Gloria Buzău a umilit Progresul Spartac! Formația lui Cristian Pustai a marcat cinci goluri doar în prima repriză a amicalului, iar omul meciului a fost un atacant de Liga 2 nou-venit

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 16 Jul. 2022, 14:05 Actualizat: 19 Jul. 2022, 15:10 Liga 2
Gloria Buzău a umilit Progresul Spartac! Formația lui Cristian Pustai a marcat cinci goluri doar în prima repriză a amicalului, iar omul meciului a fost un atacant de Liga 2 nou-venit

Gloria Buzău nu a avut milă de Progresul Spartac într-un meci amical disputat sâmbătă, 16 iulie, la Zărnești. A fost ”doar” 5-1 la pauză pentru formația lui Cristian Pustai, dar la finalul celor 90 de minute tabela arăta 8-1. Cel mai bun om al învingătorilor a fost Valentin Alexandru, autorul a trei goluri.

Gloria Buzău a umilit Progresul Spartac cu 8-1

Valentin Alexandru este nimeni altul decât atacantul care a făcut parte din lotul Universității Cluj sezonului trecut, echipă care a promovat în Liga 1. Acum a ajuns la Gloria Buzău, dar cu siguranță a contat și faptul că vârful a lucrat cu antrenorul Cristian Pustai la Dunărea Călărași.

Apariția lui Valentin Alexandru nu poate fi catalogată ca o mare surpriză, el venind, iată, la Gloria Buzău după ce ”Profesorul” a decis să nu îl mențină în lot pe Cătălin Țâră, care a plecat după câteva zile de la echipă și acum se pregătește cu Dinamo.

Cristian Ciobanu a ieșit și el în evidență, cu două goluri marcate în amicalul echipei Gloria Buzău cu Progresul Spartac

Revenind la amicalul de sâmbătă, pentru Gloria Buzău au mai punctat Cristian Ciobanu, autorul a două goluri, Alin Cârstocea, Andrei Blejdea și Andrei Banyoi, ultimii trei cu câte un gol. Pentru puștii lui Andrei Erimia a înscris golul de onoare Ionuţ Tudorache, în minutul 31, atunci când scorul era deja 4-0 pentru Gloria Buzău.

Eșecul aspru înregistrat de Progresul Spartac poate fi pus și pe seama faptului că nu a putut utiliza șapte jucători din diverse motive. Petruț Vlad, Dănilă Parfeon, Silvian Matei, Andrei Purice, Giovanni Petcu, Nicolas Tong și Matei Andrei nu au făcut parte din lot, conform site-ului oficial Progresului Spartac.

Gloria Buzău a început în formula: Stoian – Sălceanu, Wiktorski, Marku, Pârvulescu, Trebotic, Matiș, Cârstocea, Munteanu, Alexandru, Blejdea;
Rezerve: Popa, Vîrtej, Honciu, Ciobanu, Lopez, Burlacu, Munteanu, Oteliţă, Manea, Banyoi, Gaitan, Lazăr, Boyson, Uțiu;

Progresul Spartac a început în formula: Mărgărit – Lixandru, Șandru, Radu, Alexandrescu, Dumitru, Grigore, Costea, Ohaci, Tong, Tudorache. Au mai jucat: Ciontos, Florica, Nedelcu, C. Popescu, Costache, Ditu, Lupescu, Antone, Ustinescu.

Gloria Buzău, victorii convingătoare în amicale

Trei meciuri a mai disputat Gloria Buzău în actuala perioadă de pregătire de vară. A trecut cu 8-1 de Voinţa Lanurile, o echipă din Liga 4 Buzău, pentru ca apoi să piardă în fața Unirii Slobozia, scor 0-2. Ambele dispute au avut loc înaintea deplasării la Poiana Brașov.

În prima partidă din cantonament a trecut de SC Oțelul cu 4-0, dar o va mai întâlni, după confruntarea cu Progresul Spartac, și pe Metaloglobus, la 19 iulie.

Progresul Spartac, fără victorie în amicale

Progresul Spartac a înregistrat un eșec și un egal în meciurile amicale jucate înainte de disputa cu Gloria Buzău. În primul test al verii a cedat cu 2-3 în fața echipei Metaloglobus, pentru ca ulterior să facă un rezultat de egalitate cu Unirea Constanța, scor 2-2.

Foto: Gloria Buzău

 

 

 

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 16 Jul. 2022, 14:05 Actualizat: 19 Jul. 2022, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă