despre cantonamentul din Turcia și ce fotbalist vrea să mai aducă

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 15:45 Liga 2
Gloria Buzău s-a întors în România. Impresiile lui Andrei Prepeliță despre cantonamentul din Turcia și ce fotbalist vrea să mai aducă

Gloria Buzău s-a întors în România, sâmbătă, 10 februarie, în urma unui stagiu de pregătire pe care l-a desfășurat în afara țării, în Turcia. Cantonamentul s-a terminat cu un amical disputat vineri contra Shkupi Skopje (locul 2 în prima ligă din Macedonia de Nord), cu care a remizat la scorul de 0-0.

A fost al treilea amical disputat în Turcia, iar Gloria Buzău a bifat o remiză albă contra formației din Macedonia de Nord.

Gloria Buzău, cantonament finalizat în Turcia

Andrei Prepeliță va pregăti, de acum înainte, reluarea Ligii 2 pe plan local, fiind mulțumit de cele întâmplate în Turcia. A evidențiat faptul că jucătorii veniți în această iarnă s-au integrat bine și are încredere că Gloria Buzău va arăta mai bine decât în prima parte a stagiunii, mai ales că sezonul regular e pe ultima sută de metri.

La Gloria Buzău pare că se dă totul pentru o calificare în play-off-ul Ligii 2, iar din acest motiv mai este programată o achiziție, un atacant polivalent care să fructifice șansele bune de gol.

Andrei Prepeliță mai vrea un atacant

În acest moment, Prepeliță este mulțumit de Adi Chică-Roşă, însă vrea dublură, pentru că în cantonamentul din Turcia echipa nu a fructificat, după cum a spus chiar antrenorul, nici măcar un sfert din șansele bune de gol.

A fost un cantonament bun, am avut condiții bune, ne-am pregătit bine, terenurile au fost ok. Vremea a ținut cu noi, contează mult acest aspect, am avut perioade, în trecut, când nu am putut să ieșim din hotel trei-patru zile. Am avut vreme bună, ne-am antrenat bine, am avut meciuri amicale cu echipe bune.

(N.r. – Despre jucătorii aduși în această iarnă) Jucătorii noi s-au integrat și mai avem două săptămâni să punem la punct mici detalii, până la începerea campionatului. Jucătorii noi s-au descurcat bine, pe majoritatea o știam. De aceea am și mizat pe jucători care au mai evoluat în România, care știu fotbalul și s-au adaptat bine.

(N.r. – Despre Alexandru Dandea) Dacă e să ne gândim la ce a fost în prima parte a sezonului, cred că ne-a lipsit un lider care să se impună nu doar în vestiar, ci și în teren. Dandea e un jucător bun, cu experiență, ca și ceilalți de altfel. Majoritatea a cochetat cu echipe bune din România, din prima ligă. (…)

(N.r. – Ce jucători mai vrea la Gloria Buzău) Cred că mai trebuie un atacant, pentru că, dacă e să vorbim despre un minus, în toate partidele amicale am avut mari ocazii, dar nu am fructificat nici 20 la sută din ele. Avem nevoie de un om de gol, dar atacanții sunt cel mai greu de găsit.

Chică-Roșă și-a făcut treaba, dar avem nevoie de dublură. Ne-ar mai trebui un jucător polivalent, care poate evolua atât în față, cât și în linia mediană. (…)”, a spus Andrei Prepeliță, conform Buzăul Sportiv.

Gloria Buzău, trei meciuri amicale în Turcia

Gloria Buzău a întâlnit în primul amical din Turcia formația Polonia Varşovia (locul 15 în liga secundă din Polonia), scor 1-1, pentru ca ulterior să dea peste echipa naţională U23 a statului Kîrgîzstan, în fața căreia s-a impus cu 2-0.

Vineri a întâlnit Shkupi Skopje, iar Andrei Prepeliță a trimis pe teren următorul 11: Greab – Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitraşcu, Prejmerean, Şteau, Perianu, Rădulescu, Val. Dumitrache şi Cr. Dumitru (cpt.). Au mai jucat: Sălceanu, R. Crişan, Nadolu, Al. Fărăgău, Brâncoveanu, Sg. Pîrvulescu, Georgiev, Mat. Tănasă şi Chică-Roşă.

Partida integrală dintre Gloria Buzău și Shkupi Skopje:

Înainte de plecarea în Turcia, în România, echipa lui Andrei Prepeliță a jucat două amicale, ambele câștigate, 3-1 cu CSM Râmnicu Sărat (locul 4 în Seria 2 din Liga 3) și 4-2 cu CS Dinamo București (locul 1 în Seria 4 din Liga 3).

Gloria Buzău vrea calificarea în play-off, apoi promovarea

Gloria Buzău va relua campionatul de pe locul 5 în Liga 2, la șapte puncte de liderul CSC Șelimbăr și are avans de trei puncte peste locul 7, primul care la finalul sezonului regular nu duce în play-off, ocupat de Steaua.

În ultima rundă din 2023, a 15-a, Gloria Buzău a cedat, pe teren propriu, în fața formației FK Miercurea Ciuc, scor 0-2. În etapa a 16-a, prima din 2024, trupa din Crâng are meci în deplasare, cu Progresul Spartac, locul 20, ultimul.

Apoi, în campionatul regular, le va mai întâlni pe Corvinul Hunedoara (acasă), CSM Reșița (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă).

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-in-turcia-pentru-csm-resita-19299367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-concordia-egale-din-nou-pe-eugen-popescu-19299362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-intre-csc-dumbravita-si-poli-timisoara-19299328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u17-a-invins-republica-moldova-u17-19299345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-pentru-unirea-dej-in-amicalul-cu-gloria-bistrita-nasaud-19299330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-clar-pentru-cs-tunari-contra-cetatea-turnu-magurele-19299317

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă