Gloria Buzău are cel mai facil adversar în prima etapă a Ligii 2 din 2024, Andrei Prepeliță nu-l desconsideră: ”Am mai avut astfel de meciuri și s-au dovedit a fi foarte grele”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 13:30 Liga 2
Gloria Buzău are cel mai facil adversar în prima etapă a Ligii 2 din 2024, Andrei Prepeliță nu-l desconsideră: ”Am mai avut astfel de meciuri și s-au dovedit a fi foarte grele”

Gloria Buzău are, la prima vedere, cel mai facil meci în etapa a 16-a a Ligii 2, prima programată în 2024. Echipa antrenată de Andrei Prepeliță va întâlni în deplasare, la Buftea, Progresul Spartac, ultima clasată după 15 etape, formație care are doar un punct acumulat și care nu s-a ascuns să declare public că se pregătește deja de noul sezon, de Liga 3.

Trupa din Crâng a iernat pe locul 5 și se află în lupta strânsă pentru ocuparea unei poziții calificabile în play-off. Cu cele trei puncte din meciul de duminică, Gloria își va mări și mai mult șansele de a termina între primele șase clasate, apoi urmând să se pregătească cel puțin pentru barajul de promovare, ținând cont că în această parte a campionatului va evolua și cel puțin două echipe fără drept de promovare, primele clasate în acest moment CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara.

Andrei Prepeliță nu desconsideră Progresul Spartac, ultima clasată din Liga 2: ”Din experiență, am mai avut meciuri dintr-astea și s-au dovedit foarte grele”

Chiar dacă va avea un meci facil duminică, de la ora 14:00, împotriva Progresului Spartac, Andrei Prepeliță se teme de acest joc și vrea concentrare maximă din partea jucătorilor săi.

”E o luptă, sunt multe echipa care sunt angrenate, diferența nu e foarte mare, dar cred eu că am făcut lucrurile bine, corect, am avut și timpul necesar în această iarnă, față de perioada din vară, când totul a fost făcut pe repede înainte. Dar asta a fost situația, ne-am asumat-o și acum sper să începem bine. Chiar dacă jucăm cu ultima clasată, trebuie să fim concentrați sută la sută, pentru că, din experiență, am mai avut meciuri dintr-astea și s-au dovedit foarte grele. E un meci oficial. În prima parte a campionatului am întâlni echipe din partea a doua a clasamentului și meciurile s-au dovedit a fi foarte grele, unele câștigate prin ultimele minute. Deci trebuie să ne respectăm adversarul, să mergem concentrați și să câștigăm cele trei puncte.

Luăm meciurile rând pe rând, de asta nici nu mă gândesc neapărat la obiectivul final, acela de a promova. Suntem concentrați pe meciul care urmează și ne dorim să le câștigăm rând pe rând”, a spus Prepeliță, incluzând și un răspuns despre cum vede lupta pentru play-off.

Mulțumit de perioada de pregătire și explicații despre schimbările din lot

Gloria Buzău a fost una dintre cele șase echipe din Liga 2 care în această iarnă a efectuat un cantonament în Turcia. În total, șapte formații s-au pregătit în afara țării, Viitorul Pandurii preferând Serbia. Prepeliță consideră că stagiul din Antalya a fost unul reușit.

  • Pe toată durata pregătirii de iarnă, trupa din Crâng a disputat șase amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 3-1 cu CSM Râmnicu Sărat (locul 4 în Seria 2 din Liga 3), 4-2 cu CS Dinamo București (locul 1 în Seria 4 din Liga 3), 1-1 cu Polonia Varşovia (locul 15 în liga secundă din Polonia), 2-0 cu echipa naţională U23 a statului Kîrgîzstan, 0-0 cu Shkupi Skopje (locul 2 în prima ligă din Macedonia), ultimele trei având loc în stagiul din Turcia, și 3-1 cu Petrolul Ploiești (rezervele clasatei pe locul 6 în Liga 1).

”A fost o perioadă bună, ne-am pregătit bine și abia așteptam să înceapă campionatul. Am avut un cantonament bun, reușit, cu condiții bune de pregătire, am întâlnit adversari buni. Am pus accent atât pe pregătirea fizică, cât și cea tehnico-tactică, nu am avut probleme cu accidentările, doar mici probleme, deci suntem ok”, a spus Prepeliță despre perioada de pregătire.

A fost întrebat și dacă are acum lotul de jucători pe care nu l-a avut în vară, la începutul sezonului, ținând cont că pe toată durata primei părți a campionatului a făcut referire la acest aspect, că l-a preluarea echipei a mai avut la dispoziție doar trei-patru jucători din vechiul lot.

”Nu aș vrea să dau acum verdicte din acestea. Nu pot să vorbesc de rău de jucătorii care au fost în prima parte, am încercat să scoatem maximum de la ei. În iarnă am făcut o analiză și așa am decis, că ar fi mai bine să schimbăm un pic anumiți jucători”, a comentat antrenorul Gloriei.

Gloria a renunțat la mulți dintre jucătorii străini pe care i-a avut în lot. Prepeliță: ”Cred eu că numărul străinilor nu trebuie să depășească numărul jucătorilor români”

Echipa buzoiană a efectuat destule modificări în lot în această iarnă. Stafful tehnic a renunțat la mulți dintre jucătorii străini avuți în prima parte și s-a concentrat în special pe aducerea de fotbaliști români, care să înțeleagă ușor ideile lui Andrei Prepeliță.

”Față de prima parte a sezonului, o diferență ar fi că având mult mai mulți jucători români, sunt mult mai receptivi și înțeleg mult mai repede ceea ce le cer. Și acum avem jucători străini, dar cred eu că numărul străinilor nu trebuie să depășească numărul jucătorilor români”, și-a explicat Prepeliță decizia de a face schimbări în această iarnă în lot, cei mai mulți vizați fiind străinii.

Prezentați oficial ca achiziții în această iarnă au fost jucătorii: Ovidiu Perianu (ex ”U” Cluj, aparține de FCSB), Alexandru Fărăgău (ex Ceahlăul, aparține de ”U” Cluj), Rassambek Akhmatov (ex Chindia), Alexandru Dandea (ex CS Mioveni), Radu Crișan (ex CSC Șelimbăr), Mihnea Rădulescu (împrumutat de la Petrolul), Vlad Prejmerean (ex Chindia), Raul Șteau (ex UTA) și Denis Dumitrașcu (ex UTA). În lot sunt și Daniel Benzar (ex SSU Poli Timișoara), Alessandro Lăpădat (ex Phoenix Buziaș) și Ely Fernandes (ex ”U” Cluj).

La capitolul despărțiri, Gloria a anunțat rezilierea contractului doar cu Ionuț Șerban (CS Mioveni), Diogo Izata (CSM Alexandria), Kamil Wiktorski (CS Tunari) și Dimitrios Patapis. Georgi Pashov, Marko Pervan, Dinko Trebotic, Viktor Angelov, Idan Golan și Dominik Radic sunt ceilalți jucători trași pe linie moartă. În plus, despre Andreas Mihaiu nu se mai știe nimic, el fiind dat accidentat, la un moment dat.

În lotul pe care îl are la dispoziție Andrei Prepeliță, jucătorii străini sunt Norbert Haymamba (portar camerunez), Diego Ferraresso (fundaș braziliano-bulgar), Antonio Georgiev (mijlocaș bulgar), Rassambek Akhmatov (mijlocaș rus) și Ely Fernandes (mijlocaș capverdian).

Declarațiile lui Andrei Prepeliță înainte de primul meci oficial din 2024 al Gloriei Buzău:

Video și capturi foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-concordia-ceahlaul-1-2-19300348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-decide-daca-ely-fernandes-semneaza-cu-gloria-buzau-19300138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-castigat-amicalul-cu-rezervele-petrolului-19299978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă