Două noi achiziții pentru Gloria Buzău, ambele în centrul defensivei. Jucătorii vin de la adversare care se află pe poziții calificabile în play-off-ul Ligii 2

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 23:28 Liga 2
Două noi achiziții pentru Gloria Buzău, ambele în centrul defensivei. Jucătorii vin de la adversare care se află pe poziții calificabile în play-off-ul Ligii 2

Alexandru Dandea şi Radu Crişan sunt jucătorii echipei Gloria Buzău, așa cum Liga2.ro a informat. Cei doi au fost prezentați oficial, vineri seară, 19 ianuarie 2024, de către trupa din Crâng.

Ambii sunt fundași centrali și ar putea fi noul cuplu din defensiva echipei lui Andrei Prepeliță. Dandea s-a despărțit de CS Mioveni, iar Crișan vine de la CSC Șelimbăr, formații situate în acest moment tot pe poziții calificabile în play-off-ul Ligii 2, cu patru runde rămase de disputat din sezonul regular.

Alexandru Dandea nu a mai ajuns în prima ligă și a semnat cu Gloria Buzău

Alexandru Dandea a rupt contractul cu CS Mioveni la începutul acestui an. Informațiile Liga2.ro de la acel moment erau că jucătorul a fost ofertat de Gloria Buzău, însă acesta nu a dorit să recunoască atunci acest lucru, precizând că așteaptă un posibil contract din prima ligă. Cum SuperLiga a început de astăzi, vineri, iar el probabil nu a fost solicitat de nimeni sau oferta nu a fost pe placul său, a bătut palma cu echipa din Crâng și seara a fost anunțat oficial.

”Tocmai ce am reziliat contractul. (n.r. – Întrebat dacă este posibil să meargă la Gloria Buzău) Încă nu am luat o decizie, voi vedea. Iau în considerare și Liga 1, încă mai pot! (n.r. – Ai plecat și din cauza restanțelor salariale? S-a speculat că jucătorii sunt neplătiți de trei luni) Patru sunt, doar că data scadentă este până pe 30. Și problema cu restanțele a contat”, spunea, în data de 9 ianuarie, Dandea, pentru Liga2.ro.

Fundașul din Drăgășani, care la 23 ianuarie împlinește 36 de ani, a semnat în vară cu CS Mioveni și în primele 15 etape a fost utilizat de Constantin Schumacher în 9 meciuri, în șapte a fost titular și integralist, a strâns 662 de minute pe teren și a înscris 2 goluri, cu Corvinul (2-0) și Unirea Dej (1-0).

În cariera sa a evoluat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Arieșul Turda, CS Turnu Severin, Dinamo, Hoverla Ujgorod (Ucraina), Astra (în două rânduri), Metalul Reșița, FC Hermannstadt, Rapid, CSC Șelimbăr, Minaur Baia Mare, FC Brașov și CS Mioveni. A câștigat titlul și Supercupa Românei cu Astra, în 2016.

Radu Crișan a lăsat liderul Ligii 2 pentru Gloria Buzău

Un alt fundaș central care a ajuns acum la trupa din Crâng este Radu Crișan, iar mutarea a fost anunțată de Liga2.ro în urmă cu două zile și a fost oficializată astăzi, prima dată, de CSC Șelimbăr, echipa la care a jucat în ultimii trei ani.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani plecase din lotul liderului Ligii 2 de la începutul săptămânii, cu act în mână din partea clubului că poate ajunge unde își dorește în schimbul unei sume de transfer. Destinația sa era cunoscută, fundașul fiind ofertat de Gloria Buzău. Crișan s-a alăturat lotului antrenat de Andrei Prepeliță, iar trecerea sa la Gloria s-a făcut, în cele din urmă, fără o sumă în schimb, cum se dorea inițial, potrivit spuselor lui Cornel Stănilă, directorul general al CSC Șelimbăr. ”A fost dorința lui de a pleca, pe un salariu mai bun la Buzău. Era din 2021 la noi, de trei ani, are o vârstă și l-am lăsat să plece. Din păcate pentru noi, este o pierdere, fiindcă cu Buzăul 100 la sută o să ne întâlnim în play-off. Ei au vrut să ne ia și alți jucători în această perioadă, au dorit să ne destabilizeze”, a spus Stănilă pentru Liga2.ro.

Crișan, originar din Turda, a ajuns la CSC Șelimbăr în vara anului 2021 și a jucat pentru echipă în două sezoane și jumătate. A adunat 45 de meciuri (15+20+10) în Liga 2 și a înscris 2 goluri. În actualul sezon a fost folosit în 10 partide din cele 15, timp de 746 de minute, de opt ori intrând ca titular și o dată fiind înlocuit, și a înscris un gol, în 1-0 cu CSC Dumbrăvița.

În cariera sa a mai jucat pentru ”U” Cluj, Astra (în două rânduri), Academica Clinceni, FC Hermannstadt, Dunărea Călărași (în două rânduri), UTA Arad și Rapid. În prima ligă are 8 meciuri jucate pentru Astra, în 2018-2019.

Doi noi fundași centrali pentru Andrei Prepeliță. Gloria a ajuns la cinci achiziții în această iarnă

Alexandru Dandea și Radu Crișan sunt a patra, respectiv a cincea achiziție a Gloriei Buzău în această iarnă, după Ovidiu Perianu (21 de ani), mijlocaș care aparține de FCSB, dar vine de la ”U” Cluj, Alexandru Fărăgău (18 ani), fundaș care aparține de ”U” Cluj, dar vine de la Ceahlăul, și Rassambek Akhmatov (27 de ani), mijlocaș liber de contract din vară, când s-a despărțit de Chindia Târgoviște.

”Bun venit, Alexandru Dandea şi Radu Crişan!
Aceştia au devenit oficial jucătorii Gloriei Buzău.
Fundaşul Alexandru Dandea a început fotbalul la CSM Râmnicu Vâlcea şi a mai evoluat de-a lungul carierei la Dinamo Bucureşti, Goverla Uzhgorod (Ucraina), Metalul Reșița, Astra Giurgiu, FC Hermannstadt, Rapid, CSC Șelimbăr, Minaur Baia Mare şi CS Mioveni.
Radu Crişan (fundaş central) vine de la CSC Şelimbăr pentru care a jucat în actualul sezon în 10 meciuri. Acesta a mai evoluat în cariera sa pentru Universitatea Cluj, Academica Clinceni, FC Hermannstadt, Dunărea Călăraşi, UTA şi Rapid”, a transmis Gloria Buzău.

În prima parte a sezonului, în primele 15 etape, Andrei Prepeliță i-a folosit în centrul defensivei pe Alin Dobrosavlevici (29 ani, 13 meciuri, 12 ca titular și integralist), polonezul Kamil Wiktorski (30 ani, 12 meciuri, 9 ca titular și integralist), grecul Dimitris Patapis (27 ani, 9 meciuri, toate ca integralist) și o dată chiar pe fundașul lateral dreapta Georgi Pashov (33 ani, 5 meciuri în total). Dintre acești, cu Wiktorski s-a reziliat contractul, iar sigur pe locul său în lot pare a fi doar Dobrosavlevici.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-chindia-si-a-reziliat-contractul-si-merge-la-liderul-ligii-2-este-un-plus-pentru-echipa-pentru-lot-exclusiv-19297772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/radu-crisan-trece-de-la-csc-selimbar-la-gloria-buzau-19297765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-perianu-primele-impresii-dupa-ce-a-semnat-cu-gloria-buzau-19297628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-faragau-si-rassambek-akhmatov-au-semnat-cu-gloria-buzau-19297662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-a-reziliat-cu-cs-mioveni-19297009

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 23:28 Liga 2
Pe aceeași temă