FK Miercurea Ciuc, sub privirile lui Maxim și Toșca, a pierdut amicalul cu Eyupspor

Marius ANGHEL 17 Jul. 2022, 00:01 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, sub privirile lui Maxim și Toșca, a pierdut amicalul cu Eyupspor

FK Miercurea Ciuc a legat, vineri, două eșecuri consecutive în amicalele pe care le dispută în cantonamentul din Turcia, la Bolu.

Echipa antrenată de Francisc Dican a cedat pentru prima dată la o diferență de două goluri. Eyupspor, locul 6 din 19 în sezonul trecut al ligii secunde a Turciei, a câștigat cu 2-0 după ce a marcat câte o dată pe repriză.

  • În precedentele două jocuri din Turcia, ciucanii au câștigat cu 1-0 partida cu Fatih Karagumruk (prima ligă Turcia) și au pierdut cu 1-2 meciul cu FK Qabala (prima ligă Azerbaidjan).
  • În țară, în prima perioadă a pregătirii de vară, echipa din Miercurea Ciuc a disputat două amicale cu adversari din prima ligă, Chindia Târgoviște (scor 0-1) și Farul Constanța (scor 2-2).

FK Miercurea Ciuc a cedat în amicalul cu Eyupspor

FK Miercurea Ciuc a disputat și acest amical cu echipa din Istanbul la baza de pregătire a celor de la Fenerbahce.

Potrivit cronicii transmise în limba română de echipa harghiteană redacției Liga2.ro, prima repriză a jocului a fost controlată de turci, care au și marcat în minutul 18. În chiar același minut, ciucanii l-au pierdut și pe Botond Szondi, accidentat și înlocuit cu Lorant Kovacs. Singurul eveniment notabil în ofensiva românilor a fost lovitura de cap a lui Vereguț, respinsă cu un reflex bun de portar, în minutul 25.

În schimb, în partea secundă, cu multe schimbări în echipă făcute de Dican, FK Miercurea Ciuc a dominat jocul, a avut o mare ocazie prin Jelena (58), care a driblat și portarul, a trimis din unghi spre poarta goală, numai că un fundaș advers a salvat golul egalizator. La câteva minute după aceea, tot Jelena a fost cel care a trimis mingea cu capul în bara din stânga, în timp ce Schieb (62) a driblat tot ce i-a ieșit în cale, însă în careu a fost blocat în momentul șutului. Însă, toate acestea, după ce turcii au reușit în minutul 56 să-și dubleze avantul pe tabelă.

Sub privirile internaționalilor români Alexandru Maxim și Alin Toșca, ultima ocazie a jocului i-a aparținut în prelungiri lui Gal-Andrezly, însă golul tot n-a picat în dreptul ciucanilor.

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Csiszer, Vereguț, M. Kovacs, Hadnagy – Kelemen, Csala, Szondi (L. Kovacs 18′) – P. Ivanovici, T. Suciu, Schieb
După pauză au jucat: Simon – R. Takacs, Apro, Nemanic, Vita – Bara, L. Kovacs (Csala 85′), El-Sawy – Gal-Andrezly, Jelena, Schieb (P. Ivanovici 85′)
Antrenor: Francisc Dican

În Turcia, unde se va sta până în data de 22 iulie, harghitenii vor mai disputa alte trei amicale, cu Pendikspor (18 iulie, nou-promovată în liga secundă Turcia), Al-Wakrah (20 iulie, prima ligă Qatar) și Bandirmaspor (20 iulie, liga secundă Turcia).

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-cedat-la-limita-amicalul-cu-fk-qabala-azeri-care-vor-juca-in-curand-in-conference-league-19237282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-100-fotbalisti-straini-au-jucat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-patru-au-evoluat-pentru-cate-doua-echipe-cei-mai-multi-a-utilizat-fk-miercurea-ciuc-iar-un-club-nu-a-avut-niciunul-53-di-19237190

Marius ANGHEL 17 Jul. 2022, 00:01 Liga 2
Pe aceeași temă