Corvinul a înscris și a obținut prima victorie în amicalele din această iarnă. Florin Maxim, explicații despre absența lui Neașca și în testul cu ACS Mediaș

Marius ANGHEL 23 Jan. 2024, 23:31 Liga 2

Corvinul a disputat marți, 23 ianuarie, al doilea amical din 2024. De această dată, echipa lui Florin Maxim, a doua clasată în Liga 2 după 15 etape, a întâlnit un adversar din Liga 3, ACS Mediaș, de care a trecut la limită, cu scorul de 1-0, cu gol înscris aproape de finalul primei reprize.

Sâmbătă, trupa hunedoreană remizase la scorul de 0-0 pe același teren al stadionului din Simeria cu Unirea Dej, antepenultima echipă din Liga 2. Formația din Mediaș este situată pe locul 2 în Seria 9 a Ligii 3.

Corvinul, victorie la limită în amicalul cu ACS Mediaș

Corvinul a început săptămâna cu un antrenament susținut de această dată la Hunedoara, lângă stadionul ”Michael Klein”, pentru a proteja suprafața de joc a arenei din Simeria, unde s-a pregătit în ultima perioadă și unde marți avea să joace un amical cu ACS Mediaș, al doilea din acest an și al doilea pe același teren.

Desfășurat pe o suprafață de joc înghețată și la 0 grade, amicalul a fost decis de golul reușit în minutul 38 de Antonio Bradu, cu o lovitură de cap simplă, după o centrare din dreapta a lui Flavius Iacob.

Iată cum a descris Corvinul, în cronica sa, acest amical cu medieșenii:

”Zero grade! Atât indicau termometrele la ora primului fluier al jocului de la Simeria. Iar acest lucru s-a simţit şi în teren, unde ocaziile au apărut mai greu, pe măsură ce suprafaţa de joc s-a dezgheţat treptat. Oaspeţii au încercat primii poarta lui Lefter, dar goalkeeper-ul nostru a respins bine, din vinclu, o reluare spectaculoasă a lui Rotar (18). Replica a venit peste zece minute, când corviniştii au avut două ocazii bune de a deschide scorul. Mai întâi, Bradu a trimis în forţă, în faţa porţii, dar niciun coleg nu a a ajuns balonul, pentru ca mai apoi, Ciupercean să scoată – ajutat şi de bară – o lovitură de cap bine plasată de Lupu, din 14 metri. În cele din urmă, insistenţele echipei noastre au dat roade, iar Bradu a înscris, simplu, cu capul, din interiorul careului mic, după o centrare din dreapta a lui Iacob (38).
La reluare, după cum se întâmplă în partidele-test din această perioadă, cei doi tehnicieni au schimbat liniile, şi tot oaspeţii au avut prima şansă de a marca, nou-intratul Szilard şutând în plasa laterală, talonat de Pop (53). La cealaltă poartă, Hergheligiu a tras în portar, din interioriul careului şi a fost „copiat”, câteva secvenţe mai târziu de Mitran (67). În fine, ultima oportunitate clară de a marca i-a aparţinut tot lui Hergheligiu, care a trimis, alături, din centrul careului de 16 metri, zonă centrală (75). S-a încheiat 1-0 pentru alb-albaştri, care revin la Simeria pentru al treilea amical din această lună, vineri, de la ora 14:00, împotriva colegei de eşalon, CSC Dumbrăviţa.”

Neacșa, Antonov și Blaga nu au jucat nici de această dată, Lucas Câmpan l-a impresionat pe Florin Maxim și rămâne la Corvinul

Nici la acest amical nu au jucat Neacșa, Antonov și Blaga, cu probleme medicale, însă a fost utilizat în partea secundă Predică, absențe la testul cu Unirea Dej.

Despre absența lui Alexandru Neacşa, care ar putea fi menajat și la amicalul de la finalul săptămânii, a vorbit antrenorul Florin Maxim: ”E refăcut, doar că şi după antrenamentul de ieri i s-a încărcat puţin tendonul şi am convenit că nu are rost să riscăm. Dar e bine, asta e important să fim toţi sănătoşi înaintea cantonamentului şi, fireşte, şi la întoarcerea din Turcia.”

Alexandru Stupu şi Ianis Răducanu, aduși de la juniori, au prins din nou minute, dar și Lucas Câmpan, aflat în teste. Acesta din urmă, jucător care aparține de Atletico Arad și care a activat la Progresul Pecica și CS Socodor, va rămâne la Corvinul. ”Au nevoie de timp să se acomodeze cu ceea ce le cerem, dar sunt copii cu potenţial şi cred că, cu puţină răbdare, pot să apară în rândul echipei noastre. Avem exemple în acest sens, aşa că ei nu trebuie decât să se pregătească la fel de bine. Cât despre Lucas, el va rămâne alături de noi, e un copil bun, inteligent, care ştie ce îşi doreşte. E conştient că nu e postul pe care a jucat la juniori, până acum, dar se adaptează uşor-uşor, ţine la ce îi cerem. Are şi o tehnică bună, un fizic bun pentru vârsta sa, mi-a plăcut şi astăzi”, a spus Maxim, citat de site-ul Corvinului.

Corvinul, prima repriză: Lefter – Fl. Iacob, Ad. Nicolae, Lică, Seb. Ion – Lupu, Bradu, Hrezdac, Nic. Pîrvulescu, Câmpan – M. Coman (cpt.)
Corvinul, a doua repriză: D. Roman – Fl. Iacob (Răducanu, Predică), I. Pop, Ant. Manolache, Velisar – Hergheligiu, Bradu (Hrezdac, Stupu), Seb. Ion, T. Mitran – M. Coman (Lupu, Câmpan).

Urmează amicalul cu CSC Dumbrăvița

Corvinul a jucat până acum două amicale, iar pe următorul îl va disputa vineri, de la ora 14:00, tot pe stadionul CFR din Simeria, de această dată cu CSC Dumbrăvița.

Va urma testul cu FC Bihor Oradea (31 ianuarie), iar apoi se merge în cantonament în Antalya, din 3 până în 13 februarie, unde se vor disputa trei amicale, cu Miedz Legnica (locul 8 în liga a doua din Polonia / 6 februarie), FC Rustavi (liga trei din Georgia / 9 februarie) și FK Andijon (locul 7 în prima ligă din Uzbekistan / 12 februarie).

”Ne-a păcălit puţin prognoza meteo, pentru că ne aşteptam să fie un pic mai multe grade în termometre, dar până la urmă a ieşit un joc bun, cu un ritm bun, pentru această perioadă. Îmbucurător e că băieţii sunt bine, nu s-au accidentat şi pe o astfel de suprafaţă, pentru că existau riscuri, fiind îngheţată suprafaţa de joc. Au fost ceva mai multe ocazii de poartă pentru noi şi, în acelaşi timp, am apreciat că am stat mai bine la fazele fixe, atât în atac, cât şi pe defensivă. Astăzi am vrut să îi văd pe unii şi pe alte posturi, pentru că în timpul campionatului se pot întâmpla multe, avem însă jucători care sunt polivalenţi, nu mă pot plânge de acest aspect”, a declarat antrenorul Florin Maxim despre amicalul cu ACS Mediaș.

https://www.youtube.com/watch?v=_HT13JcUKjI

 

Vasile Petra, prezentat și el de ACS Mediaș. În lot este și Alexandru Luca, de la CSC Șelimbăr

De partea cealaltă, Mihai Ianc a optat să mizeze în primul 11 pe: Ciuperceanu – Cr. Maxim, Ant. Vlad (cpt.), P. Stan, Hanzu, Baba, Al. Luca, Tineiu, Noian, Rotar, Cîrstean. Rezerve au fost: Fabio – Jica, B. Andrei, Magyari, Machiari, Petra și Pajco.

Pentru ACS Mediaș a fost primul amical desfășurat în acest an și în perioada de pregătire începută la 15 ianuarie va mai întâlni AFC Odorheiu Secuiesc (27 ianuarie), SCM Zalău (31 ianuarie), Metalurgistul Cugir (10 februarie), Avântul Reghin (17 februarie), CS U Alba Iulia (23 februarie) și CSM Deva (2 martie).

Echipa din județul Sibiu are trei achiziții anunțate oficial în acest an, pe Raul Orlandea (atacant, 18 ani), Szilard Magyari (atacant, 25 de ani, ex FK Miercurea Ciuc) și Vasile Mihai Petra (mijlocaș, 30 de ani, ex Ceahlăul Piatra Neamț)(foto jos), ultimii doi veniți din Liga 2. Noutate în lot este, de exemplu, și Alexandru Luca, de la CSC Șelimbăr, care a început chiar ca titular acest amical, spre deosebire de Magyari și Petra, care au intrat pe parcurs.

La capitolul despărțiri, ACS Madiaș nu mai continuă cu Răzvan Covaci (plecat la Jiul Petroșani), Denis Ursu, Gabriel Țala, Cosmin Zamfir, Răzvan Trif și Răzvan Ignat.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-unirea-dej-egale-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19297857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/szilard-magyari-s-a-despartit-de-fk-miercurea-ciuc-si-continua-la-acs-medias-19297688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-isi-stie-toti-adversarii-din-turcia-19297643

Marius ANGHEL 23 Jan. 2024, 23:31 Liga 2
Pe aceeași temă