FK Miercurea Ciuc, egală cu AFC Odorheiu Secuiesc într-un amical în care echipa din Liga 3 a condus de două ori cu câte două goluri

Marius ANGHEL 28 Jul. 2022, 14:33 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a obținut doar o remiză în penultimul meci amical disputat înainte de startul noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, care va începe joia viitoare.

Miercuri, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, jucătorii utilizați de Francisc Dican împotriva echipei din Liga 3 AFC Odorheiu Secuiesc au terminat partida la egalitate, scor 3-3, după ce adversarii au condus cu 2-0 și au avut 2-1 la pauză.

Odorheiul a condus cu 2-1 la pauză în amicalul de la Miercurea Ciuc

Revenită din cantonamentul din Bulgaria, FK Miercurea Ciuc și-a ales ca penultim adversar în amicalele dinaintea debutului în noul sezon de Liga 2 o echipă prietenă, pe care patronul ei, Attila Berkeczi, nu s-a ferit să spună de curând că ciucanii o vor ajuta cu jucători pentru a-și continua activitatea în Liga 3, după ce în urma ratării promovării în eșalonul secund s-a gândit inclusiv la retragerea în Liga 4. De altfel, în echipa celor de la Odorheiu Secuiesc se regăsesc deja câțiva jucători de la divizionara secundă prezidată de Zoltan Szondi, precum Albert, Baga sau Botorok.

Prietenia dintre cele două cluburi nu s-a văzut însă și pe teren, sub privirile celor circa 200 de spectatori prezenți la joc. După primele 19 minute, AFC Odorheiu Secuiesc conducea cu 2-0, după reușitele lui Csongor Simo (10) și Mihai Savin (19), primul profitând de o eroare a lui Vereguț.

La pauză s-a intrat însă cu avantaj minim pe tabelă în dreptul echipei din Liga 3, fiindcă Marius Bărăbaș a înscris primul gol al Ciucului în minutul 44, cu un șut din colțul stânga al careului, după o acțiune frumoasă purtată de Jebari și Bara.

Ciucanii au recuperat două goluri și au egalat în două minute

Și în partea secundă a întâlnirii primii care au înscris au fost tot oaspeții. Servit ideal de nou-venitul Marius Matei, Barna Kovacs a punctat cu un șut din 15 metri. Era minutul 56.

Jucătorii echipei din Miercurea Ciuc au avut însă o reacție pe măsură și în doar două minute au egalat. În minutul 58, Soufiane Jebari a transformat un penalty obținut de Suciu, iar două minute mai târziu, în urma unei greșeli a lui Godri, Balazs Csiszer (60) a transformat cu un șut puternic pe sub Albert.

Potrivit informațiilor furnizate de FK Miecurea Ciuc, în ultima jumătate de oră, multiplele schimbări efectuate de cei doi antrenori au redus simțitor calitatea jocului.

FK Miercurea Ciuc: Simon (Karacsony 46) – Csiszer (Szin 61), Vereguț, Kelemen (Vita 61), Hadnagy – Csala, Bara – Tajti, Jebari (Bujdoso 61), Bărăbaș – Lupuleț (T. Suciu 46)
Antrenor: Francisc Dican

AFC Odorheiu Secuiesc: H. Albert – Marucza (Baga 65), Godri (Becze 46), Mitra (Godri 55, Botorok 78), Lazar (Opra 65) – B. Kovacs (Bokor 75), Savin (Tordai 80), M. Matei – Savu, Simo, Botorik (Curpăn 46)
Antrenor: Gabriel Rădulescu

CSM Satu Mare, ultimul adversar al echipei FK Miercurea Ciuc înainte de startul noului sezon de Liga 2

În această vară, FK Miercurea Ciuc a mai disputat amicale cu Chindia Târgoviște (0-1), Farul Constanța (2-2), Fatih Karagumruk (1-0, prima ligă Turcia), FK Qabala (1-2, prima ligă Azerbaidjan), Eyupspor (0-2, a doua ligă din Turcia), Pendikspor (1-1, a doua ligă din Turcia) și Al-Wakrah (1-0, prima ligă din Qatar), ultimele cinci desfășurate în cantonament în Turcia.

Sâmbătă, de la ora 11:00, ciucanii joacă ultimul amical înainte de startul noului sezon de Liga 2. Echipa lui Dican va întâlni CSM Satu Mare, formație din Liga 3 care în această perioadă se pregătește chiar la baza de la Miercurea Ciuc.

În prima etapă a Ligii 2, FK Miercurea Ciuc va evolua sâmbătă, 6 august, de la ora 11:00, în deplasare la Unirea Dej.

De partea cealaltă, echipa din Odorheiu Secuiesc s-a aflat la primul amical disputat în această vară. Formația preluată de antrenorul Gabriel Rădulescu i-a achiziționat până acum pe Marius Matei (CSM Ceahlăul) și Raul Gavîrliță (Astra).

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-a-fost-la-un-pas-de-retragerea-din-liga-3-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-patronul-attila-berkeczi-spune-cine-l-a-facut-sa-se-razgandesca-si-ce-i-a-produs-o-mare-dezamagire-19237502

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-de-moral-pentru-fk-miercurea-ciuc-in-turcia-echipa-lui-francisc-dican-a-bifat-al-doilea-succes-din-cantonament-19238123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-achizitii-pentru-minaur-baimarenii-au-luat-un-atacant-de-la-miercurea-ciuc-si-un-fundas-pe-care-saptamana-trecuta-il-prezenta-cfr-cluj-19238555

https://liga2.prosport.ro/seria-1/__trashed-4-19238334

Marius ANGHEL 28 Jul. 2022, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă