Victorie de moral pentru FK Miercurea Ciuc în Turcia. Echipa lui Francisc Dican a bifat al doilea succes din cantonament

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 21 Jul. 2022, 15:09 Actualizat: 21 Jul. 2022, 16:07 Liga 2
Victorie de moral pentru FK Miercurea Ciuc în Turcia. Echipa lui Francisc Dican a bifat al doilea succes din cantonament

FK Miercurea Ciuc a obținut o victorie de moral în penultimul meci amical din Turcia, unde a programat cantonamentul și de unde se va întoarce în câteva zile. A învins Al-Wakrah, echipă din prima ligă din Qatar, sezonul trecut ocupanta locului 3. La limită s-au impus ciucanii, la un gol diferență, scor 1-0.

FK Miercurea Ciuc, victorie în amicalul cu Al-Wakrah, scor 1-0

Din datele furnizate de FK Miercurea Ciuc pe site-ul oficial, elevii lui Francisc Dican au făcut o primă repriză bună și puteau marca în câteva rânduri, având șanse importante de gol, dar pe care nu le-au fructificat.

În primă fază a ieșit în evidență Omar El Sawy, care a atras puțin pe lângă poartă, pentru ca ulterior să ia prim-planul Lorant Kovacs. Acesta a avut o șansă în urma unei lovituri de cap, dar execuția sa a trecut alături.

Rezultatul final a fost stabilit în urma unei lovituri de pedeapsă, în repriza secundă. Marvin Schieb a pătruns periculos în careu și a fost faultat de fundașii echipei Al-Wakrah. Arbitrul a arătat punctul cu var, iar Lorant Kovacs nu a ratat ținta și a marcat în minutul 53.

FK Miercurea Ciuc a ratat desprinderea în repriza a doua. Șansă bună pentru Daniel Vereguț

În minutul 60, Francisc Dican a schimbat toată echipa din teren cu excepția portarului Szilard Gyenge, dar cu toate acestea FK Miercurea Ciuc a mai avut incursiuni în atac. Cea mai importantă șansă i-a aparținut lui Daniel Vereguț, care a tras puțin pe lângă, în minutul 67, dintr-o lovitură liberă de la marginea careului.

  • FK Miercurea Ciuc, în amicalul cu Al-Wakrah: Gyenge – R. Takacs (Csiszer 60′), Nemanic (Vereguț 60′), Apro (Vita 60′), M. Kovacs (Hadnagy 60′) – Csuros (Csala 60′) L. Kovacs (Jebari 60′) – Gal-Andrezly (Tajti 60′), El-Sawy (T. Suciu 60′), Schieb (Ivanovici 60′) – Stancic (Jelena 46′);

FK Miercurea Ciuc mai are un amical în Turcia

În partide amicale din Turcia, ciucanii au câștigat cu 1-0 partida cu Fatih Karagumruk (prima ligă Turcia), au pierdut cu 1-2 meciul cu FK Qabala (prima ligă Azerbaidjan), după care au cedat în confruntarea cu Eyupspor (a doua ligă din Turcia), scor 0-2, și au făcut remiză cu Pendikspor (a doua ligă din Turcia), scor 1-1.

În România, în prima perioadă a pregătirii de vară, echipa din Miercurea Ciuc a disputat două meciuri amicale cu adversari din prima ligă, Chindia Târgoviște (scor 0-1) și Farul Constanța (scor 2-2).

FK Miercurea Ciuc mai are un meci amical în Turcia până se va întoarce în România, revenire programată pentru această vineri, 22 iulie. Joi, Francisc Dican a mai stabilit un test, dar numele adversarului nu a fost dezvăluit de club în informațiile oferite. Cel mai probabil este vorba despre Bandirmaspor (liga secundă Turcia), pe care trebuia să-l întâlnească inițial tot miercuri.

FK Miercurea Ciuc începe Liga 2 în deplasare, cu Unirea Dej

FK Miercurea Ciuc va debuta în noua stagiune a Ligii 2 pe teren advers cu Unirea Dej. Apoi, trupa pregătită de Francisc Dican va întâlni, până în runda a 5-a, Concordia Chiajna (acasă), Steaua (în deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Unirea Slobozia (în deplasare).

Referitor la faptul că va avea partida cu Unirea Dej în deplasare, FK Miercurea Ciuc a solicitat Federației Române de Fotbal acest lucru. La începutul lunii august, pe stadionul propriu va avea loc o competiție destinată echipelor sub 17 ani.

Întreg programul echipei FK Miercurea Ciuc în sezonul regular al Ligii 2

Foto: FK Miercurea Ciuc

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 21 Jul. 2022, 15:09 Actualizat: 21 Jul. 2022, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă