FK Miercurea Ciuc, victorie importantă în cantonamentul din Turcia, cu echipa de primă ligă antrenată de Andrea Pirlo. Ciucanii și-au prezentat oficial două achiziții

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jul. 2022, 16:49 Liga 2

Aflată de vineri, 8 iulie, în cantonament în Turcia, la Bolu, locație în care este din 4 iulie și altă divizionară secundă, CS Comunal Șelimbăr, FK Miercurea Ciuc a disputat sâmbătă, 9 iulie, un prim amical.

Trupa antrenată de Francisc Dican a întâlnit la baza celor de la Fenerbahce echipa turcă de primă ligă Fatih Karagumruk, locul 8 din 20 în sezonul trecut, antrenată de fostul mare internațional italian Andrea Pirlo.

FK Miercurea Ciuc, victorie în Turcia cu Fatih Karagumruk

Ciucanii s-au impus, surprinzător, cu 1-0, printr-un gol marcat în minutul 38 de atacantul Toni Suciu, revenit în această vară după împrumutul la CS Comunal Șelimbăr. ”Ai noștri au reușit chiar să obțină victoria grație reușitei din minutul 38 semnat de Toni Suciu, care, bine servit cu o pasă filtrantă de Ivanovici, a marcat singur cu portarul. De altfel, și Gal-Andrezly a avut o ocazie similară, însă jucătorul slovac nu a găsit drumul spre poartă”, a informat clubul harghitean în cronica semnată pe site-ul oficial în limba maghiară și trimisă redacției Liga2.ro în limba română.

În prima repriză a acestui amical, Francisc Dican i-a utilizat pe: Gyenge – R. Takacs, Kelemen, M. Kovacs, Vita – Csuros, Bara – Gal-Andrezly, El Sawy, P. Ivanovici – T. Suciu. În repriza a doua au intrat: Simon – Csiszer, Nemanic, Apro, T. Hadnagy – Szondi, L. Kovacs – Sandor, Jebari, Schieb – Jelena. Au mai jucat Tajti și Vereguț.

  • În țară, în prima perioadă a pregătirii de vară, echipa din Miercurea Ciuc a disputat două amicale cu adversari din prima ligă, Chindia Târgoviște (scor 0-1) și Farul Constanța (scor 2-2).

În Turcia, unde se va sta până în data de 22 iulie, harghitenii vor mai disputa jocuri test, însă singurul stabilit cu certitudine, pe care l-a putut comunica clubul, a fost cel din data de 20 iulie, cu Al-Wakrah (Qatar).

Mark Kovacs, una dintre achizițiile din această vară ale echipei din Miercurea Ciuc, alături de Andrea Pirlo.

Klemen Nemanic și Mark Kovacs, prezentați oficial la echipa din Miercurea Ciuc

Altfel, astăzi, 11 iulie, clubul din Miercurea Ciuc i-a prezentat în mod oficial pe jucătorii Klemen Nemanic, fundaș central sloven, în vârstă de 25 de ani, ultima dată legitimat în țara natală, la Tabor Sezana, și pe Mark Kovacs, un fundaș de 17 ani originar din Oradea și care ultima dată a fost legitimat la CA Oradea, în Liga 3.

Nemanic a semnat cu ciucanii pe un sezon, cu drept de prelungire, în timp ce Mark Kovacs, care are dublă cetățenie, română și maghiară, ”și-a luat un angajament pe termen lung” cu clubul din Miercurea Ciuc, după cum informează acesta.

Nemanic Klemen
Mark Kovacs

Foto: FK Miercurea Ciuc

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jul. 2022, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă