Dinamo dă startul noului sezon de Liga 2, la chiar prima participare a sa în acest eșalon. Steaua joacă în încheierea primei etape. Programul rundei și meciurile televizate

Marius ANGHEL 27 Jul. 2022, 17:02 Liga 2
Dinamo dă startul noului sezon de Liga 2, la chiar prima participare a sa în acest eșalon. Steaua joacă în încheierea primei etape. Programul rundei și meciurile televizate

Mult-așteptatul debut al noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, cu Steaua și Dinamo printre cele 20 de participante, se apropie cu pași repezi de start.

Data de 4 august, joi, va fi cea în care va avea loc primul meci oficial al primei etape, iar 9 august, într-o zi de marți, se va încheia runda. FRF și deținătorii de drepturi TV ai Ligii 2 continuă, astfel, și în noul sezon obișnuița de a începe etapa într-o zi de joi și a o termina marțea, cum s-a întâmplat de multe ori în campionatul trecut, la finalul căruia au promovat Petrolul, FC Hermannstadt, direct, și ”U” Cluj, în urma unui baraj cu Dinamo.

Prima etapă a sezonului 2022-2023 începe cu un meci în care Dinamo este oaspete și se încheie cu un joc în care Steaua este gazdă.

Dinamo deschide sezonul în Liga 2, la prima sa participare în acest eșalon fotbalistic

Progresul Spartac – Dinamo este meciul ales să dea startul noului sezon de Liga 2, primul din istoria sa în care o are în componență pe Dinamo, echipă care în această vară a retrogradat pentru prima dată în existența sa de 74 de ani.

Jocul este programat joi, 4 august, de la ora 18:00, pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea, acolo unde va evolua pentru început pe teren propriu nou-promovata Progresul Spartac, al cărui propriu stadion nu a fost omologat.

Derby-ul Moldovei din Liga 2, programat sâmbătă, de la ora 11:30, la Galați

Vineri este programat un meci în care gazda se anunță una dintre echipele surpriză ale noului sezon. Unirea Slobozia, formația preluată în această vară de Costel Enache, va întâlni nou-promovata Minaur Baia Mare. Jocul începe de la ora 17:00, pe stadionul 1 Mai din Slobozia.

Ulterior, sâmbătă, de la ora 11:00, sunt stabilite, cel puțin până în acest moment, fiindcă n-ar fi nicio surpriză dacă programul ar suferi modificări, șase partide, la Râmnicu Vâlcea, Timișoara (Știința), Târgu Jiu, Dej, Chiajna și Buzău. Cele șase meciuri le puteți vedea mai jos.

Și tot sâmbătă, dar de la ora 11:30, la Galați se anunță din nou un stadion arhiplin, la prima partidă a nou-promovatei SC Oțelul. Aceasta o va întâlni pe Poli Iași. Va fi un derby al Moldovei.

Steaua – Metaloglobus, meciul care pune punct primei etape

Duminică și luni nu se joacă în Liga 2, conform programării actuale, cu rezerve față de jocul Gloria Buzău – Ripensia, iar etapa se va încheia marți seară.

De la ora 20:30, în Ghencea, Steaua primește vizita unei alte echipe bucureștene din competiție, a Metaloglobusului.

Etapa a doua a campionatului nu este stabilită încă, însă va avea loc în jurul datei de 13 august.

Program etapa 1 Liga 2, sezon 2022-2023:

joi, 4 august 2022, ora 18:00
Progresul Spartac – Dinamo – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

vineri, 5 august 2022, ora 17:00
Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

sâmbătă, 6 august 2022, ora 11:00
CS Comunal Şelimbăr – FC Braşov
Politehnica Timișoara – Unirea Constanţa
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSC Dumbrăviţa
Unirea Dej – FK Miercurea Ciuc
Concordia Chiajna – CSM Slatina
Gloria Buzău – Ripensia Timișoara

sâmbătă, 6 august 2022, ora 11:30
SC Oţelul Galaţi – Politehnica Iaşi – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

marți, 9 august 2022, ora 20:30
Steaua – Metaloglobus Bucureşti – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport

  • Noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, se va desfășura exact în același mod ca precedentul campionat. Toate detaliile despre structura competiției le puteți citi AICI.
  • Programul sezonului regular al Ligii 2, ediția 2022-2023, îl puteți vedea AICI.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 27 Jul. 2022, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă