AFC Odorheiu Secuiesc a fost aproape de o promovare istorică în Liga 2, ratată acasă, la lovituri de departajare. Mihai Ianc, după returul cu Slatina: ””Ne-a lipsit un pic doza aia de șansă, dar și de profesionism în anumite momente””

Marius ANGHEL 09 Jun. 2022, 17:48 Liga 2

AFC Odorheiu Secuiesc a fost, miercuri, 8 iunie 2022, aproape de cea mai mare performanță din istoria sa. Echipa din județul Harghita a ratat însă promovarea în Liga 2 la loteria loviturilor de departajare, chiar pe teren propriu, în fața celor de la CSM Slatina.

AFC Odorheiu Secuiesc a pierdut promovarea în Liga 2 la loviturile de departajare

După 0-0 în tur, sâmbătă, la Slatina, la Odorheiu Secuiesc, miercuri, a fost tot egalitate după 90 de minute de joc, scor 1-1. Simo Csongor a marcat primul, pentru gazde, în minutul 3, iar Remus Trancă a egalat pentru oaspeți cu o execuție spectaculoasă, în minutul 45+3.

Aproape toată repriza secundă echipa harghiteană a jucat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Simo Csongor (51), însă oltenii nu au marcat și jocul a intrat în reprizele de prelungiri și mai apoi au urmat loviturile de departajare. Mai mult, din minutul 77, Odorheiu Secuiesc l-a pierdut și pe experimentatul atacant Alexandru Pop, care a leșinat pe teren și a fost luat cu ambulanța.

La execuțiile de la 11 metri, portarul Slatinei, Simon Velcu, a parat șuturile lui Szabolcs Kilyen și Radu Criștiu, însă și portarul Odorheiului, Albert Popa, a respins o minge, a lui Alexandru Popovici, cel mai experimentat jucători al oaspeților. S-a terminat, astfel, 4-3 la loteria loviturilor de la 11 metri pentru CSM Slatina, care revine în Liga 2 după un an.

În schimb, AFC Ohorheiu Secuiesc va continua cel puțin încă un sezon în al treilea eșalon, după cea mai bună evoluție a sa la acest nivel.

Mihai Ianc: ”Suntem puțin descumpăniți. Supărarea este mare”

Cu un stadion aproape plin și o atmosferă frumoasă creată de spectatorii Odorheiului, echipa locală a sperat la o promovare istorică, însă la final s-a văzut învinsă.

Organizatorii au fost fair-play și au transmis felicitări celor de la CSM Slatina chiar în momentele în care oltenii se bucurau pe teren și primeau trofeul, medaliile și tricourile de campioni. Le-au pus inclusiv melodia ”We Are The Champions” a celor de la Queen.

Antrenorul Mihai Ianc a fost tare decumpănit după această ratare a promovării cu harghitenii.

”Suntem puțin descumpăniți. Vă dați seama, supărarea este mare. A fost o dublă manșă în care am făcut 0-0 la ei, 1-1 la noi și am pierdut promovarea în Liga a 2-a la penalty-uri. Nu vreau să dau vina pe faptul că am rămas în zece oameni în minutul 46 (n.r. – eliminarea a fost în minutul 51), nu vreau alte scuze să găsesc. Așa a fost să fie, poate soarta, poate…

În schimb, băieții au fost extraordinari, nu avem ce să le reproșăm. Au făcut patru meciuri de baraj, două duble senzaționale și toată lumea a spus că suntem peste echipele din Seria a 5-a, dar, iată, că această echipă, din două meciuri cu Dăeștiul am avut două victorii și din două meciuri cu liderul acestei serii, Slatina, am obținut două egaluri în minutele regulamentare. Deci probabil că ne-a lipsit un pic doza aia de șansă, dar și, ca să zic așa, o anumită doză de profesionism în anumite momente ale jocului, pe care le puteam tranșa în favoarea noastră”, a spus antrenorul echipei AFC Odorheiu Secuiesc.

  • Au înscris la lovituri de departajare: Szilard Mitra, Attila Berkeczi, Janos Botorok / Dorin Toma, Alexandru Cincă, Alexandru Sălcianu, Radu Necșulescu
  • Au ratat la lovituri de departajare: Szabolcs Kilyen, Radu Criștiu / Alexandru Popovici

Ianc: ”Trebuie să fim mândri de ce am realizat în acest an aici, trebuie să fim mândri de acest parcurs”

La finalul sezonului trecut, AFC Odorheiu Secuiesc a evitat retrogradarea în Liga 4 după ce a câștigat un baraj cu Viitorul Liteni (2-0 acasă și 2-1 în deplasare), asta după ce FRF a schimbat regulamentul cu puțin timp înainte de finalul sezonului și a introdus barajele de menținere. În mod normal, echipa din Harghita trebuia să retrogradeze direct după ce s-a clasat pe locul 9 din 10 în Seria a 5-a.

Echipa s-a transformat apoi și a fost mai tot timpul lider în clasament în seria sa. A încheiat sezonul regular pe locul 1, la patru puncte peste FC Pucioasa (41 de puncte față de 37), iar după play-off s-a situat la nouă puncte în fața dâmbovițenilor (62 de puncte față de 53 de puncte).

În primul baraj de promovare, cel semifinal, a trecut de Viitorul Dăeşti (locul 2 în Seria 6), cu 1-0 atât în tur, cât și în retur.

Mihai Ianc este, totuși, mulțumit cu ceea ce a realizat la echipa din Odorheiu Secuiesc în ultimul an.

”Dar, până una alta, asta este situația. Trebuie să fim mândri de ce am realizat în acest an aici, trebuie să fim mândri de acest parcurs. Când pierzi la loteria penalty-urilor întotdeauna este foarte dureror. Cel puțin mie, în acest sezon, mi se întâmplă a doua oară, după meciul cu Hermannstadt din Cupă și deja încep să mă gândesc dacă nu cumva eu sunt de vină la penalty-uri. Vedem ce va fi în viitor”, a mai spus Ianc, într-un interviu filmat de clubul din Odorheiu Secuiesc.

AFC Odorheiu Secuiesc ar mai avea o șansă la promovarea în Liga 2, în cazul în care vor fi locuri vacante în noul sezon.

  • AFC Odorheiu Secuiesc în returul cu CSM Slatina: Alb. Popa – Savin (cpt.), Sz. Kilyen, Merdariu (Mitra 65′), Criștiu, Kr. Lazar (Botorok 56′), Guță (Berkeczi 78′), Simo, Petra, B. Antal (Nisipeanu 65′), Al. Pop (Baga 78′). Rezerve neutilizate: Albert – R. Balint, Mih. Manole, Marucza.

Declarațiile date de Mihai Ianc după returul dintre AFC Odorheiu Secuiesc și CSM Slatina:

Foto: Erdely Balint Elod / AFC Odorheiu Secuiesc
Video: AFC Odorheiu Secuiesc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-a-schimbat-portarul-chiar-inainte-de-loviturile-de-departajare-iar-simon-velcu-a-dus-o-in-liga-2-ovidiu-burca-la-prima-reusita-ca-antrenor-mi-am-asumat-un-risc-foarte-mare-19234641

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-fost-jucator-la-rapid-uta-si-poli-timisoara-lesinat-pe-teren-a-oferit-momente-de-panica-in-finala-barajului-afc-odorheiu-secuiesc-csm-slatina-19234510

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-cinci-echipe-care-promoveaza-in-liga-2-meciurile-retur-ale-fazei-finale-a-barajului-incep-la-ora-1730-19234450

https://liga2.prosport.ro/liga-3/promovarea-in-liga-2-primele-trei-meciuri-tur-din-faza-finala-a-barajului-au-loc-de-la-ora-1600-19234003

Marius ANGHEL 09 Jun. 2022, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă